"כואב לי הלב על הבן שלך"

אבא גאה

New member
"כואב לי הלב על הבן שלך"

אמר לי היום איש אחד שאנחנו מכירים שבא להשתכשך עם שני ילדיו בבריכה של ההורים של מיילס. למה? תהיתי... "כי אתה יודע איך זה, ילדים הם עם אכזר, אני מדמיין לעצמי איזה חיים קשים יעשו לו כששני האבות שלו באים לאסוף אותו ממשחק הכדורגל". שיחה ארוכה התפתחה בינינו בהם הסברתי שקשיים מעולם לא מנעו מאף אדם ללדת ילדים ואפילו יהודים בגולה המשיכו ללדת ילידם למרות שידעו שיצחקו עליהם/שיהיה להם קשה חברתית בביה"ס. וסיפרתי לו שעלי צחקו בילדות כי היו לי משקפיים ושאלתי אותו אם הוא היה חסין או שגם עליו צחקו ומסתבר שצחקו עליו כי היה איטי, שמן ויהודי. וגם אמרתי שאנחנו יכולים לבחור עבור ילדינו מקום שהוא מקבל עד כמה שאפשר. ואז הוסיף הגאון, "נכון, גם בטח זה יעזור אם אתם תשתדלו ולא תבואו לאסוף אותו ממשחק הכדורגל בשמלה, למשל".

שמנתולה

New member
מסתבר שלפעמים

אין שכל - יש דאגות...

אורי 0

New member
משחק כדורגל?

ממה שאתה מספר נראה לי שאתה תבוא לאסוף אותו/ה משיעור בלט! אני מרחם... על הילד שלו.

Freeda

New member
ומה רצית שיגיד ?

כואב לי השכל ? ראה ציטוט משמנתולה "אין שכל אין דאגות"
יערה

גם לי כואב הלב...

בדיוק סיימתי לקרוא את הקטע שהבאת מהטור המצויין של גפן, וחשבתי לי "להתחיל ללכת צפונה לקנדה" - האם זה מספיק טוב? בקנדה הנאורה, שבה התירו רק לפני חודש נישואין הומוסקסואליים - האם גם שם יש עדיין בערות כזו?

ילדים...

יכולים למצוא המון סיבות להציק לאחר.. ואותי מעניין מה הוא כאב יגיד לילדים שלו בסיטואציה שבה ימצא אותם צוחקים על האחר מסיבה כל שהיא... וחוץ מזה כניראה כשהבורות מישתלבת עם טיפשות "רק אלוהים יכול לעזור"

1רב

New member
וליד הבריכה -

היית בבקיני??? מה אנשים לא התבגרו מהדימוי הזה???? כואב לי הלב על האיש, על ילדיו ועל כך שהראש שלו כל כך מלא דעות קדומות (כמו למשל שברור שהילד שלך ירצה לשחק כדורגל)... ורק שאלה קטנה - הילדים היו עם בגד ים??? כי יכולת להגיד לו ,אתה יודע, גם כשהחלטנו לא למו אותו אמרו לנו שתהיה לו בעיה ודוקא זה עובר חלק"...

ילדים הם עם אכזר?

אולי הגיע הזמן לשים סימן שאלה על הקביעה הזו (שבה נפתח כל דיון כמו זה שאבא מתאר) לעיתים ילדים רעים אחד לשני, אבל יש בינהם גם גילויים של מסירות, נדיבות וחברות שקשה למצוא בין מבוגרים. אצל ילדים פשוט הכל יותר קיצוני ובגדול. וחוץ מזה, אבא גאה, רציתי לשאול- איך זה בשבילך, כשמישהו בא לבריכה "שלך", לטריטוריה שלך, ובמקום לתת לך לשבת בשקט מול הבריכה לשתות משהו ולתצפת בנחת על הילדים המשחקים, מתחיל לשאול שאלות על אורח החיים שלך ומידת האומללות העתידית של ילדיך (מילא לשאול, אבל לפי איך שאתה מתאר הוא יותר קבע משאל). כי אני בזמן האחרון התעיפתי מעט מלהגן על אורח חיינו בכל שעה ובכל מקום. ולעיתים נדמה לי שאנשים - גם הנחמדים שבהם-מרשים לעצמם לנבור בחיינו במידה שבה הם לא היו עושים לאף אחד אחר (למשל- האם אתה יכול לדמיין את עצמך פותח איתו בשיחה על כך שהילד שלו יסבול בעתיד מזה שיש לו אבא שמן? או שואל אותו לגבי הקשר בינו לבין אשתו וההשפעה על כך על חיי ילדיו?) אז נכון, השונות שלנו תמיד תהיה נושא לדיון, וזה חשוב לדבר ולענות על שאלות וכל זה... אבל ראבאק- אצלך בבית? ליד הבריכה? ואם לא מתאים לך???

אבא גאה

New member
את צודקת

אבל אין מה לעשות, ברגע שאנחנו נותנים למישהו להרגיש קרוב מספיק הם באים עם השאלות והקביעות האלו שאז תפקידנו לענות לנפץ את הקביעות הללו. אולי אפילו עדיף שהם אומרים את שעל ליבם ובכך יש לנו את ההזדמנות לענות ובכך ללמד גם את הילדים שלנו - "הנה, זה מה שאנחנו אומרים, ככה אנחנו אומרים את זה".... ולעיתים רחוקות כשממש לא בא לי לענות ואלו א/נשים שלא חשובים לי כ"כ אז אני עונה איזו תשובה אידיוטית ומתחמק. ("נכון, אתה צודק, מחר נחזיר את הילד לבית היתומים") {כמובן רק כשהילד לא נמצא בסביבה}

אני נהנית שנוברים לי בחיים...

ו-במיוחד אם לא גובים ממני 350 ש"ח על כל שעה... אבל ברצינות: השבוע הלכתי עם קטינא ברחוב, ולפנינו הלכה אשה עם ילדה אתיופית במוצאה. הגענו יחד לגינה הציבורית, והתיישבנו לא רחוק. תוך כמה דקות היה ברור לי שהילדה מאומצת , והתמלאתי עניין, רגשות-אחווה , ועוד כמה דברים שלא יכולתי להשיח לאשה הזרה. במקום זה התבוננתי קצת, ו"נשמתי" את הנוכחות שלהן לתוכי... נראה לי שהיא שמה לב למבטים שלי, ואולי חשה אפילו קצת אי-נוחות מקומית באיזור הכתף... אבל - אם הייתי מדברת איתה (ונורא התחשק לי) - הרי זו הייתה חטטנות מהסוג שאליו התייחסת... לא?

אבא גאה

New member
לאאאאא

בכלל לא. אם היית מדברת איתה זה היה נחמד לשתיכן אני מאמין, זה לא היה שיפוטי, זה לא היה מעמיד אותה במצב שמחייב אותה להצדיק את הבחירות שלה....

פלפלת32

New member
אבא'לה

כואב לי על הבן שלו שיש לו כזה אבא רגיש, מקבל ונאור.:) איך אתה הרגשת עם כל זה? אהבתי את התשובה שלך, משום מה נראה לי שאצלנו זה נוגע בנקודה רגישה (או שזו רק אני). לאחרונה הנסיך הגיע אלי לעבודה, מאחר וזה קיבוץ, ואני כמובן הלסבית היחידה זו הסביבה הכי לא מתאימה לכל מה שקרה באותו יום. הנסיך מיד נדלק על הגבר הכי חמוד במחלקה. באמצע ארוחת בוקר, כשכולם שם, לא זוכרת איך זה התחיל אבל הנסיך אמר לאותו גבר שהוא רוצה להתחתן איתו. למזלי הוא הגיב אחלה. מיד כולם סובבו את הראש והיו בהלם. אני נשפכתי מצחוק. מאוחר יותר הוא הכין לו ציורים, הלך איתו לאכול, ובאמצע ארוחת צהרים ליטף לו את היד ונישק אותו. האמת שאותו גבר הוא הכי לבבי ומקסים שם. זה המשיך גם כשאמא של הנסיכון הגיעה. זה ברור שאם לילד של שתי אמהות או שני אבות היתה מתרחשת הסיטואציה הזו היינו אומרים, זה ברור מאליו היות וחסרה לו דמות אב, או אם. אבל מה לעשות לנסיך אין "חוסר". כל מה שניסיתי להגיד כאן הוא שהכל תלוי בנקודת ההשקפה. האיש שאתה פגשת הסתכל מנקודת מבט צרה ולצערי הומופובית. שמחה שיש לאושר הורים מקסימים ומקבלים כמוכם. נשיקות יקירי

אבא גאה

New member
אם הוא מיד ניגש לגבר הלבבי

והמקסים לפחות אתן יודעות שיש לו טעם טוב.... ואולי חסרה לו דמות אב לבבי ומקסים? מהאניאגידלך? ככה זה להיות מיעוט נראה, נועדנו לענות לשאלות ולהצטדק בפני אידיוטים.

ממש מייד ניגש?

זה סימן מובהק לזה שהילד זריז! וטוב שעולות שאלות ויש לנו הזדמנות לענות...דווקא מצבים הפוכים, כשהשאלות רוחשות מתחת לפני השטח, מבעבעות ונקברות... אז ממש מדאיג אותי להיות עם ילדיי בסביבה כזו...

למעלה