כוחם של שכנים

כוחם של שכנים../images/Emo45.gif

לא יודעת איך אתם, אבל נעשה לי לא נעים כרגע לקרוא את הפורום. אנחנו שכנים, חבר'ה. האוירה בישוב שלנו כמו גם בפורום באחריותנו. זהו, אז בא לי קצת לשנות אוירה. חשבתי על כוחם של שכנים ונזכרתי בתרומה של השכנים שלי אוסמנים וגרוסמנים לעבודת הפסיפס שלי. ומעשה שהיה כך היה. הרבה זמן גלגלתי בראשי רעיון לעשות פסיפס בחצר מסביב לעץ הזית. העיניין שמעולם לא עשיתי פסיפס. ובכלל עץ הזית בחצר די גדול. ואיפה בדיוק יהיה הפסיפס. זאת אומרת, מחשבות לחוד ומעשים לחוד. יום אחד ראיתי את הפועלים אצל הגרוסמנים. הם ריצפו את החצר. בעצה אחת עם שכני, פניתי לבעלבית של הפועלים. ושאלתי אם הוא יוכל לרצף בבטון את סביבת הגזע. הרצף חשב שאני צוחקת. הוא רצף הרי, בטון בלי ריצוף לא נראה לו. טוב אבל על זה תוכלו לקרוא ביומן פסיפס אישי שלי בבלוג או בפורום אימון אישי בו אני מפרסמת את היומן. מכל מקום, שכני הגרוסמנים מבלי כוונה מיוחדת, עזרו לי לצעוד צעד אחד אל עבר המטרה. וזה לא הכל. יום אחד אחרי זמן לא קטן שכיכר הבטון כבר מוכנה מסביב לעץ זית, רק אני לא זזה, לקחתי את עצמי אל הבטון. פרשתי דפים גדולים והתחלתי לשרטט את קרני שמש. באותו זמן אני רואה בחצר את שכני האוסמנים בדרכם לבקר את שכניהם הגרוסמנים. הם שואלים אותי לפשר מעשי. לא יודעת מאיפה תפסתי תעוזה לשתף בחלום הכמוס שלי ואמרתי בקול רם " אתם רואים התחלה של הגשמת חלום". נדמה לי שההכרזה הזאת באזני שכני היתה אחד המנועים לנוע לכיוון העשייה. אם הצהרתי בקול בפניהם, איך אני יכולה לסגת. הם אולי לא יודעים את חלקם בעשייה, אבל אני יודעת.תודה

alonaski

New member
וואי נעמי - זה מ ד ה י ם ! ! ! ../images/Emo12.gif

איזה פסיפס יפה!!!! שאלות: 1. מאיפה השגת את האבנים לפסיפס? 2. שברת אותן לבד? 3. מי אלו שני הבחורים בתמונה שנראה שעובדים על הפסיפס? ומה היה חלק בבנית הפסיפס? (מתנצלת מראש - לא קראתי את הבלוג) 4. אפשר לבוא אליך לראות מקרוב?
אני תמיד אהבתי ועסקתי בעבודות-יד (="אומנות לעניים"
) . כל גיל - אומנות אחרת שנמשכתי אליה... רק מאז שאני זוכרת את עצמי כילדה - אני מוקסמת מחלונות ויטראז'. אם הייתי מבקרת בכנסייה או בית-כנסת שמעוטר בחלונות ויטראז' - זה היה מקסים אותי תמיד ומסקרן!!... בתים אירופאים כפריים עם שילוב חלונות ויטראז' תמיד שידרו לי "חמימות" ו"משפחתיות" כמו שבית המגורים שלי צריך להיות
לאחרונה - הצלחתי להגשים את ההתוודעות שלי אל האומנות הזאת. נרשמתי לחוג ויטראז' (פה בישוב!) ושקדתי משך שנה על התעללות בזכוכיות (ובאצבעות הידיים שלי...
) שעזרה לי להחליף כמה חלונות משעממים בבית לחלונות צבעוניים ועליזים
ועוד המשכתי לייצר כל מיני כלים מזכוכית צבעונית... וזה כייף אדיר!!! אחרי שמיציתי - אני מחכה בקוצר רוח להזדמנות המתאימה להכנס במרץ ובהתלהבות לתחום הפסיפס!!
גם אני מפנטזת על קישוט שביל הכניסה לביתי בפסיפס צבעוני ובדיוק עכשיו אנחנו מתכננים לסלול שביל בטון חדש בגינה וכבר מוחי קודח בתוכניות שילוב עיטורי פסיפס בשביל...

חן חן ../images/Emo9.gif

זה כיף לשמוע את האנרגיות שלך. אני מספרת מהיכן השגתי את האבנים. חלק קניתי ועדיין. וחלק מהם מצאתי בכד סיני עתיק אצל מוכר העתיקות בשוק הפשפשים. בטח שאת מוזמנת לעבור ולראות את העבודה בהתהוותה. הבחורים הם רועי, בני הבכור שעוזר לי עם הטיח. יש לו ידי זהב, וכיף לי לשתף אותו ולעבוד איתו. מה שנקרא זמן איכות... תגידי, מעבירה את החוג לויטראז' ביישוב?

alonaski

New member
את שואלת מי מעבירה ויטראז' בישוב?

שמה: מוניקה פינייבסקי מצור-יגאל. זה היה חוג במסגרת חוגי המתנ"ס אבל נסגר. אני חושבת שיתכן שהיא מעבירה את החוג הזה באופן פרטי בביתה. ואם כבר בענייני ויטראז' עסקינן - נתקלתי פעם בפלאייר פרסום של ויטראז'רית מהישוב בשם אלונה!
אז אם תתקלי בפרסום כזה - שלא תטעי לחשוב שזו אני...

alonaski

New member
אגב - נזכרתי בך אתמול! קבלתי גם טלפון מוזר...

אתמול בצהריים הטלפון צילצל ומעבר לקו בחורה: "שלום, אני מדברת ממכון סטיב (???) אנחנו עושים סקר בקרב תושבי המועצה האזורית שומרון, רצינו לשאול אותך כמה שאלות"... חשבתי שניה ושאלתי אותה מאיפה היא קיבלה את מס' הטלפון שלי? היע נתה שמ"בזק". אמרתי לה שאני לא חושבת שאני שייכת למועצה אזורית שומרון ושאלתי אותה: באיזה ישוב את חושבת שאני גרה? מיד הגיע גימגום, אחריו התנצלות: "טוב זו כנראה טעות, סליחה" ו... ניתוק!
הצטערתי שלא שיתפתי פעולה כדי לשמוע את השאלות והמידע שרצו ממני - ככה לפחות היה לי איזה קצה חוט ביד להעריך לאן זה מוביל...
ומיד אחרי השיחה התעלומתית הזאת - נזכרתי בך!
עשית איזה ברור בדואר? הצלחת להתקדם בחקירת הטלפונים המוזרים שקיבלת לאחרונה?

טלפונים מוזרים

כן, המשכנו להתייעץ גם עם מביני דבר כמו בלש. סוכם כי בפעם הבאה נמשיך את השיחה כאילו אנו משתפים פעולה, ונאסוף כמה שיותר מידע כולל טלפונים שהם ימסרו לנו. כך יהיה קצה חוט...

למעלה