"כה אמרה אמי..."

מיקוש12

New member
"כה אמרה אמי..."

"חכי חכי כשאת תהי אמא" "הלוואי שיצא לך ילד כמו שאת היית" (בנסיונות "לאחל" לי בכיין וצרחן שאני "ארגיש" איך אני הייתי. לא הצליח לה. קיבלנו מלאך מקסים ונשמה, שכולנו נהנים ממנו) "אל תלמדי אותי, אני כבר גידלתי ילדים" בתוספת תנועת יד מבטלת (אם חלילה טעיתי וניסיתי לעמוד על שלי ודרכי. נו טוב, בסך הכל אני רק אמא שלו... ) "תראי שהוא יאהב את הבננה, כ--ל הילדים אוהבים!" (דקה לפני פרצופי הגועל והדרך שהבננה ראתה את דרכה החוצה בדיוק כמו שנכנסה...) "תראי שהוא יאהב את מרק העוף, כ--ל הילדים אוהבים!" (דוקא די אהב, אבל לא בטוח שבגלל כ--ל הילדים...) "אני חושבת שהנקה בלבד זה לא מספיק, צריך לתת לו גם "אוכל" (ולא משנה שהילדון פשוט מלא בכפלים, טפו*3) וההמשך המתבקש: "אפילו תשאלי את אחות טיפת חלב" (ויסלחו לי אחיות טיפת-חלב, אבל אני לא קיבלתי שום תמיכה בהנקה, להיפך...) "החידושים שיש היום, בזמני כיבסו את החיתולים ביד..." "את והאינטרנט שלך..." והאמרות עוד רבות, זה מה שעלה לי בראש כרגע (לפרוק, לפרוק...) וזו האמא הפרטית שלי.

no-a-m

New member
" כולנו נולדנו בורשה "

מיקוש יקרה, איזה יופי שאת משתפת ולוקחת את זה ( כך זה נשמע לפחות) בקלילות ובהומור. בקבוצות ההורים שאני מקיימת אני שומעת משפטים כאלה בלי סוף, כאשר הם נאמרים הם נשמעים נורא הם פוגעים ומכאיבים, וזו הסיבה שאנחנו כל כך משתדלים( אני המקצוע) לעזור להורים הצעירים, להבין את המשפטים הללו, מאין הם באים, לאן הם לוקחים אותנו, וכיצד הם מלווים אותנו לאורך כל חיינו, בתקווה שנחסוך את זה מילדינו. קחי בחשבון שאמך כמו האמהות של כולנו לא היתה במפגשי הורים, וכנראה שגם היא שמעה משפטים אלה מאמה, מה שאני מאוד ממליצה זה לקחת בחשבון את העובדה שאמא אומרת זה כי זה הכי טוב שהיא יודעת, ולנסות לקבל את זה הכי הכי באהבה המשפט שאני מרבה לאמר בכל פעם שאני שומעת את התלונות הללו וזה תמיד נכון לגבי אמהותינו " כידוע , כולנו נולדנו בורשה"

אצלנו כששירה היתה באינקובטור

ואני מאוד דאגתי
אמא שלי כל הזמן היתה אומרת לי, לפני שתרגישי היא תגיד לך: "אמא אל תתערבי לי" שזה דווקא עידוד אבל הרבה פעמים כשאני מעירה לה על דברים שהיא עושה עם שירה, וזה לא קורה הרבה כי היא ממש נהדרת איתה ואני מאחלת לכולם כזאת אמא, אבל מידי פעם יש לה משפטים כמו: "ככה אני גידלתי שלוש בנות ונראה לי שיצאתם בסדר" או כשהערתי לה ששירה נרטבה כשהיא נתנה לה מים ולא רציתי שהיא תתקרר אז היא אמרה: "אני כבר זקנה לא תצליחי לשנות אותי, את תתני מים בלי להרטיב ואני עם..." אמאל,ה שולחת לך חיבוק ענק
בחיים לא הייתי מסתדרת בלעדייך

אריאלי ואני לפעמים תוהות

איך אמא שלי הצליחה לגדל 3 ילדים. אני לא זוכרת איך היא היתה כשהיינו קטנים, אבל עם אריאל היא כ"כ לחוצה ("חגית, תני לה יד, אני לא יכולה להסתכל, הלב") שקשה להאמין שהיא גידלה דור שלם לתפארת.

אתיר

New member
לאלה שבאמת נולדו ב"ורשה" ולאלו שלא

גם אמא שלי אמרה תמיד, חכי עד שתהיי אמא, ואמרתי לעצמי, כן אבל לא אהיה כמוה. כמו תמיד היא צדקה (ואיך שאני שונאת שהיא צודקת) . בקיצור, אני עושה את מה ששנאתי שהיא עשתה, כמובן, בשינוי האדרת ומתאים לתקופה. לדעתי, אם נסתכל טוב טוב על עצמנו, נגלה דברים דומים שאמנו עשתה כשאנו היינו ילדים. ולא כל דבר זה שלילי......

רותי ע

New member
ואצל אמא שלי..

אנחנו (אני ואחי) לא בכינו כמעט. ישנו לילה שלם מגיל 0. ינקנו כל 4 שעות. לא עברנו את גיל שנתיים הנורא. לא קמנו באמצע הלילה. ורק אחרי שראיתי מסביב תינוקות אחרים הבנתי שהתינוק שלי לא "קשה" במיוחד.
אבל.. חוץ מהנקודה הקטנה והבאמת זניחה הזו - היא אמא 10 ולא יודעת איך הייתי מסתדרת בלעדיה

למעלה