כוויות

רן בת

New member
כוויות

שלום למומחים, נכוותי הערב בפני ממים רותחים. הכוס התפוצצה מהחום וכל המים ניתזו לכל עבר, בכל מקרה, אלה לא כוויות רציניות, רק כמה בצורת טיפות, אבל רציתי לדעת מה אפשר למרוח עליהם כדי שלא יישארו סימנים. אני מתחתנת בעוד שלושה שבועות ולא בא לי להיות מקושטת בטיפות על הפרצוף. עכשיו אני עם ג'ל אלוורה, צריך עוד משהו? תודה רבה עינת

בוקר טוב רן בת

אתן לך עיצה שימושית כמו גם לכולם. וזה הדבר ראשון שיש לעשות מיד או בזמן הסמוך לאירוע. העיצה תראה לך מעט מוזרה אבל כך יש לנהוג בכל מקרה של כוויה מכל צורה. עלייך לחמם את המקום. הכי טוב להדליק את הכיריים ולהתחיל להרחיק ולהקריב את המקום שנפגע אל ומהלהבה, לא לשרוף רק לחמם. החימום ימנע את הייוצרות השלפוחיות. יש לעשות זאת עד גבול הכאב הבלתי נסבל ואז להתרחק, וחוזר חלילה כמה פעמים. חום מבריא בחום. אני ואחי העברנו לילה בטבע. הכנו מדורת עצים ומסביבה אבנים. באחת הפעמים כשקם אחי לטפל באש, הוא איבד את שיווי המשקל והניח את כף רגלו על אחת מהאבנים הלוהטות. יכולתי לשמוע את צליל החריכה וצרחת הכאב. זהו חשבנו שהטיול הלך. אמרתי לו לעשות כפי שאני מציע לך עכשיו. זה כאב, והוא חשב שאני צוחק עליו, אבל למחרת כלא היה. עד היום הוא זוכר את זה לטובה. אם זה לא מסתדר לך שלחי לי מסר ואדריך אותך הלאה. אלישוע. ו

רן בת

New member
תודה על התשובה

זה נראה לי כאבי תופת לקרב את אזור הכוויה לחום, אבל אנסה את זה בפעם הבאה, כי כמו שאני מכירה את עצמי, תהיה פעם הבאה. בכל אופן, תודה על תשובתך, ועניתי למסר שלך. שיהיה יום טוב.

אם קיבלת מסר הוא לא ממני

כן, זו התגובה האופיינית של כמעט כולם. זה נראה משונה וכואב. אבל זה עובד. ברשותך ובלי קשר ישיר לשאלתך אנצל את המסגרת להרחיב נקודת מבט. הגישה הקונבנציונאלית היא הפוכה ומנוגדת, כלומר אנטיפתית ( לעומת הומיאופתית = ריפוי על ידי הדומה ). האנטיפתיה אומרת כנגד חום צריך קור, וכנגד קור צריך חום. כנגד שלשול צריך חומר עוצר וכנגד עצירות צריך חומר משלשל. בגלל זה הם לא מצליחים לרפא. הטבע אוהב גישה ישרה ולא עקומה. האם אפשר להגיב לאהבה בשנאה, או חיבוק בדחיפה. אם מישהו מחבק אותך חזק וזה לא נעים לך הכי טוב שתחבקי אותו חזרה אבל שיכאב לו, כך יש סיכוי שהוא יבין שהחיבוק שלו לא נעים ולא רצוי. אני מאוד מקווה שלא תהיה פעם נוספת. מה את נוטה להיכוות ? או סתם להפגע בכל מיני תאונות. זה מעניין נורא. אדם שמחפש אש
. זה אומר הרבה מאוד דברים.

רן בת

New member
המסר אכן לא ממך, סליחה על הטעות

זו כבר הכוויה השלישית במהלך השנים, ומעבר לכוויות, רק בשלוש השנים האחרונות עברתי שני ניתוחי ראש בגלל ארוע מוחי שקרה לפנע שנתיים וחצי, בקיצור אשמח לדעת מה הדברים האלה אומרים עלי, למרות שיש לי השערה שאלה אותות של "די תפסיקי לכסח את עצמך מבחינה פנימית" - אני נוטה להחמיר מאוד עם עצמי. אשמח לשמוע את דעתך בעניין.

../images/Emo140.gifשלום ושבוע טוב לך

סיפרת לי חלום. בחלומך את עומדת להתחתן בעוד 3 שבועות. פתאום את רואה את עצמך אוחזת בכוס זכוכית מלאת נוזל רותח והיא מתפוצצת לרסיסים והנוזל מתיז עלייך וגורם לך לכוויה. עכשיו תורך.ספרי לי מה החלום שחלמת אומר לך, ואז אדע כיצד להמשיך. אלישוע.

לא. רציתי לומר שהכוס צריכה להיות על

הרצפה תחת נעלו ולא מול פנייך. איני מכיר אתכם לכן איני משוחד. בין השאר אני יודע לקרוא אותות וסימנים. החיים מלאים בהם. ולימדתי את עצמי להסתכל על הדברים אחרת. למדתי ללכת עם האסוציאציות שלי רחוק. בסוף הגעתי להבנה שהכל זה חלום. אפילו אני ואת ברגע זה. וכל האנשים שקוראים את השורות האלה. גם הם חלק מהחלום, כל אחד ממקומו. זה שסיפרת לי את סיפור הכוויה הפך להיות מיד לעינייני משום שגם אני הוא החולם יחד איתך, ואולי גם לי התפוצצה כוס בפרצוף, כך שאת לא לבדך, המונים איתך. אני יודע שהנטייה היא לחשוב "אז מה, כולה נשברה כוס, למה לעשות עינין, כוס עשויה מזכוכית והיא נוטה להשבר כי היא שבירה". כן. אפשר להשאר ברמה הזו. אני מעדיף להסתכל אחרת. בשביל להמשיך צריך לדעת מה משמעות של כוס בחלום כמו בחיים. רן בת אני יודע שנגעתי אולי בנקודה רגישה ביותר, אם את רוצה להמשיך נוכל בשמחה.

רן בת

New member
כשנשבר משהו אומרים מזל טוב

לא? - סתם האופטימיות המדומה שלי.

ובכן כך :

בשביל לדעת מה משמעות של כוס או כל דבר אחר יש צורך להקשיב לצליל של המילה. הבסיס של המילה הוא כס. בין שתי האותיות האלה יכולים להכנס עוד צלילים שישנו את משמעותה למשל כ(ע)ס, כס(א) וכן הלאה. אני הייתי מתמקד בתליל "כיס". מה זה כוס - כיס. שני אלה למעשה הינם כלי קיבול. כלים שמחזיקים דבר בתוכם. כאשר האדם חולם על כוס הוא למעשה חולם על עצמו ככלי קיבול. כלי הקיבול היחיד שיש לאדם בחייו הוא הגוף. מתי כוס מתנפצת כאשר יש נקודת תורפה מקדימה וצריך רק גירוי קל על מנת לנפץ אותה, במקרה שלנו אלה המים הרותחים. מקרה אחר שכלול לגרום לניפוצה הוא פער גדול בין הטמפרטורה של הכלי לטמפרטורה של החומר. כאשר יש פער גדול ביניהם קורה מה שקרה, גם אבנים במדבר מתפוצצות מאותה הסיבה. מה שהחלום הזה בא להגיד זה שיש לך קושי להכיל את האנרגיה שבאה לקראתך. אולי את נירגשת נורא, אולי את כועסת על משהו, אולי את פוחדת שהערב לא יצליח ( נורמאלי ), אולי את לא בטוחה, את מתקרבת לרגע מסויים ויש תכונה פנימית רבה בתוכך לקראתו. חוק שיווי המשקל והכלים מחפש איזון. מה שבחוץ שואף להתאזן עם מה שבפנים, ומה שבפנים שואף להתאזן עם מה שבחוץ.חום פנימי רוצה להתאזן עם החום החיצוני. אבל משכת יותר חום מכפי יכולתך להכיל, אז יצאת מכלייך. אני מקווה שלא התבלבל לך את המוח. אלישוע.

רן בת

New member
יופי של תאוריה

אני צריכה לישון עליה מעט, ומחר אכתוב את דעתי. תודה על ההסבר.

רן בת

New member
בוקר מצויין

הלילה עבר נהדר. התעוררתי כשאף ענק ולבן תקוע לי מול הפרצוף (הכלב שלנו), וזה כבר העלה את החיוך הראשון של השבוע. אז ככה, לגבי התאוריה של אתמול. היה הרבה כעס ומתח במהלך כל אירגוני החתונה. הדברים הרגילים: אמא שלי חשבה בטעות שהיא זו שמתחתנת, בעיות רבנות, משכו אותנו יותר מחודשיים כשיהדותו של בן זוגי מוטלת בספק, ואני לא רציתי בכלל להתחתן דרכם, אבל לחץ מהמשפחה. בקיצור, אפשר להגיד שלא נהנתי בכלל מארגוני החתונה, אז אולי יש משהו בפיצוץ הכוס. אהבתי את התאוריה. שיהיה לכם שבוע נפלא.

למעלה