כוונון אקולייזר

bellrem

New member
כוונון אקולייזר

מצורפת תמונה של אקולייזר שהוא תוסף ל-WINAMP. אם אפשר לקבל הסבר או "מקרא" קצר על קצה המזלג, נניח שאני רוצה להדגיש יותר את הקול של הזמר , או את הבסים, צלילים נמוכים/גבוהים, באילו עמודות אני צריך לערוך שינוי. תודה מראש.

Sunlight Theory

New member
אקוו-לייזר גרפי

האקוולייזר הגרפי פשוט ביותר לשימוש , כל "זחלן" (הסלייד המחליק למעלה ולמטה) שולט על תחום תדרים ספציפי . כל זחלן שתעלה , יגביר את עוצמת תחום התדרים עליו הוא שולט . בעוד שאם תוריד זחלן , הוא ינחית את עוצמת תחום התדרים עליו הוא שולט . הגרף נע משמאל לימין , בחלקו השמאלי ביותר הוא שולט על התדרים הנמוכים ביותר ובחלקו הימני ביותר הוא שולט על התדרים הגבוהים ביותר . תוך כדי שאתה מקשיב , החל בהעלאה והורדה (העלאות עדינות בלבד! אחרת עלול להגרם נזק לרמקולים , הורדות מצד שני תוכל לעשות בכל רמה שתחפוץ) של הזחלנים מהימני ביותר עד לשמאלי ביותר . אני אעדיף לא להגדיר לך את תחומי התדרים של צלילים ספציפיים (כגון שריקה , דיבור וכדומה) , מהסיבה שאז אתה תבצע שינויים לפי הכתיבה ולא לפי השמיעה . אבל על מנת לסבר את אוזנייך : התדרים הנמוכים ישמעו לך איי שם בין ה-40~63Hz ועד ה-160~250Hz , התדרים של דיבור ישמעו לך איי שם בין 800Hz~1kHz ועד 4kHz~6.3kHz והתדרים הגבוהים קשה להגדיר (הכל בהתאם למצב שמיעתך) אך ניתן להגידר שסביב ה-8kHz ועד 16kHz . אלו ערכים מאוד לא מדויקים , אני מסתמך על נתונים שאספתי על חבריי בניסיונות עם גנרטור טון ופילטרים שונים . בברכה , גלעד מנע .

למעלה