כואב

ורד *

New member
כואב../images/Emo10.gif../images/Emo53.gif

נופחתי 1.5 סיסי לפני 20 יום, מאז 3-4 ימים שקשה לי יותר מתמיד לאכול והמזון "נתקע" לי ועד שיורד יש ממש כאבים. לכן אני נמנעת כמעט מלאכול אוכל מוצק וניזונה שוב מנוזלים, מיצים, מעדן דיאטטי, כמובן שירד לי 1 ק"ג בתקופה הזו אבל האם זה נורמלי או שמשהו השתבש שם בפנים?ורד.
 

gal33

New member
נסי לשחזר מה אכלת לפני 3-4 ימים?

יתכן ולא היה לעוס היטב, יתכן ונתקע במעבר, וחוסם אותו חלקית, לפחות על זה מעידים הסימפטומים. דרך אגב, מה זה מוצק? עוד לא היית אמורה לחזור לאכול את כל המוצקים. עכשיו למספר ימים, כמה שיותר שתיה, עדיף חמה על פני כל היום, לגימה קטנה כל כמה דקות. אוכל אך ורק רך לחלוטין ודליל, כשעדיף נוזלי. כל עוד את שותה המצב בסדר. בהקאה הראשונה, לא לחכות ולגשת לפתוח קצת את הטבעת, אלא אם כן במקרה תקיאי את מוקד הבעיה ומשם והלאה זה יסתדר. חזקי ואמצי, גל
 

mikie

New member
גל, מה הכוונה בלא לחכות להקאות?../images/Emo5.gif

אני התחלתי להקיא רק מאז הניפוח וניסיתי לאכול קציצת עוף מבושלת (לא מטוגנת) כמו שאמרה לי הדיאטנית, או פשטידת ירקות שהכנתי ושום דבר לא עובר למעט פירה וקרקרים (וכמובן נוזלים, מרקים). אני מקיאה כבר כמעט כל יום בשבוע האחרון, בכל דבר שאני מנסה לאכול (למרות שעקרונית מותר) עד שנואשתי ואיני מנסה יותר לאכול דברים אחרים ונצמדת לתפריט הקבוע והבטוח (מהקאות). לחכות עוד קצת או לגשת לדיאטנית שנית? מיקי
 

עדי.פ

New member
ללכת לרופא

הקאות חוזרות יכולות להזיז את הטבעת ממקומה ולגרום לסיבוכים לכי לרופא דחוף עדי
 

רוייקו

New member
למיקי וגם לכל האחרים

אף אחד לא יוכל לדעת כמה צריך לסגור לכם את הטבעת. סגירת הטבעת היא אינדווידואלית לכל מנותח. יש מנותח שמסתדר עם טבעת פתוחה, כאשר הוא אוכל מזון מוצק ולא נוגע בשום פיתוי שהו ויש מנותח שסוגרים לו את הטבעת למקסימום האפשרי, הוא לא יכול לאכול שום דבר מוצק, אבל שותה גלוג גלוג גלוג.. מיצים מילקשייקים גלידות ועוד ועוד.. כל מנותח צריך לבחור את מידת ההגבלה שהוא מעוניין בה ולאכול לפיה. אם בחור מנותח לסגור היטב, עליו לדעת שהוא לא יוכל לאכול הרבה סוגי מזונות שעוברים קשה במעבר או שלא עוברים בכלל. במיקרה כזה על המנותח לעבור למזון רך, כלכלת בלנדר ממש. השאלה היא האם המנותח מוכן להשלים עם המצב לאורך חצי שנה-שנה עד שישלים לפחות את שלה הירידה העיקרי במישקל. אז או שרוצים בהגבלה ומשלמים את המחיר שלה או שרוצים להמשיך ואכול הכל. אי אפשר לקבל את הכל באותו מחיר. אני ממש התחננתי שהניתוח יגביל אותי במידה כזו שלא אוכל לאכול כמה שאני רוצה. בניתוחים הקודמים יכולתי לאכול הרים וגבעות בלי הגבלה כמעט וזה אכל אותי מעצבים. בניתוח האחרון יצאתי מדעתי בחודשיים הראשונים מהעובדה שלא יכולתי לאכול. כל דבר מוצק שניסיתי הקאתי, אבל עם הזמן השלמתי עם המצב ודווקא אז הכל פתאום הסתדר ויכולתי לאכול בהדרגה כמעט הכל. צריך להשלים עם המצב ולא לרוץ כל שני חמישי לסגור לפתוח לסגור לפתוח. המצב הזה מהתל בגוף ודווקא אז הירידה במישקל נעצרת ולא זזה בכיוון מטה.
 

gal33

New member
מיקי תלוי מה מקיאים וכתוצאה ממה

יש עוד סימפומי עזר כגון: איך מורגש המעבר בכלל, איך עוברת לה שתיה, איך עובר אוכל רך, מה כמות האוכל הרך שניתן לאכול בפעם אחת וכו´. אם מקיאים מוצקים או מאכלים כבדים, או אוכל שלא נלעס היטב, או פשוט סוגי מזונות מסויימים, אזי יש להימנע מהם ולהמשיך לאכול מה שכן עובר. זו תופעת לוואי ידועה של הניתוח. צריך לחכות, עם הזמן מן הסתם חלק מהדברים כן ניתן יהיה לאכול חזרה, ויש להשלים עם העובדה שחלק אולי לא. כאשר מקיאים נוזלים ו/או מאכלים רכים מאוד, כאשר ההקאה לא נובעת מנפח גדול מדי בזמן קצר מדי, אין לחכות עם התופעה ויש לגשת לרופא לפתור אותה. כדרך חיים לא אמורים לחיות עם הקאות לאחר הניתוח, אנחנו לא בעונש. יתרה מזאת, יש להימנע מהקאות כי הקאות מובילות ללחץ על הטבעת וכתוצאה מזה היא עלולה להחליק ממקומה (הקאה בודדת לא תעשה זאת). הקאות מובילות לעוד כמה תופעות לא טובות לגוף האדם ובעלות נזק לטווח הארוך. אם את מצליחה לאכול פירה וקרקרים, לי זה נשמע שאין לך בעיה במעבר, וההגבלה של הניפוח פשוט עובדת. כמובן, שכל שכתבתי דלעיל הוא מנסיוני האישי בלבד, ואינו תחליף לייעוץ רפואי /דיאטנית וכו´. בהצלחה, גל.
 

רוייקו

New member
בעיקרון, ורד, אם הבעיה היא רק

בלאכול מוצקים, צריך שתתחילי בהדרגה לנסות מזון רך ולעלות כל פעם בהדרגה את דרגת המוצקות שלו. להתחיל עם כלכלת בלנדר ונסות כל פע אוכל מוצק אחר ולראות איך הוא משפיע עליך. כניראה שאצלך קצת סגור מדי ובנוסף, יתכן שאת לא לועסת מספיק ואז ניתקע מזון לא לעוס היטב ואת מקיאה אותו, או שהוא עובר לאט מאוד. אני מציע לך להתחיל בכלכלת בלנדר ולהעלות את המוצקות בהדרגה.
 

webaction

New member
תתיעצי עם הרופא המנתח....

אל תעשי את הטעות שאני עשיתי שמעתי לכל עולם שמחתי שאני יורד ולא התייחסתי לתופעות לוואי והיום אני כבר אחרי 10 ימים של רק מיים ואני נוסע לפתוח את הטבעת כעקרון אני עם חום גבוה ובאפיסת כוחות אז שוב רק רופא........... בהצלחה נ.ב. אני עברתי את הניתוח לפני 3 שנים
 

SARA120

New member
ל- WEB

תהייה בריא!
מפחיד הסיפור! אני חושבת שאתה צודק ויש הבדל בין עידוד ליעוץ.תעדכן אותנו.
 

webaction

New member
חזרתי

מסתבר שהייתה לי סתימה בטבעת היה צריך לפתוח ובגללשאני הזנחתי נוצרו לי שני שקיות קטנות מעל הטבעת היום שיחררו לי את כל הנוזל אני אהיה כמה ימים על נוזלים מתוך כוונה שהשרירים (של הכיבה יתדרו מעצם אם לא אצטרך בניתוח לסדר את זה. מה שמפחיד הוא שבגלל שמעבר כמעט פתוח פתאום אני מרגיש רעב דבר שכבר שנתיים לא ידעתי מה זה?
 

SARA120

New member
תהיה בריא!

מה שטוב בסיפור הזה שאתה מסוגל לחשוב על אוכל!אני רעב,משמע שאני חי.. יהיה בסדר!
||
 

ורד *

New member
היי WEB הסיפור שלך מפחיד

גם לך היו כאבים? כמה זמן זה נמשך? הקאת? האם אמרו לך אם איזה מזון מסויים גרם לסתימה? האם זה קרה לך אחרי ניפוח? אני מקווה בשבילך שגופך יגיב בצורה חיובית ושרירי הקיבה יתחילו לפעול ולא תזדקק לניתוח נוסף. ובנוגע להרגשת הרעב אני בטוחה שתדע להתגבר עליה ולגרש מהמחשבות את יצר הרע ולא להתפתות ולאכול מעבר למותר ולצורך. מצפה לתשובות ומברכת בחג שמח. ורד.
 

שלגיה**

New member
הי ורד

גם אני נופחתי 1.5 סיסי בדיוק לפני כשבוע ואני עדיין לא אוכלת מוצקים,הבר הכי מוצק שאני אוכלת זה פתית ואני לועסת לו את הנשמה... צריך לבדוק אם את אוכלת מהר (בעיה קשה שלי) ואם את מקפידה על כמויות קטנות יותר שנכנסות לפה. האם הקאת מאז הניפוח? אני לא,כי למדתי שאין ברירה ואני חייבת לאכול לאט וללעוס תמשיכי עם מזון רך ואח"כ תנסי לעבור לרך קצת פחות (לא קשה)-ירקות מבושלים היטב,תפוח עץ מגורד,פירה מתפוחי אדמה או בטטה. תדווחי לנו מה קורה בהמשך. בהצלחה שלגיה
 

star22.

New member
זה נורמלי, גם לי זה היה במשך הזמן

את תוכלי לאכול יותר בנתיים תהני מהירידה בהצלחה
 

ורד *

New member
תודה לכולם../images/Emo39.gif

אני צמחונית, כך שאין לי בעיה של ללעוס בשר, המזון הכי קשה שאני אוכלת זה אורז, כל הירקות מאודים או בצורת מחית. נראה לי שצדקה מי מכן שאמרה שאולי אני אכלתי מהר מדי. יכול להיות שהאורז יצק שם איזה בלוק. מה שבטוח שאני לא מסוגלת לאכול ירקות טריים, כמו קולורבי וגזר, מרוסקים בפומפיה גסה, כי זה מזה מכאיב במעבר, אגב לא הקאתי אף פעם. טפו טפו טפו....... בכל מקרה אני ממשיכה בכלכלה נוזלית ורכה למרות שאני כבר 21 יום אחרי הניפוח. אגב לפני שבוע שברתי את מחסום ה-100 והיום כשעליתי על המשקל ראיתי שהמחוג כבר לא משחק, ונשאר באופן קבוע מתחת ל-100. שיהיו לכולנו ימי חנוכה שמחים ועליזים ואם התופעה שלי לא תחלוף אז אלך למנתח שלי. תודה לכולם. ורד.
 

רוייקו

New member
ורד, אכלת ירקות בעייתיים והם עשו

לך בעיה במעבר. עכשיו ברור גם למה כאב ולמה הקאת וכו וכו... ירקות כמו קולורבי, גזר חי, תירס, חסה, כרוב, כרובית, סלרי ועוד מספר לא מבוטל של ירקות עושים בעיה במעבר. נסי ירקות מבושלים במקום זה או ממש לרסק אותם למחית לפני שאת מנסה ללעוס אותם חיים. בכלל, צריך להבין שמה שלא נכנס אין לנסות שוב ושוב. חג שמח ומאיר, רוייקו
 

gal33

New member
ואוו!! משקל דו-סיפרתי, סחתיין עליך

כל הכבוד ורד!!! בעיני משקל דו-סיפרתי מסמן את החזרה לשפיות. בהצלחה בהמשך ותרגישי טוב, גל.
 

mikie

New member
אני כמעט בדיוק באותו מצב ../images/Emo4.gif

גם אני נופחתי לפני שבועיים + ומאז חוץ מלאכול קרקרים ופירה, אין באפשרותי לאכול מוצקים. אתמול ניסיתי לאכול קציצת ירק וגם אותה הקאתי. גם לי כואב מאוד כשאוכל מוצק יורד במערכת. לכן בנתיים אני נצמדת לפירה ולקרקרים. כנראה שזה עניין של זמן והרגלי אכילה שצריך לסגל, לאכול לאט וקטן. גם את זה ניסיתי אבל כנראה לא מספיק טוב. נקווה שבהמשך יהיה בסדר. מיקי
 

רוייקו

New member
ועוד דבר בקשר להגבלה:

הרבה מנותחים שסגרו להם את הטבעת מתקשים להסתגל להגבלה החדשה, זאת הסיבה שעברו מניתוחי הגבלה עם טבעות קבועות לטבעות המתכווננות, בשל היכולת לשלוט על המעבר בין שני חלקי הקיבה. בניתוחים הקודמים עברו המנותחים בבת אחת לרמת הגבלה שהרבה מנותחים לא יכולו להסתגל אליה. אחוז לא מבוטל של מנותחים (כמו ירין קימור) הגיעו להוציא את הטבעת בניתוח חוזר, משום שלא יכלו לאכול מוצקים. (רוב רובם של המנותחים האלה העלה חזרה במישקל). הרבה מנותחים שסגרו להם במידה רבה את הטבעת סובלים בהתחלה, בחודש-חודשיים הראשונים מקשיי הסתגלות למצב החדש וחלקם מתייאש ורץ לפתוח את הטבעת. כדאי, קודם שרצים לפתוח את הטבעת, את האפשרות לעבור למזון רך, נוזלי אפילו ולעבור בהדרגה, (נגיד, במירווחים של שבוע שבועיים לכל שלב) ממזון נוזלי למזון בלנדר ולאחר מכן למזון רך, כאשר בהתחלה נימנעים מאכילת עוף כמו שהוא או ירקות ופירות כמות שהם... ממש כמו בניתוחים הקודמים שעשו: אכלו שלושה חודשים רק אוכל רך. ואז, לאחר חודש-חודשיים להתחיל ולעבור לאוכל מוצק יותר, כאשר מקפידים על לעיסה מסיבית את המזון.
 
למעלה