כוונה בתפילה

נעמה92

New member
כוונה בתפילה

הרבה פעמים יוצא לי להתפלל ללא כוונה כלל, דווקא בתפילה אני חושבת על הכל כולל שער הדולר (האם זה הדרך שלי לבקש פרנסה טובה
? ) ובאמצע התפילה אני אומרת לעצמי שזה לא עניין ושאני אתכוון אבל לא תמיד זה הולך למישהו יש הצעות- על כוונה בתפילה?

בעיה יומיומית גם אצלי

שמעתי על עיצות שאצלי הם עובדות בד``כ. תקבלי על עצמך שני דברים: א. להתפלל רק מתוך סידור: ב. לכוון לפחות בשתי ברכות ראשונות. אחרי תקופה שמתרגלים לזה עוברים לברכת שמע קולנו וכן הלאה. פשוט להפוך את הכוונה בתפילה להרגל. בהצלחה רבה..

candy77091

New member
עדיף לי המלצה

על איך בכלל להספיק להתפלל.אני לא מספיקה,כבר שנתיים אני מתפללת רק בשבת..

נעמה92

New member
אני קמה יותר מוקדם בבוקר...

וגם זה משהו שקיבלתי על עצמי, שסיימית את האולפנא ולכל אורך השירות שלי לא התפללתי בכלל, עד לפני כמה חודשים בהם התחלתי להגיד תהילים כל יום, מזה זה התפתח לתפילה,

candy77091

New member
יפה.מרוב שיש לי כ"כ הרבה דברים לעשות

אני לא רואה מתי אני עושה הכל ואהי פשוט לא מספיקה חלק מהם והם נדחים...

נעמה92

New member
לכל אחד יש הרבה דברים לעשות

זה עניין של עדיפות, אני לא יודעת עם אני תמיד יעמוד בזה, אבל זו השאיפה... אז אני מצאתי פתרון של לקום שעה קודם- ובלי שום קשר זה תוספות של חצי שעה גג- וככה הרווחתי עוד חצי שעה לכלכ הדברים שאני צריכה לעשות

candy77091

New member
קל לומר קשה לעשות.

את יודעת כמה פעמים אמרתי לעצמי את זה?וכמה פעמים התחלתי ושוב הפסקתי..

אביטל60

New member
אני כל כך מזדהה איתך

אני כל כך רוצה להתפלל כל בוקר, ואפילו שאין לי עבודה בבוקר זה פשוט לא הולך אבל אסור להפסיק לרצות. אם יש רצון יש הכל!!!

מנסה להעלות רעיונות ../images/Emo13.gif

זה לא שאני צדיקה כמוך שמספיקה להתפלל תפילה פורמאלית מידי יום או מידי שבוע... אבל מה שעוזר לי כשזה קורה- א. להזכר בכל הרעיונות שלמדתי על אותה ברכה/קטע בתפילה. שזה אומר בעצם ללמוד על התפילה מלכתחילה. אני אישית ממליצה מאוד על "עולת ראי"ה".
ב. תוך כדי התפילה לשיר בלב את כל הפסוקים בתפילה שאת מכירה להם מנגינה. בפרט הפסוקים שהרב שלמה קרליבך חיבר להם מנגינות... עוזר מאודדדד להתחבר ולכוון
ג. להתפלל תפילה חלקית אבל מאוד מכוונת. לי אישית לפחות קשה לשמור על ריכוז אם אני מתחילה לומר את כל הקורבנות, כל פסוקי דזימרא וכדו'... ד. לעצום עיניים ולהתנדנד. לי אישית זה עוזר לכוון, ברצינות. ה. לזכור שאנחנו מדברות עם טאטע....

למעלה