כהן

כהן

אני כהן ואני מאוד רוצה לטוס לפולין{הטיול מהבצפר עוד חודשיים בערך} וגם נירשמתי אבל אמרו לי שאני לא יכול בגלל שאני כהן {להזכירכם,כהן לא יכול להכנס לבית קברות} אז מה,אסור לי לטוס?

Efrat K

New member
קודם כל זה לא טיול זה מסע

ודבר נוסף,אצלי במשלחת יצאו שתי בנות ששם המשפחה שלהן הוא כהן אבל אני לא בקיאה בנושא מכיוון שאולי לבנות מותר ולבנים אסור.

שירנות

New member
נראה לי

שמותר..לא יודעת למה אמרו לך שאסור לך. אני לא דתייה אז אני לא מודעת לכל האיסורים אבל המרכזת שלי כהן והיא יצאה,ואני בטוחה שהיו עוד איזה 2 שהם כהן ואני לא זוכרת.

לבנות מותר להטמא למתים.

לומדים את זה מהפסוקים "אמור אל הכהנים בני אהרון, לנפש לא יטמא בעמיו" ודרשו רבותינו ז"ל בני אהרון ולא בנות אהרון

jack90

New member
תשובה

בשכבה שלי יש כמה כהנים ורק שניים יצאו ואמנם הם נשארו בהרבה מקומות בחוץ(גם ר"מ והראש ישיבה והאיש עדות היו כהנים אז הם נשארו איתם) אבל נראה לי שהם הרגיש וחוו גם את המסע..... איך שראיתי אני מציע לך לטוס ולצאת למסע המדהים הזה...בהצלחה!!!

trigotrigo

New member
עם כל הכבוד, אסור שזה יפריע לך.

אתה לומד בבית ספר דתי? אני חושב ששווה להתעקש בכל מקרה. זה מסע שהוא חוויה פנימית יותר מאשר ביקור בבית קברות לשם העניין. זה חלק מההיסטוריה שלנו כעם וכמדינה, ואפילו שיוציאו הרבנים פסק הלכה שלמחנות ההשמדה מותר להיכנס, אם זה עד כדי כך היסטרי. אם אתה לא לומד בבית ספר דתי, אל תוותר בשום פנים ואופן. זה תירוץ, חד משמעית.

אני לא

לומד בדתי ואני עצמי לא אדם דתי מה הקשר תירוץ?זה שאני כהן ואסור לי להכנס? שאלתי גם בפורום "לשאול את הרב"|כאן בתפוז} והוא אמר שאסור לי להיכנס לבית העלמין אבל ישנה הבעיה של לטוס מעל לבית העלמין

trigotrigo

New member
זה לא משנה את העובדה

שבשביל חוויה שאין לה תחליף, כמו המסע לפולין, זו לא סיבה לא לצאת, ולא אמתלה לא להוציא אותך.

אני יכולה להגיש לך

שאיתי במשלחת היה עוד בן ששם המשפחה שלו היה כהן והוא נכנס כמו גדול לבתי-עלמין. המסע שווה את המלחמה שלך ולדעתי גם אם הבית-ספר שלך דתי הוא לא יכול לכפות את זה עלייך. במקרה הכי גרוע תצטרף למשלחת של בית-ספר אחר. בהצלחה!

giraffeeeee

New member
אתה יכול לטוס.

יש אצלי בשכבה אחד שאסור לו, יש מצב שבבתי קברות הוא יעמוד בחוץ אבל כן הוא טס. שנה שעברה בטיול שנתי כשהיינו בהר הזיתים הוא עמד רחוק יותר. אגב לבנות מותר, המדריכים של הטיול שנתי משנה שעברה (הם היו דתיים) הסבירו לי ש"זה לא תקף על בנות אלא רק על בנים".

trigotrigo

New member
אז תטוס ותיכנס, אם זה הענין.

באמת, אל תוותר לעצמך. זה חזק יותר מכל דבר.

trigotrigo

New member
או שתעשה את השיקול -

רק מה שמוגדר כבית קברות, כלומר, מגודר ויש עליו שלט "בית קברות"/"בית עלמין", אל תיכנס. לאתרי המחנות אין סיבה שלא תיכנס. אני לא אדבר בשם הקב"ה, חלילה לי, רק דעתי הצנועה היא שאם אתה רוצה לצאת ולראות, אין שום דבר שימנע בעדך, גם לא פסקי ההלכה האלה.

shiratel

New member
אני ממש לא מבינה אותך

אתה לא דתי ואתה לא לומד בבצפר דתי. אז למה זה כל כך משנה לך? טוב, אז יש כלל בהלכה שאוסר, וגם רב אחד אמר לך שאסור לך. אז??? בגלל זה לא תיכנס לבית קברות??? עם כל הכבוד למסורת היהודית (ויש לי כבוד) אני לא הייתי הולכת לפי זה. פשוט תיסע לפולין ותעשה מה שבראש שלך, עזוב אותך מכל השאר. מה זה אסור לך? הדבר היחידי באמת שעוצר בעדך זה אתה עצמך. ואתה אפילו לא באמת מאמין בזה, אז מה שווה לך? פשוט תיכנס וזהו, כל השאר מבחינתי זה שטויות. ואני מצטערת, אבל יש הרבה דברים שכתובים בהלכה והרבה אנשים עוברים עליהם, אז דבר כמו שלכהן אסור להיכנס לבית קברות אני בטוחה שלא בעיה לעבור! חוצמזה, יש הרבה דברים שכתובים בהלכה שאני בטוחה שאתה עובר/תעבור עליהם. הרי זה ברור. אז למה לוותר על המסע לפולין? בשביל דבר שולי כזה? תיכנס לבתי קברות ולמחנות השמדה, תחווה את כל החוויה וזהו! ממה שאני הבנתי שומדבר לא עוצר בעדך חוץ מזה ש"כתוב בהלכה". אני במקומך לא הייתי מתייחסת וזהו.

shiratel

New member
הבנתי אותך

תראה, אני לא יודעת בכלל למה אתה מתייעץ איתנו, אתה צריך לעשות מה שהלב שלך אומר לך. יש כאלה שאומרים לך - צא למסע, תעקוף טיפה את החוק ע"י זה שלא תכנס לבית קברות אבל כן תכנס למחנה השמדה כי זה לא נחשב או משהו בסגנון. יש כאלה שאומרים לך - צא למסע, ואל תיכנס לבתי קברות ולכל מה שהחוק כולל. תאמין לי שיש עוד מיליון דברים שאתה כן יכול לעשות במסע. אני בטוחה שרוב בתי הספר הולכים לעוד מקומות חוץ ממחנות ההשמדה ובתי הקברות ובפעילויות האלה תוכל להשתתף. למשל - כניסה לבתי כנסת ישנים וכאלה. במסורת אתה מתכוון בבית? ההורים מבקשים לא להיכנס כי אתה כהן? על כל פנים, זה לא משנה. אתה שמעת את כל העצות האפשריות ואפילו את הקיצוניות (כמו שלי למשל). מה שבטוח - צא למסע. בקשר לכניסה לבתי קברות וכל זה - זו ההחלטה שלך ושלך בלבד. לך אחרי מה שהלב אומר לך. שיהיה לך מסע מקסים

תגידו מה אתם ילדים מעפנים?

אתם אשכרה ילדים קטנים שלא מבינים כלום! מזה לעבור על ההלכה? מזה ניראה לכם חוקים שאם לא בא לכם אז לא תעשו אותם? בנאדם כהן לא יכול להכנס לקבר של מישהו זר!! ולא משנה איפה זה.. וגם אם אתה דתי וגם אם אתה לא דתי וגם אם אתה שומר וגם אם לא בסופו של דבר החשבון הדין ייתנן לך למעלה! אני יודע כמה שאתה רוצה לנסוע וכמה שזה חשוב לך אבל כמו שאמרו אתה יכול לצאת למסע/טיול זה אותו דבר אבל לא להכנס לקברים..או מקומות שבו רצחו אנשים. אז כל החמודים האלה שיש פה שלא מבינים כלום פשוט תפסיקו להפסיק לבלבל את הביצים .. shiratel תפסיקי גם את לבלבל תמוח את תעשי מה שבא לך אבל ניראה אותך במשפחה של כוהנים שנכנסת לבית קברות מה יעשו לך במשפחה.. והמשפט הזה: , אבל יש הרבה דברים שכתובים בהלכה והרבה אנשים עוברים עליהם, אז דבר כמו שלכהן אסור להיכנס לבית קברות אני בטוחה שלא בעיה לעבור! .. ץעשי מה שאת רוצה אבל אל תתני לאנשים עצות שיפגעו בהם בעתיד במיוחד שאין לך ניסיון בזה!

shiratel

New member
קצת נסחפתי עם ההודעה, אני מודה

אבל אני לא מנסה להשפיע או משהו, אני באמת ובתמים שואלת את זה כאילו במבט מהצד - אם אנשים עוברים על חוקים וחלקים גדולים מאוד ממה שכתוב בהלכה אז מה דבר כזה כבר משנה? ובקשר למשפט הזה- "וגם אם אתה דתי וגם אם אתה לא דתי וגם אם אתה שומר וגם אם לא בסופו של דבר החשבון הדין ייתנן לך למעלה" אם הבנאדם ששואל לא מאמין שייתנו לו את הדין על זה מלמעלה? ואם הוא לא מאמין שזה יפגע בו? מן הסתם הוא ילך לפי האמונה שלו ויחליט שלא אכפת לו מהכלל הזה! ואני מבקשת ממך לא לפנות אליי בטון מזלזל בגלל שאני רואה את הדברים אחרת ממך. זכותי לחשוב שמותר לעבור על החוקים האלה בהלכה, ואני לא כופה את דעתי על אף אחד, אז אנא ממך.

אתה יכול לטוב לפולין.אך תצטרך להשאר בחוץ בבתי

קברות,. בקשר למה הריכוז מיאדאנק אין בעיה בכל המחנה חוץ מבנין המשרפה והר העפר שאליהם אסור לך להכנס, אך לתאי הגזים מותר. בקשר באושביץ גם אתה יכול להכנס לכל המחנה חוץ מהמשרפה (אלא א"כ ניקו את כל המשרפות מהאפר שבהם אבל את זה צריך לברר עם רב שמבין גם בעניני השואה). בברקנאו ובטרבליקה זה קצת יותר מסובך. לכן מומלץ שתתיעץ עם רב. (לדעתי בכל האיזור של הביתנים אין לך שום בעיה להכנס, הבעיה מתחילה מאיזור המשרפות שלשם לא כדאי לך בכלל להתקרב כי יש המון אפר שם בכל השטח. -עד ה"רמפה" ז"א האיזור שבו עשו את הסלקציה לא אמורה להיות בעיה אבל לא כדאי לך לעבור את זה.)

למעלה