...כוחו של תבלין...

judi1

New member
...כוחו של תבלין...../images/Emo28.gif

...אתמול בערב פגשתי את דודה ג'וליה, (זו שרוקחת את התה הטריפוליטאי עם השקדים, ומגישה אותו עם הביגלה המתוקים שלה, שאף אחד אחר בעולם לא יודע להכין ככה..) ..אווריריים..ערבים לחיך..יפים בצורה..פריכים.. ומה לא.. ..הפעם החלטתי לקחת ממנה מתכון ולהכין, הן כדי להמשיך את השושלת.. והן כדי לשבור לי את המיתוס.. ..הדודה מתחילה להקריא לי.. 1 ק"ג קמח.. (- "כמו בעוגיות האניס המרוקאיות".. אני חושבת לעצמי..) 1 כוס שמן... (- ..כמו באניס...) 1 כוס סוכר.. (- כמו באניס..) 4 ביצים.. (כמעט כמו באניס..פחות שתיים..) 2 כפות שומשום (כמו באניס..) קצת מים כמה שתופס.. (כמו באניס) ואז היא קצת מתבלבלת לי כאילו.. ובמקום 2 שקיות אבקת אפיה ושתי כפות אניס, (..זה שהנשים המרוקאיות אוספות בניילון מהשטח שליד מדי יום..) היא מוסיפה כף גדושה אמוניאק להתפחה.. ואני מופתעת מהמתכון ותוהה.. איך יתכן שתבלין אחד בודד (אניס), חומר התפחה שונה, ועיבוד שונה של הבצק (מלבנים שטוחים לעומת גלילים במכונת בשר עם שבלונה), מובילים לתוצר שהוא לגמרי לגמרי אחר.. במרקם..בטעם ..בצורה.. ואיך אי אפשר לזהות שהם בעצם.. ...אחים!
 

terroir

New member
כוחו של תבלין?

אני סבור שלא כדאי לשים אמוניה באוכל, למרות שאין לי מקורות מדעיים למה זה אסור. זה לא נשמע לי טוב. אבל החלפה של חומר התפחה היא סיבה מצויינת לשינוי התוצר הסופי מקצה לקצה (את הרי ניסית פעם להחליף שמרים באבקת אפייה או להיפך). איך היה נראה הלחם שלנו אם לא היו בו שמרים? ועל כוחם של תבלינים נראה לי שכולם יסכימו איתך
 

judi1

New member
למעשה..

..אחת הסיבות להודעה הזו היא לשמוע אם יש מי שמכיר את השימוש הזה באמוניאק כחומר התפחה. דודתי לא ידעה על שימוש נוסף בחומר הלבן הזה, שלא ברורה לי בדיוק נוסחתו,ואשר נמכר בחנויות התבלינים. מסבתא הונגריה שמצד אחר במשפחה, שמעתי שמשתמשים בו להכנת דפי נפוליאון. איך יתכן שחומר רעיל נמכר בחנות תבלינים? ואיך זה שסבתא מיסה נפטרה בגיל 95 ? (אולי זה חומר מאריך ימים
? ..אנסה לברר על כך יותר ,אם כי לא ברור לי איך לעשות את זה... ..אולי מישהו מכאן מכיר את השימוש הזה..? הטעם והמרקם פשוט שמיימיים..
 
תופסת "טרמפ" בגלל הערת השמרים...

אתמול לאחר מסע שיכנוע ממושך של חברתי האירית (שיודעת שאני חובבת אפיית לחמים ורואה עלבון אישי בכך שעוד לא ניסיתי את "הלחם הלאומי" שלה),ניסיתי סוף סוף. הייחוד של הלחם הוא שעל אף מראהו הלחמי למהדרין, חומר ההתפחה שבו הוא סודה לשתיה ולא שמרים. הוא נראה נהדר מריח נחמד וטעמו... מזעזע!!! (סליחה חברה יקרה!) למרות שחלק מבני משפחתי דווקא התלהבו. אז terroir יקר, הרי לך תשובה חלקית על תהייתך
 
אמוניה

יש שימוש באמוניה בעת אפיית בייגל'ה (או ליתר דיוק בעת טבילת הבייגלה בנוזלי הקרמל)
 

judi1

New member
בייגלה בקרמל??? ../images/Emo4.gif

..לא שמעתי.. בואי פרטי קצת בשל השימוש.. על כל פנים כרגע אכלתי אחד מאלה.. (אני מחביאה אותם משאר בני הבית כי אני הרבה יותר בררנית אז מגיע לי..
) ואני קולטת שזה פשוט מתאדה באפייה אבל מותיר ארומה נהדרת.. אני יודעת את כל הנוסחאות רק שלא ברור לי מה ההרכב כאן. יותר מאוחר אתקשר לחברה הטלפונית שלי ואולי אחכם..) ..ואגב.. ג'ירפות צמות בכיפור??
 
אמוניה דעתי על כך נוחה

JUDI לא מבינה על מה המהומה לפני שנים רבות, כשילדיי עוד היו קטנים והייתי מכינה את העוגיות המתוקות (עם המכשיר במכונת בשר), הוספתי להם את האמוניה, וברוך השם גמרו אצלי 2 תארים והם מוצלחים מאוד. לידיעתך, עד היום הקונדיטורים משתמשים בזה בקונדיטוריות שלהם, לא להיבהל גבירתי, גם אם לא ידעת!!! באפייה החומר מתנדף!!
 
למעלה