כואב לי

כואב לי

באולטרסאונד האחרון ראו שהשחלה השמאלית נדבקה לי איכשהו לרחם... (יש לי אדנומיוזיס). אני לא יכולה לסבול את הכאבים, וזה מתחבר לי גם לפריצת דיסק. אני במרפאת כאב ומקבלת שם זריקות לגב, אבל לבטן אי אפשר כמובן להזריק, אז קיבלתי כדורים שמכילים מורפיום (פרקוסט, אם מישהי מכירה) וחוץ מלטשטש אותי הם לא ממש עוזרים. אני כבר לא יודעת אם הכאבים הם מהגב או מהרחם, בדרך כלל זה גם וגם, אבל זה בלתי נסבל. רק חימום המקום עוזר לאותם רגעים שאני מחממת (עם כרית חימום) וכאמור הפרקוסט עוזר נקודתית, גם לא תמיד.

ד"ר זולטי החליט להפסיק לי את הפרימולוט נור ובמקום זה קיבלתי זריקת דפו-פרוורה שמספיקה לשלושה חודשים. הוא אמר שזה יפסיק לי את המחזור וימנע את הכאבים אבל בפועל הכאבים עדיין חזקים כל כך שאני פשוט מורטת שערות מרוב ייאוש.

מה עושים???

תודה, מתוקה, לפחות אני לא לבד כשאת אתי

קניתי היום כריות "חמקור" כאלה עם חרוזי ג'ל שמכניסים למיקרו, אחת עם חגורה (בשביל הגב) ואחת בלי חגורה שאני שמה על הבטן התחתונה. נראה כמה זמן זה יחזיק לי, אני פשוט על סף עילפון מהכאב כבר. אם לא תהיה הקלה אקח שוב פרקוסט (פוחדת להתמכר...)

אוי איזה סבל נוראי... יש גם

כרית כזאת עם זרעים בפנים..ששמים במיקרו..אומרים שזה טוב יותר מכדוריות ג'ל כי בזרעים האלו יש חומרים..לא יודעת..שקר כלשהו...
אבל זה רק מה שאומרים, אני לא יודעת כי מעולם לא היה לי ג'ל.

ואני יודעת שיש משחות כאלו שמורחים על הגב התחתון למשל וזה מחמם את הגב..נראה לי שזה בקטע של שרירים תפוסים אבל כל עוד החימום עוזר לכאב..אז אולי מותר לך את זה גם...אבל עדיף לבדוק עם רופא או רוקח.

בטוחה שזה לא עזר בכל מקרה כי נשמע שיש לך כאבים עצומים. לא חוויתי כאלה עוצמות כנראה כי אצלי המון כדורים או המון אופטלגין היה עוזר ואת הרי כבר ברמה אחרת לגמרי.

סורי

הייתה לי פעם כרית עם זרעונים ולבנדר

זה נשרף, כל הזרעונים התבדרו להם ברוח והציפורים בשכונה חגגו.
המשחות מבחינתי כוסות כוח למת. אופטלגין עוזר לעתים, בעיקר לכאבי ראש, אבל אני צריכה כמויות עצומות כדי שזה יעזור לכמה דקות. אפילו הפרקוסט לא לגמרי עוזר, רק נקודתית. מה שעוד עוזר נקודתית זה החימום. עכשיו שמתי את הכריות האלה, זה לא רע. רק אני לא מבינה למה כתוב על האריזה שזה אסור לחולי סוכרת. לא קראתי את זה כשקניתי, ואני חולת סוכרת אבל לא מבינה מה הקשר.

וואו אז חפשי בגוגל מה הבעיה

עם חולי סכרת והכרית.

ראיתי בסופרפארם הרבה כריות ג'ל..אולי אלו אחרות.

וואו, אני מאחלת לך לפחות סופש ללא כאבים...מצטערת שאני לא יכולה ממש לעזור...ואני יודעת שאת במצוקה...

חיפשתי בגוגל ולא מצאתי קשר בין סכרת לכרית

חימום.
אבל מצאתי קטע של גנטים שאולי שווה לנסות:
"בנוסף, שווה לנסות מוצר חדש שמשווק בבתי המרקחת - מגנט מיוחד שמניחים על הבטן התחתונה; המגנט נועד לאזן את המעגלים הפנימיים והאינטראקציות באיברים הנשיים ולהקל על כאבי המחזור. בזמן זה רצוי לשכב על הגב, ולאפשר לחום לחלחל לגוף ולהרגיעו".

lilushya

New member
היי

לא הייתי פה הרבה זמן מאושפזת במיטה שלי כבר שבועיים..ידעתם שיש אפליקציה?;)קודם כל אני מקווה שזה התקף שיחלוף במהרה..אני אספר לך איך זה אצלי ואולי זה יעזור...כמובן שזה משתנה מאחת לאחת ..אני כמוך אדנו עם הידבקויות גם השחלה השמאלית דבוקה לרחם בין היתר:(.....אחרי זריקת לוקרין דפו ( דיכוי דומה) שעזר לי אחרי איזה חודש מקבלת הזריקה לשלושה חודשים..היו תופעות לוואי אבל זה היה עדיף לפחות לי ...הכאב הוא בלתי נסבל יחד עם הקור ונעילת השרירים שיש לי...אבל יש הקלות...הרפלקסולוגיה לי קצת עוזרת ומשכך שנקרא זלדיאר ( הניסיון האחרון שלי ) עוזר עד שיפסיק ונחליף. לגבי הסוכר..יש לתרופות מסוימות נטייה להעלות את רמות הסוכר ..הפך אותי לגבולית מבחינת הסוכר עד התפוגגות הזריקה. אצלי זה קורה החודש שבעה חודשים אחרי הכאבים חזרו לפני חודש וחצי ככה במלא עוזם..

היי לילושיה

מה הכוונה שאת מאושפזת במיטה שבועיים??? ועל איזו אפליקציה כתבת?

ניסיתי בעבר רפלקסולוגיה ולא התחברתי, זה עצבן אותי. גם שיאצו ניסיתי ולא עזר. זלדיאר (וגם NSAIDS) אסור לי לקחת בגלל בעיות רפואיות אחרות, והסוכרת שלי, שהייתה גבולית במשך השנים האחרונות, נכנסה כבר להגדרה של 'אמיתית'. היא אמנם לא נוראית, אבל היא קיימת.

אני לא יודעת מה לעשות. כריות החימום האלה נחמדות, אבל נראה לי שאני צריכה עוד פרקוסט או המצאה שעדיין לא חשבתי עליה. גם הכאב בגב בלתי נסבל (אולי אפילו יותר, אני כל הזמן מנסה להבין מה המקור של הכאב, כי יש לי גם פריצת דיסק והזריקות שאני מקבלת במרפאת כאב הן לגב ולישבן). אני לא מבינה למה ד"ר זולטי נתן לי את הדפו-פרוורה הזה בכלל, מבחינתי זה בדיוק אותו דבר כמו לקחת פרימולוט נור דרך הפה. אני חושבת שאולי הוא עשה את זה בגלל שחודש האחרון לפני הדפו כן היה לי דימום. מעט מאוד, אבל בכל זאת היה, אחרי שבמשך כל החודשים מאז שהוא הפציץ אותי בפרימולוט לא היה.

את נאלצת לעבור ניתוחים בגלל האדנומיוזיס? כי אתי עוד לא דיברו על זה וזה ממש מפחיד אותי לאור מה שאני קוראת ושומעת.

תודה רבה על התגובה ותרגישי טוב!

lilushya

New member
אני ככ מבינה אותך

אני אנסה לענות לפי סדר אחרת אני שמיהרו לחזור עם תוספת..לגבי אדנומיוזיס בדרכ לא מנתחים היות וזה חבוי בשריר ברחם ..אלא אם כן את אחרי לידות לפני שבעה חודשים קיבלתי לוקרין שעזר מאוד אבל עכשיו אני מנסה להיקלט ככה שאין לי יותר מידי אופציות וההורמונים חוזרים לגוף אז אני מופצצת... הדיכוי כנראה ניתן לך למזער נגעים ..ולאבחן , בדכ הם רואים בזה אינדיקציה לאדנומיוזיס אם זה עוזר למיזעור הכאב...מקווה שעניתי על הכל לא יכולה לראות את השאלה במקביל אז מקווה שזכרתי וכיסיתי הכל :) ושוב תרגישי טוב ורק בריאות !

lilushya

New member
נמחקה לי חצי הודעה :(

במיטה כי אני עם כאבים נוראיים אבל אין ככ מה לעשות עם זה.
אפליקציה של תפוז פורומים ..להיט מהמיטה :)
אני לא מכירה את כל התרופות שאת קיבלת אבל לי הזריקות בישבן ובבטן שהיה מסוכן ומפחיד בטירוף לא הועילו לי.הגלולות למינהם שהחליפו לי עדיין דיממתי .
עברתי ניתוח במרץ כי חשבו שיש לי אנדו במעי .ניקו הידבקויות שמיהרו לחזור עם תוספות..וההמשך למעלה ;)

וכמובן, תרגישי טוב

איך את מתמודדת עם הכאבים?? יש משהו שמקל עלייך באופן מיידי חוץ מזלדיאר?

lilushya

New member
תודה :)

גם הזלדיאר כבר לא לגמרי הטרמדקס שהיה במינון משוגע הרס אותי אז ברחתי מזה . מנסה להעביר..מצביי ביניים הם הכי קשים..מתנחמת בעובדה שהביוץ בדרך ואנחנו מנסים בתקווה שלא יכאב לי בהריון למרות שלכי תדעי אם זה לא יהיה יותר גרוע ..אבל נעשה משפחה מהר ונעבור לאופציה ניתוחית .אני שוקלת כריתת רחם אחרי 2 לידות.:(

אז מה זה אומר אם זה לא מדכא לי את הכאבים?

שזה לא באמת אנדומיוזיס?
ואני לא לפני לידות ולא אחרי לידות - זה לא בתכנון וכנראה גם לא יהיה בתכנון...
תודה

lilushya

New member
לא ככ ניתן לאבחן באופן מוחלט

אדנומיוזיס אלא רק בפתולוגיה למיטב הבנתי לכן זה תמיד יהיה חשד ל..
מנסים לבדוק בסבירות הגבוהה ביותר שניתן. עי אולטרסאונד שמבצע מומחה שיודע לחפש מה שצריך,mri,דיכוי.
אם את לא מעוניינת בילדים ישנם אופציות ניתוחיות שאפשר לברר עליהן אבל מירב הסיכויים שאת מוותרת על היכולת הזו...תתייעצי עם הרופא על הופציות שקיימות על כל המכלול ותחליטי בצורה שקולה.
מקווה שעזרתי ...

את האולטרסאונד האבחנתי הראשון עשתה לי

ד"ר ורד (נדמה לי שאייזנברג שם משפחתה, מתל השומר) והיא ראתה שם כמה מוקדים. את האולטרסאונד השני עשה לי לפני פחות מחודש ד"ר זולטי ואז ראה את ההידבקות של השחלה לרחם. עד אז הייתי מאובחנת כבר 20 שנה עם PCO ואושפזתי פעמיים עם ציסטות בשחלה. כששאלתי אותו הוא השיב בשלילה לגבי ניתוח, וחוץ מזה ממה שאני קוראת פה גם אחרי שעושים ניתוח לא תמיד מצליחים להסיר את הנגעים וגם אם כן, יש סיכוי שהם יצמחו מחדש או במקומות אחרים... ולידות הן לא אופציה עבורי, לא עכשיו, וגם לא בעתיד הנראה לעין.
ועזרת

lilushya

New member
גם לי

דר אייזנברג איבחנה ולפי התרשמותי מאוד מכבדים את יכולות האיבחון שלה רופאים אחרים ופרופסורים שנתקלתי בהם. לגבי הנגעים את צודקת לחלוטין לכן אני שוקלת כריתה מלאה ואולי בזה לסיים עם הסיפור הזה.
ולגבי ילדים אני בטוחה שאת מקבלת את ההחלטות הנכונות לך :)
אגב שאלה האם גם את סבלת מדלקות חוזרות של שתן ואגן ...לעיתים גם ללא ממצאים בתרבית?

כן! איזה קטע... זה אופייני למחלה?

וראיתי שכתבת לי פעמיים הודעות ולא הצלחתי להיכנס אליהן... מוזר.

lilushya

New member
זו האפליקציה

משום מה גם קשב לי ללחוץ על האייקון של ה"הגב".
הבנתי שזה כי הנגעים מנפחים את השריר ( אצלי הפיפי ממש נפוח מזה ואני מרגישה אותם ..הם ממש הצטמצמו תחת הדיכוי וגדלו שוב ) וזה לוחץ על השופכה ודרכי השתן ולכן יש לי גם דחיפות במתן שתן..רופאה אמרה לי שאולי יש לי גם פיברומיאלגיה ואני קוראת וחוששת שאולי זה אפשרי ..היא אומרת שזה עלול ללכת ביחד לפעמים ...אני מתפללת שלא לא יןדעת איפה למצא מישהו שישלול את זה ... :(

למעלה