כוחו של טקסט מ"ספר הזוהר".

כוחו של טקסט מ"ספר הזוהר".

האם ל"קריאה בחברותא" מ"ספר הזוהר" יש אנרגיה כלשהיא לחיוב או לשלילה? לפני כמה שנים הכרתי בספריה של אוניברסיטת בר-אילן את המהדורה המתורגמת לעברית של "ספר הזוהר" שכתוב במקור בארמית ומרוב הפתעה הקלדתי כמעט מידי יום כמה פסוקים "לזיכוי הרבים". אז - אולי היום זוהי הזדמנות לחזור לזה - ובייחוד כאשר רכשתי לעצמי את הספרים כעת. באופן אקראי פתחתי את אחד הספרים ואני מקלידה. (( קודם כל בארמית ואח"כ את התרגום העיברי )) "ותכלת, אמר ריבי יצחק, תכלת מההוא נונא דימא דגינוסר דאיהו בעדבה דזבולון. ואיצטריך גוונא דא לעובדא דמשכנא לאתחזאה האי גוון. פתח ואמר - בראשית א - ויאמר אלוהים יהי רקיע בתוך המים ויהי מבדיל בין מים למים. האי רקיעא אתברי בשני, דעובדא דא מסטרא דשמאלא איהו. וביומא תנינא דאיהו סטר שמאלא אתברי בה גהינם, דאיהו נפיק מגו התוכא דנורא דשמאלא, ובימא אצטבע בה גוון תכלא, דאיהו כורסיה דדינא"..........................וכעת .. ת ר ג ו ם ע י ב ר י ...... "ותכלת, אמר רבי יצחק, תכלת מאותו דג של ים גינוסר שהוא בגורלו של זבולן. וצריך גוון זה למעשה המשכן להראות זה הגוון. פתח ואמר ויאמר אלוהים יהי רקיע בתוך המים ויהי מבדיל בין מים למים. זה הרקיע נברא בשני, שמעשה זה מצד השמאל הוא. וביום שני שהוא צד שמאל נברא בו גיהנום, שהוא יצא מתוך היתוך האש של השמאל, ובים נצבע בו גוון תכלת שהוא כיסא דין............... אז הנה בצהרי יום שני לוהט קראנו מספר "הזוהר" ונקווה שזה יהיה צעד קטן במסע מתמיד ועקשני של "כהן-הצדק". תודה לכולנו.

טריאן

New member
אין שום אנרגיה,אמונה תפלה.

אלא אם תוכיחי לי שיש אלוהים ואז נעשה דיון היסטורי מעמיק ואז אולי אני אוכל לקבל את זה שיש דעה כזאת.

בארבאבא

New member
למה תמיד צריך להוכיח דברים?

קהלת אמר "מוסיף דעת מוסיף מכאוב". לא תמיד צריך לדעת ולהוכיח ולהבין. [לא מתכוונת לבוא בהוכחה על האל,אני עצמי לא המאמינה הכי גדולה..סתם הציק לי מעט].

טריאן

New member
הסיבה שצריך להוכיח היא

שעם הוכחות אפשר לעזור לרפואה,למדע,לאיכות הסביבה ולעוד הרבה דברים אחרים. אהה...וגם כדי לחיות על פי אורך חיים נכון,אין סיבה שאני אבזבז את כל החיים שלי בישביל משהו שאין לא בסיס.

טריאן

New member
זה כבר שאלה אחרת.

כדי להבהיר את העניין נאמר שהדבר שכדאי לבזבז עליו את החיים הוא אלוהים,אם נצליח להוכיח אותו(ברור שאי אפשר) אז כבר נפתח דיון האם כדאי לבזבז את ההנאות בישביל מוסר אלוהי.

נאמר שכדאי ואי אפשר להוכיח?

אם כך למה אתה חיי(אני מניח) בניגוד לדעתך שחיים על פי דבר שאינו מוכח הוא בזבוז חיים?

טריאן

New member
לא אמרתי שחייבים לנהל חיים על פי דבר מוכח

אמרתי שאם מבססים את החיים על משהו אז כדאי לבדוק שהדבר הזה מוכח.

הוכחות מבוססות על הנחות יסוד.

אלוהים, מכל בחינה שלא מסתכלים על זה, הוא הנחת יסוד. אתה רשאי שלא לקבל אותה, אבל לבקש להוכיח את קיום אלוהים זה כמו שאני אבקש ממך שתוכיח לי את קיומה של נקודה. קיומו של קו. לך על זה

טריאן

New member
הנחת יסוד?

זה לא קצת מוגזם לקפוץ מסיבה ראשונית ישר לישות עצוה שתכעס אם אני אוכל חזיר? לגבי קיום של קו,אני יכול להוכיח לך את קיומו על ידי החושים,עכשיו תורך.

קו, על פי הגדרה,

הוא אוסף אינסופי של נקודות. עד כמה שאני יודע, אין לי חוש שמסוגל לעכל אין-סוף. לגבי אלוהים- אתה יכול לבחור להאמין שאלוהים קיים, ואתה יכול לבחור להאמין שהוא לא קיים. אתה לא יכול להוכיח את אי קיומו כמו שאתה לא יכול להוכיח את קיומו, ואין בכלל טעם לדון ב'הוכחה'. אלוהים זה לא עניין של קיום/אי קיום, זה עניין של אמונה. השאלה היא אם אתה בוחר להאמין בתכלית, בגורל, באמת אוניברסלית, או שאתה בוחר לא להאמין. האם אלוהים יכעס אם תאכל חזיר? המשפט הזה הוביל אותי למסקנה שאנחנו מדברים על דברים שונים לגמרי כשאנחנו מדברים על המושג 'אלוהים'. אני מדבר על ישות עליונה, שפירושה שיש לחיים משמעות, שיש תכלית למה שקורה, ושיש משהו ביקום שבו אנחנו חיים שהוא מעבר ליכולת ההבנה שלי. אני בכלל לא חושב שמה שאני מגדיר כ'אלוהים' יכול לכעוס. זה קצת מופשט מכדי להתעצבן.

בארבאבא

New member
אנחנו מבזבזים את החיים שלנו על דברים הרבה

יותר מטופשים ומיותרים מנושא אלוהים-קיים או לא. ובכל זאת אנו משקיעים את האנרגיה שלנו בדברים האלו ולא באמונה.

Dragonaut

New member
אין לך הרבה ברירה.

בין אם היא נכונה או לא, יש דיעה כזאת. אני לא חושב שיש לך הזכות לא לקבל את העובדה הפשוטה הזאת.

טריאן

New member
אתה קצת לא סגור על עצמך.

אתה אומר שהדעה הזאת נכונה או לא נכונה ואז אומר שאין לי זכות לחלוק על זה,לפני שאתה מתחיל להביא לי מדענים ופילוסופים כאלה ואחרים ושאני אביא לך בחזרה תענה על שאלה פשוטה,איך אתה יודע שהוא קיים,אל תשאל אותי איך אני יודע שלא,לפני שאני מוכיח את אי קיומו של אלוהים אני צריך להוכיח שהוא קיים.

Dragonaut

New member
לא מתכנן להביא לך כלום.

אתה אומר שאתה לא מקבל את זה שיש דיעה שונה משלך; "...ואז אולי אני אוכל לקבל את זה שיש דעה כזאת.", לצורך העניין. אז יש דיעה כזאת, בין אם אתה מקבל זאת או לא. אני לא אומר שהיא נכונה, אני אומר שהיא קיימת. בכלל לא נכנסתי לתוכן השאלה.

למעלה