כוחו של בוזוקי מוקדש לסוני...

12אניהיא

New member
כוחו של בוזוקי מוקדש לסוני...

זה סיפור אמיתי ששמעתי עכשיו ממקור ראשון, אותי הוא ריגש עד דמעות מאמינה שגם לכם. גבר אחד בסביבות גיל 40 מקבל אירוע מוחי מובהל לבית חולים מחוסר הכרה הרופאים אומרים שאין לו הרבה סיכוי לחיות ובעצם גורלו ניכתב...יש לו קריש דם גדול במוח והסיכוי לחיים הוא בקושי אחוז. במשך ימים הבחור מחובר למכונות הנשמה וכאלה והרופאים מזהירים שאסור להזיז אותו בכלל וכמובן שלא לגרום לו להתרגש ממשו... יש לבחור הזה חבר שלא מוכן לקבל את הגזירה ומביא לבית החולים את רוניוס עם הבוזוקי. הרופאים יוצאים מגידרם "מה אתם עושים?" אבל החבר לא מוותר ומבקש מרוניוס שיוציא את הבוזוקי. רוניוס כמובן שולף את הבוזוקי וכך ליד המיטה של הבחור שנימצא בין חיים למוות מתחיל לפרוט על מיתרי הבוזוקי. ברגע שנישמעת מנגינת הבוזוקי הבחור מתחיל לנדנד את הראש {אל תשכחו הוא מחוסר הכרה ולא מגיב לכלום} הרופאים לחוצים מתגובת החולה אבל החבר לא מוותר ולוחץ להמשיך, הוא אומר אם למות אז שימות "מסטול" מצלילי הבוזוקי. וכך עם הצלילים שממלאים את חלל החדר הבחור מתעורר ותוך שעות אחדות מבקש לקום לרקוד זבקיקו. היום הוא בריא לחלוטין לא שוכח מי נתן לו חיים ואומר שבוזוקי זה החיים..

shabtai2

New member
תמיד אמרתי שבמוסיקה היוונית

יש משהו שלא קיים בשום סוג אחר של מוסיקה. הבוזיקי הוא בכלל תופעה של כלי שאפילו ניקולופולוס לא יכול להסביר. כמו שנאמר "מחייה מתים ומרים נופלים". שלא לדבר על רוניוס שהוא זמר מקסים ואיכותי. יום נפלא לכולם,שבתאי

sony121

New member
פשוט מרגש!!!-והנה הסיפור האישי שלי.

ענת ידידתי היקרה,הסיפור שסיפרת מרגש עד דמעות!!! נדמה לי שזה היה רק לפני כשבועיים,שקראנו כאן בפורום הזה שאליקו חולה, ונדמה שזו היתה סוני121 שאמרה לך,תקחי את הבוזוקי ותשבי ליד אליקו לנגן לו,ולא חשוב מה את מחרטטת שם,הרי זה ברור שלא תנגני לא כמו ניקולופולוס,וגם לא כמו אליקו,אבל הצלילים עושים משהו לנפש. ***ולסיפור האישי שלי... לחלק מאנשי הפורומים ליוונית ידוע,שאמא שלי ז"ל נפטרה בדיוק לפני כשנתיים,כן כן,שלשום היתה האזכרה השנתית בבית הכנסת,עם סעודת מצווה די מכובדת,והכל הכל לכבודה של אמא שלי, שהיתה צדקת גמורה!!! הדבר הראשון שעשיתי אחרי האזכרה זה לזנק למחשב,כמובן כמובן לנעימות של ניקולופולוס!!! הבן אדם הזה והבוזוקי שלו גורם לנו לשלוות נפש,לא תיארתי לעצמי, שהאיש הזה שסיקרן אותנו מילדות,הוא גם יוציא אותנו בעקיפין דרך צלילי הבוזוקי שלו,מצער ומכאב. האיש הזה דרך צלילי הבוזוקי שלו נותן לי את הכוח כבר שנתיים מאז פטירתה של אמא שלי ז"ל, להמשיך הלאה ,הוא ולא אחר,אני רציתי אפילו בזמנו לשלוח לו מכתב תודה!! **עד היום,יש לי את הקטעים שבמשך היום - חוזרים לי הרגעים הקשים, אבל אני סומכת על הבוזוקי-וניקולופולוס- שיעשו בשבילי את "העבודה". ********************************************************************* ***יש לי אח..שכל וויכוח עם אשתו,נכנס לחדר לוקח את הבוזוקי,מתחיל לנגן,ומשאיר אותה לריב עם עצמה! ככה הוא מחנך אותה,היא מפסיקה להתווכח,כי היא יודעת שברגע שהוא לקח את בוזוקי,הוא לא שומע אותה מדצימטר,,וחבל לה על המאמצים
ולא חשוב שהוא מדמיין לעצמו שהוא מנגן בדיוק כמו ניקולופולוס
כן כן בוזוקי זה כוח-זה הרבה כוח מוסיקה יוונית-שאין שם בשיר בוזוקי-והרבה בוזוקי-זה לא יוונית מבחינתי שכל השיר יהיה בוזוקי עם כמה מילים!!!! בוזוקי לשלטון

sony121

New member
שבתאי ידידי,..

אני שמה לב שאתה,כל הזמן מפרגן לח'ריסטוס ניקולופולוס. תודה ידידי היקר יש לך טעם מצויין!!!ולא סתם כתבת "אפילו לא ניקולופולוס" אין מה לעשות,,רק מזכירים את המילה בוזוקי,רואים ממול את ניקולופולוס ולא מישהו אחר,זאת עובדה!!!וזאת עובדה קיימת, יוון מלאה נגני בוזוקי גדולים-ומצויינים ,ומן הסתם הוא הכי מפורסם. למה?<.??? התשובה אצל היוונים!!! כריסטוס ניקולופולוס יש רק אחד!!!

shabtai2

New member
יקירתי,כל מילה בסלע ../images/Emo140.gif

אני מבין בדיוק על מה את מדברת ועל זה אמרו חכמים "יודע צדיק נפש......"
מזלינו שהיה לנו הזכות להכיר את המוסיקה היוונית והיא תמיד תמיד אתנו ברגעים קשים ושמחים גם יחד, זר לא יבין.

למעלה