כוחה של אמפתיה למניעת תחושת אשמה

כוחה של אמפתיה למניעת תחושת אשמה

אתמול (או שלשום... מי זוכר?) הייתי אצל ההורים שלי. אבא שלי יושב שבעה ויש הרבה תנועה בבית שלהם כרגע. הגעתי עייפה מיום עמוס והנחתי את התיק שלי על הריצפה בסמוך לדלת. האחיינים שלי גילו בו סקרנות, פתחו אותו והוציאו ממנו חפצים. אחד החפצים היה אודם ורדרד מנצנץ שהאחיינית בת השלוש שלי הוקסמה ממנו. היא הביאה אותו אליי וביקשה שאשים לה. האמת, היה לי דווקא נחמד שהם גילו התעניינות בתיק שלי, אבל לאמא שלהם - אחותי לא היה כל-כך נעים עם זה. במיוחד לא היה לה נעים שהבת שלה פתחה את האודם שלי, למרות שביקשתי ממנה לחכות רגע שאני אשים לה, ומרחה אותו על עצמה. היא כעסה עליה ואמרה לה שזה לא בסדר שהיא לא חיכתה לי. ואני, אוהבת מאוד את אחותי ואת האחיינית שלי, פתאום ראיתי איך בתוך שנייה ממש נוצרת תחושה של אשמה באוויר. שהילדה בת השלוש מרגישה אותה, ומתביישת במה שעשתה. ולי היה קשה עם ההרגשה הזאת. לדעתי, שום דבר שבעולם לא שווה את התחושה הרעה של האשמה העצמית. אז בחרתי באמפתיה ושאלתי אותה: "את היית נורא סקרנית לראות איך האודם נראה עלייך?" "היה לך כיף לשים על עצמך לבד?" ואיכשהו זה קצת עזר. וגם עזר לי באופן אישי כדי להפיג את ההרגשה של האשמה שיכולתי להרגיש בקלות על כך שהאחיינית שלי מרגישה ככה. ושוב הרהרתי לעצמי על כוחה המופלא של האמפתיה. ועל כמה קל ללכת להאשמות על שטויות וכמה הרבה יותר כיף להשתמש באמפתיה כדי למנוע את התחושות הללו. מה דעתכם?

sovlanit

New member
WOW -בוקר אור,אהבתי

את הדרך שבה הגבת. יישר כח. ולהבדיל-תנחומי לאביך ולב"ב.

קראתי את דבריך בהנאה רבה

ההנאה נובעת הן מהדרך שבה בחרת את להתנהג, והן, בפעם המי יודע כמה, מיכולתה המופלאה של האמפתיה ושל התקשורת המקרבת. ולראיה - התוצאות. תודה על השיתוף. אני לוקחת את הבחירה להתנהג באמפתיה לצד השני לעוד מקום. האמפתיה כלפי עצמנו, רגע לפני שאנחנו שופטים את עצמנו. אני אומרת, שאם הייתי מקבלת תשלום עבור כל שיפוט עצמי, הייתי כבר מזמן במקום אחר....... ויש לי הרגשה שאני לא היחידה.... ומה נשתנה היום הזה מימים שעברו? מיום שהתחלתי ללמוד את התקשורת, הבנתי, שלפני שאני מלקה את עצמי על משהו שעשיתי או לא עשיתי, אני מחפשת את הצורך שלי שהתמלא או לא התמלא בסיטואציה. כשאני מוצאת את הצורך, אני מבינה למה הרגשתי מה שהרגשתי. למשל, למה כעסתי על מישהו (כי צורך מסוים שלי לא התמלא). ואז, אני מחפשת איך אני יכולה למלא את הצורך בדרכים אחרות. במילים אחרות, השיפוט העצמי שלי התחלף בחיפוש הצורך והבנה להתנהגותי באותו רגע. זה מאפשר לי לבוא חזקה יותר ורגועה יותר כשאני מנסה לפתור בעיה מסוימת ומתוך כך, להגיע לתוצאות. האמפתיה לעצמי ממש שינתה לי את החיים, ולא ביום אחד. זה תהליך. שיהיה לכולנו יום אמפתי

akazw

New member
כוחה של האמפטיה

אני משתמשת בדרך האמפטיה בכל הזדמנות ,, ואני מגלה שיש לה כוחות חזקים עבורי בריפוי כעסים, אשמה , ועוד רגשות שגורמות לי חוסר נוחות. לא מזמן היה לי נפגשתי עם כעס של של אישה אחת על אחרת , והיא ביקשה את עזרתי, כתבתי לה מכתב , כאילו אני האישה האחרת , למעשה כתבתי את הפרוש האמפטי שלי של המצב מתוך נקודת הראות של השניה, האמת שחששתי מאוד שיתפרש בעיניה כאילו אני "בצד" של השניה, אבל לא, זה היה מדהים, הריפוי שזה עשה בה היה הרבה מעבר למה שציפיתי, היא הודתה לי בכל ליבה, כי זה מה שעזר לה לנקות את הכעסים, וההאשמות שלה, היא פרצה את המעגל ובשיחה הבאה ביניהן, היא ראתה את המכתב מול עיניה וכל הזמן דיברה לדמות שראתה במכתב. והיה ריפוי. הצעתי לה לכתוב בעצמה מכתב כזה, להשלים את התמונה. לפעמים קשה לנו לעשות תהליך של תודעה אמפטית ביחוד כשאני מתבצרים במצב ומתקבעים בו, לכן העזרה בטובה ביותר שחברה יכולה להציע, היא לא רק לעודד,ללטף אלא לתת לה את הראיה האמפטית, ולעזור לה לבנות אותה, זוהי הדרך שאני בוחרת מהיום כדי לעזור לחברה, לחזק ולהעצים אותה, בשבילה. כן אני בהחלט מאמינה שאמפאיה מרפאת. אקא

kaind

New member
יתכן שאני טועה אך...

נראה שזהו פורום חדש ושכל מי שהגיבו עד כה הן נשים בלבד. באופן אישי אמפאתיה היא ממני והלאה אך אני יכול להמליץ על ספר מעולה בנושא בשם "אינטלגניה רגשית עולה בחשיבותה על מנת המשכל" מאת ד"ר דניאל גולדמן

kaind

New member
העייפות משפיעה עלי קשה

משום מה שנכנסתי לפורום עלה לי רק השרשור הזה וזה גרם לי להסיק את זה מה שלא גורם לי להרגיש פחות אידיוט בקשר למה שכתבתי קודם

kaind

New member
כל חיי במצב שמצריך להגיב לפעולה ...

כל חיי במצב שמצריך להגיב לפעולה רגשית כל שהיא שנובעת מאדם אחר כלפי הדבר התבטע בחוסר תגובה לחולטין או מאוד מצומצמת ושאינה מתאימה גם היום לאחר שנים של ניסיון התגובות שלי יותר נורמטיביות אך עדיין מלאכותיות ומוגבלות

למעלה