כובע של גאפיר ? פלסטינה

art307

New member
כובע של גאפיר ? פלסטינה

מי מעוניין
כובע של גאפיר?פלסטינה שנות 30-40

hadi orr

New member
מצטרף לשאלה מדוע אתה חושב שזה של גפיר?

לדעתי אין שום קשר ואם כבר זה מתקשר למשהו אז זה לכיוון האוסטרלי ולא הגפירי אבל אין לי מושג (כמו עוד הרבה דברים שאין לי מושג).

art307

New member
כובע של גפיר

להדי וחברי הפורום שלום
כובע של גפיר ניסר לי מהמשפחה שממנה קניתי אותו הם לא היו בטוחים בתאור וגם אני לכן הוספתי סמן שאלה לתאור אם מישהו מזהה שיכתוב בדף הפורום
בתודה גדעון

powo

New member
אבא שלי בתקופה מסוימת היה גאפיר

ולא הצלחתי למצוא את התמונה שלו.אבל אלה היו הכובעים שלהם.מתוך ויקופדיה

powo

New member
זה נראה לי כמו כובע שהם.כובעים שציידים באפריקה מסתובבים איתם

או אנשים שיש להם חוות עם חיות.אפריקה אנגליה ועוד

powo

New member
כובע שעם (טעות שלי ה במקום ע)

ומצאתי תמונה כובע אחד שכזה .(כמו שלך) בין הגאפירים

כ חיים

New member
כובע שעם

את הכובע הזה הכניסו האנגלים לארץ עם כובשם את הארץ בסוף מלחמת העולם הראשונה. משך כל שנות שלטונם בארץ הכובע הזה היה חלק מהמדים הרשמיים שלהם ושל נציגי שלטון המנדט הבריטי אבל אף פעם לא היה חלק מהמדים של הנוטרים (גפירים) אם כי לפעמים היה אפשר למצוא גפיר החובש כובע כזה כמו שראינו בתמונה שאברהם העלה. הכובע הרשמי של הגפירים היה ה"קולפאק", כובע הצמר הידוע וביחד איתו המגבעת האוסטרלית רחבת התיתורת.

מצרף תמונה של נוטר עברי עם כובע אוסטרלי ולידה כיתת נוטרים עם כובעי קולפאק.

arye9

New member
למיטב זכרוני

הכובע האוסטרלי של הגפירים
הקפלק כובע של השוטרים (העיבריים ?).

כמובן שהזכרון שלי לא מי יודע מה

עברו מאז כ 70 שנה.

כ חיים

New member
הגפירים השתמשו בשני הכובעים

קולפאק וכובע אוסטרלי. השוטרים המקומיים (יהודים וערבים) חבשו קולפאק בצבע שחור ואילו הגפירים חבשו קולפאק בצבע אפור (עם סימני זיהוי לכל גדוד נוטרים).

כ חיים

New member
אכן בתמונה זו האיש לובש חולצה אזרחית

ואולי אינו נוטר אבל בתמונה הנמצאת אצלי נראה נוטר (מפקד כתת הנוטרים אצלנו במושב בתקופת מאורעות 36 - 39) החובש כובע שעם ואף נתקלתי בתמונות אחרות בהן נראים נוטרים בודדים החובשים כובע שעם, אף כי, כאמור כובע זה לא היה חלק מהמדים של הנוטרים.

ז ק ו

New member
כובע קולפק, דומה -אולי אותנטי, על ראש של חבר בפורום

שצולם ברומניה. הסתר הפנים, רק בגלל החצ'קונים, בחור צעיר אתם מבינים.

כ חיים

New member
לא אותנטי אבל דומה

הקולפאק האותנטי היה מעט גבוה מזה שחובש חבר הפורום הנכבד. כובע זה שימש כנראה את האיכרים והרועים ברחבי רומניה.

שלא תחשוב שהעיגול הלבן מסתיר את מראה פניו הצעיר של חבר הפורום.צעיר נשאר צעיר!

ז ק ו

New member
מבחינתי זה סוג של קוטשמע

כאן ניתן לראות קוטשמע חבושה על ראש אדם -ר' חיים מן

https://he.wikipedia.org/wiki/חיים_מן

נ. ב. הדמות האחרונה שברשימה 'משפחתו' -נפתלי צבי פרוש גליקמן, הינו, סבו של ח"כ מנחם פרוש, סבא-רבא של ח"כ מאיר פרוש. שני האחרונים כהנו גם כסגן ראש העיר ירושלים -כמו האב/הסב משה פרוש. עליהם אמרו שעל דלת לשכת סגן ראש העיר אין צורך להחליף את השלט "מ. פרוש סגן ראש העיר"

קצת מאוחר, אבל

נתקלתי בזה רק הבוקר, (כרגיל כשחיפשתי משהו אחר...)
בשנתון דבר תש"ו.
* סליחה על הטשטוש, זה ספרון קטן ומצלמה ביד התקשתה בפוקוס מקרוב.

broadaxe

New member
על כובע וקולפאק

הכובע שבתמונה נקרא אמנם "כובע שעם" אבל אין בו שעם, רק עשוי (מתערובת של בד כבוש בשרף) בצורתו. היה מפעל בת"א. זהו העתק של כובע טרופי שהיה מקובל על חוקרים ומטיילים בארצות חמות והיה פופולרי במזה"ת עד קום המדינה פחות או יותר. באנגלית נקרא pith helmet ,sun helmet. כובע שעם אמיתי גבוה וקמור יותר בד"כ, ישנם צילומים של הרצל בביקורו בארץ, חבוש בכובע שעם.
הקולפאק הרשמי כמו שחיים כתב, היה אפור (למשטרת היישובים העבריים) ושחור (לנוטרי המשטרה העירונית, "שוטר מוסף", יהודים וערבים), זהו כיסוי ראש עבה וחם שמקורו בקווקז הקר. בשנת 1939 הוחלף הקולפאק האפור לבקשת הנוטרים בכובע האוסטרלי בעוד השוטרים המוספים העירוניים נתקעו עם השחור עד לקום המדינה.

למעלה