כוחניות

Deerest

New member
כוחניות

מה זה אומר לכם? האם אתם מזהים אותה? מה המאפיינים שלה? מה היא עושה לכם? האם אתם כאלה באופן זה או אחר?

חולשה.תכנון.רוע.דחיה.לא

אהלן דירסט מה הענינים? צריכה להסביר?
כוחניות זו תכונה של אנשים חסרי בטחון,חלשים,מבולבלים,לא עקביים,רעים או טפשים. אנשים כאלה ישאפו לכפות,להשתלט ,לנצל ולהרויח. הם דוחים ומסכנים. כוחניות יש בה הרבה תכנון ואפשר בהחלט לזהות אותה.זה לתכנן את הכוח למטרות רווח על חשבון אחרים. יש בי כוח שמנצלת אותו לעמוד על דעתי בהחלטיות,באהבה וברכות...לטובתי ולטובת הכלל. עלאק רווח!!! בכל מקרה הם המפסידים
הם שנואים,דחויים ולא מאושרים

ש איילת

New member
כוחניות

זה אומר לי.. משחקי אגו מנצח ומפסיד שנאה מרגיז מיהו הצודק.. לפעמים זה כואב.. לחזור על משהו בלי סוף גם כשלא הולך..הופך לפעמים לכוחני..כמו מפתח שלא מתאים למנעול :) אני מזהה..: התעקשות מרגיזה או..טונים גבוהים עיוורון זמני.. התפשטות על כל השטח...כשהיתר נכנס לחורים מסביב.. עושה לי לאבד אנרגיות סתם.. לנתח את זה למה זה ככה ולבזבז זמן.. או לצווח על זה בחזרה.. לפעמים אני נקלעת למצב שיש בו כוחניות.. כפאסיבית שנקלעת למצב או כאקטיבית (נניח עומדים בדואר בתור ופתאום מישהי באה אומרת: "אני רק צריכה בול"..אז אני מתפרצת (כי לי יש לקחת רק חבילה..שתחכה כמו כולם! איפה הצדק? למה שאני אחכב והיא לא? זה כוחני..אבל זה מגיע לה...לא? :)) מה שלומך דירסט?..

הפתעת אותי...וואללה,

באמצעותך, הבנתי משהו מאוד חשוב על עצמי, פעם היתה כזו מילה בחיי, כוחניות, לגבי אנשים אחרים ולגבי עצמי... ופתאום, כשחיפשתי מה להגיד לך עליה, על המילה כוחניות, כי היה לי זכרון מעומעם של משהו שדיברתי עליו המון,פעם, וגם "עשיתי" אותו המון... ראיתי שאין לי אותו עכשיו, נעלם כלא היה. ואז, פתאום גם רציתי להגיד שכשאני רואה את זה מולי, לעיתים מאוד רחוקות, רק כשזה מאוד קיצוני, אני מיד עצובה, וחומלת... וגם, אני חושבת שיש אנשים שיגידו שאני כזו, כי לעיתים אנשים מפרשים הרבה דברים ככוחניות...ובמחשבה שניה, אולי לא... מה זה אומר לי? כלום. כמו כל דבר אחר. אני מסתכלת, רואה ומחליטה אם זה משהו שאני רוצה להמצא לידו או איתו, או לא. תודה רבה על המילה הזאת לא חושבת שהיתה עולה בדעתי כנושא כאן, ומעניין למה לא אצלי, ולמה כן אצלך... וואלה, ערב טוב איש יקר

Deerest

New member
תן עוד

לא, אין לי עוד. שלומי טוב, תודה לכן, המתענינות והשואלות (שימו לב, לשון נקבה ב 100%, אין שום דיסוזים כאן) ולך אביבה, מאז, מאותה הדקה, נוצר חיבור, דרך האותיות. ואני חש כשאת נינוחה, מוטרדת, מסורה, חסרת סבלנות, כאן, שם... זהו.

ש איילת

New member
יש לי עוד משהו להוסיף....

ולא כדי לרכך את הדוגמא שנתתי אלא כדי שתקבלו את התמונה המדוייקת יותר: הדוגמא של הדואר שנתתי: בשעה 8 וחמישה בבוקר יש לי אוטובוס לעבודה בשעה 8 הדואר נפתח. הלכתי מוקדם כדי להיות בין הראשונים בתור. כדי להספיק את האוטובוס.. 8 ושתי דקות. אני עדיין בתור. נכנסת גברת.. הגברת לא רואה(?) שיש 5 אנשים שמחכים שישרתו אותם.. אני רוצה להספיק את האוטובוס שלי! אחרת אצטרך ללכת לאזור מרוחק שיש בו אטובוס אחר ואולי אאחר לעבודה בגלל זה... אני פונה אל האשה כשבקרבי רגשות שליליים. הלחץ של הזמן עשה את שלו..זה לא יצא לי ברוגע...זה יצא עם קצת כוחניות. אולי אם היה לי זמן אז מילא שתהנה..אבל לא בא לי ללכת רחוק ולא בא לי שיתרגזו שאני מאחרת.. ועוד כוחניות: עם הכלב שלי. כל פעם שהוא רואה כלב זכר הוא הופך לשערות סומרות נובחות ומושכות בחוזק רב..אני עדיין קצת כוחנית איתו..לא מצליחה עדיין להיות אסרטיבית ו'אדונית' שלו ללא כוח נפשי+פיזי..משתמשת בכוח..מתעייפת. חברים מבחוץ אומרים לי שאני רכה איתו למרות המאמץ הכוחני שאני משקיעה. לפעמים קשה איתו. הוא שיעור טוב בשבילי. מקווה יום אחד שאצליח להשתלט עליו בלי כ"כ הרבה מאמץ. בלי לבזבז כוח. ליצור חיבור דרך המבטים ושפת הגוף והמעט מילים איתו.. אין עוד

spectacular

New member
כוחניות,האם באמת יש כוח?

התנהגות כוחנית לפעמים באה כדי להסתיר ,להתגבר על החולשות, זה לא כוח ,אלא רק נראה כמו כוח, מזהים אותה מיד ,כבר בשפת הגוף, לפעמים זה מפחיד אותי, לפעמים מעצבן, אבל אי אפשר להתעלם, הייתי רוצה לדעת להיות כך לפעמים, לדעתי כוחניות משיגה דברים,יש תוצאות מידיות, וכדי לשמור על הדברים יש צורך להמשיך בדרך הכוחנית, אחרת ההישג שהושג בכוחניות,יאבד, אולי בגלל זה אנשים כוחניים לא יכולים להיות רכים, כי כך כוחם היחיד ילך לאיבוד, יש הרבה כוח גם ברוך, אבל זה כמו ההבדל בין מכה בפטיש לזרם של מים, זה שמשתמש בפטיש כל הזמן, לא בקלות יחליף את כלי עבודתו ב...מים.

../images/Emo140.gifהדוגמא בדואר לדעתי

היא אסרטיביות ולא כוחניות. אם מישהו גוזל את זכויותי אני יכולה לבחור לוותר כי סתם בא לי להיות נחמדה. אני יכולה להיות אסרטיבית ולאמר לה בענייניות שתמתין לתורה. אני יכולה להיות כוחנית ולהתנהג אליה בגסות ולהזכיר את אמא שלה במילים גסות.זאת כוחניות שאפילו כשאני צודקת יש בה טעם לפגם.

Deerest

New member
שלי

כוחניות, מכל סוג שהוא, אם היא מופעלת עליך, מעוררת התנגדות. זה ממש כמו פיסיקה ההתנגדות יכולה להתבטא בהתנהגות דומה, הבעת מחאה, כעס, תסכול... כל אחד לפי כליו. לפעמים זה מתפרץ, עם או בלי שליטה (שביתה, מרד, ריב...) בד"כ, לפני הפעלת כוחניות מתבצעת הערכת מצב אם זה ע"י מבט, או באמצעת סבב גישושים. או שכבר יודעים מי חזק ומי חלש. בעברי, הגבתי קשה לתופעה כזו, התסכול היה גדול, חוסר אונים... אחר כך עברתי לתגובה שמנצלת תכונה שבה אני יותר חזק (גם כוחניות, לא?) מה אני עושה היום? בסוף. משום מה נדמה לי שכוחניות נתפס (לפי התגובות כאן) כדבר שלילי? ברור שעבור מי שהיא מופעלת עליו זה לא נעים. מצד שני זו התכונה שיש לו/ה, אין לו משהו אחר. זה מה שהוא למד, זה מה שהוא יודע לעשות. זו התנהגות שמנצלת תכונה קיימת. יש כח מאחורי כוחניות. אני לא אגרום לו להשתנות, בטח לא בהתנגדותי. ואסיים בדוגמא (גם תוכן וגם אנלוגיה) שחקתי עם בני הקטן כדורסל. מגיעים שניים (גבוהים וכבדים משנינו יחד) ומשחקים על הסל שלנו. (כל כך הצטערתי שאני לא נראה כמו מישהו שאומר I'll be back) ניסיתי להיות אסרטיבי, נעים, (קצת) תקיף... לא עזר הם התעלמו כאילו הייתי אויר. בסוף באמת התרגזתי ו... שחקנו נגדם. כמובן שהם קלעו יותר סלים אבל בשבוע לאחר מכן, כאשר הם שוב באו למגרש הם הלכו לשחק במקום אחר. מה האנלוגיה? עם מישהו מתנהג אליך בכוחניות (פיסית, מילולית, הירארכית, כלשהיא) - אל תהיה שם. ובמילים "אל תהיה שם" אני מתכוון ל "אל תניח את ההתנגדות שלך שם". אתה כן תהיה שם. אבל... אם הערכת הכוחות הייתה שגויה ואתה חזק יותר... אךךךך הנקמה המתוקה

כוחניות שעברה אישור ../images/Emo13.gif

יש לי בית משפט פנימי....כזה עם שופט ועורך דין...יש דילמות שאני פותרת אותם שם. לא מזמן למדתי המון....ישבתי להכין שיעורים במחשב עד הבוקר...נרדמת חצי שעה על הספה ומתעוררת בבהלה כדי למהר לצאת ליום לימודים חדש....בימים כאלה עקפתי את כל המכוניות ביציאה הפקוקה מהעיר....אבא של הכוחניות חחחח מה לעשות...אחרת לא הייתי מגיעה בזמן....הרגשתי חרא...אבל היה לי אישור
דוגמא נוספת מצחיקה....היינו בדיסני במיאמי....אחותי היקרה התהפכה עם האופנוע ים יומיים לפני הנסיעה לדיסני....כאבה לה הרגל ובכל זאת החליטה שלא דוחים...ישבה על כיסא גלגלים ודחפנו אותה...בכל ביתן פינו לה את הדרך ונתנו לה להיכנס בלי תור....ואז היא פנתה אליהם בבקשה לתת לכל הקבוצה להיכנס איתה....לא תיארו להם שהקבוצה זה 16 איש חחחחחחחחחחחח היה גדול....לא נשכח את הטיול הזה....אבא של הכוחניות,אבל היה לי אישור
כוחניות לא זדונית לעיתים רחוקות עוברת אצלי...

Deerest

New member
נחמד, אבל

זו לא הכוחניות שעליה אני מדבר. אני מדבר על דפוס התנהגות קבוע, לא על מקרים חד פעמיים ומאולצים. הרגשתם לא נעים, אז, נכון? על סף התנצלות, אם הייתה מתאפשרת? הכוחן לא מרגיש לא נעים, אולי להיפך. למה את משאירה את הבית פתוח, אנשים יכולים להכנס ולהסתובב...

למעלה