...כוחו של תבלין...../images/Emo28.gif
...אתמול בערב פגשתי את דודה ג'וליה, (זו שרוקחת את התה הטריפוליטאי עם השקדים, ומגישה אותו עם הביגלה המתוקים שלה, שאף אחד אחר בעולם לא יודע להכין ככה..) ..אווריריים..ערבים לחיך..יפים בצורה..פריכים.. ומה לא.. ..הפעם החלטתי לקחת ממנה מתכון ולהכין, הן כדי להמשיך את השושלת.. והן כדי לשבור לי את המיתוס.. ..הדודה מתחילה להקריא לי.. 1 ק"ג קמח.. (- "כמו בעוגיות האניס המרוקאיות".. אני חושבת לעצמי..) 1 כוס שמן... (- ..כמו באניס...) 1 כוס סוכר.. (- כמו באניס..) 4 ביצים.. (כמעט כמו באניס..פחות שתיים..) 2 כפות שומשום (כמו באניס..) קצת מים כמה שתופס.. (כמו באניס) ואז היא קצת מתבלבלת לי כאילו.. ובמקום 2 שקיות אבקת אפיה ושתי כפות אניס, (..זה שהנשים המרוקאיות אוספות בניילון מהשטח שליד מדי יום..) היא מוסיפה כף גדושה אמוניאק להתפחה.. ואני מופתעת מהמתכון ותוהה.. איך יתכן שתבלין אחד בודד (אניס), חומר התפחה שונה, ועיבוד שונה של הבצק (מלבנים שטוחים לעומת גלילים במכונת בשר עם שבלונה), מובילים לתוצר שהוא לגמרי לגמרי אחר.. במרקם..בטעם ..בצורה.. ואיך אי אפשר לזהות שהם בעצם.. ...אחים!
...אתמול בערב פגשתי את דודה ג'וליה, (זו שרוקחת את התה הטריפוליטאי עם השקדים, ומגישה אותו עם הביגלה המתוקים שלה, שאף אחד אחר בעולם לא יודע להכין ככה..) ..אווריריים..ערבים לחיך..יפים בצורה..פריכים.. ומה לא.. ..הפעם החלטתי לקחת ממנה מתכון ולהכין, הן כדי להמשיך את השושלת.. והן כדי לשבור לי את המיתוס.. ..הדודה מתחילה להקריא לי.. 1 ק"ג קמח.. (- "כמו בעוגיות האניס המרוקאיות".. אני חושבת לעצמי..) 1 כוס שמן... (- ..כמו באניס...) 1 כוס סוכר.. (- כמו באניס..) 4 ביצים.. (כמעט כמו באניס..פחות שתיים..) 2 כפות שומשום (כמו באניס..) קצת מים כמה שתופס.. (כמו באניס) ואז היא קצת מתבלבלת לי כאילו.. ובמקום 2 שקיות אבקת אפיה ושתי כפות אניס, (..זה שהנשים המרוקאיות אוספות בניילון מהשטח שליד מדי יום..) היא מוסיפה כף גדושה אמוניאק להתפחה.. ואני מופתעת מהמתכון ותוהה.. איך יתכן שתבלין אחד בודד (אניס), חומר התפחה שונה, ועיבוד שונה של הבצק (מלבנים שטוחים לעומת גלילים במכונת בשר עם שבלונה), מובילים לתוצר שהוא לגמרי לגמרי אחר.. במרקם..בטעם ..בצורה.. ואיך אי אפשר לזהות שהם בעצם.. ...אחים!