כוח אפור - תפוצה

HyperViper

New member
כוח אפור - תפוצה

כבר שלחתי את ההודעה הזאת לפני כמה ימים אבל הפתיל נהיה ארוך ומסובך מידי ככה שבטח אף אחד לא שם לב... "הכוח האפור נחשב נדיר? אני יודע שזה לא בדיוק דבר שמוצאים כל יום אבל איך הוא מסווג בדיוק ברמת התפוצה וכמות הפרטים שיש בשטח ישראל?"

pembencipolisi

New member
מה פתאום "נדיר" ? הכח האפור הוא הזוחל הנפוץ

ביותר בעולם, מצפון אפריקה עד הודו ומקזחסתאן עד תימן. בארץ ישראך הןא נפוץ בשפלת החוץ הדרומית (נדחק בגלל בניה) , בנגב , בערבה , יש אומרים: גם בבקעת הירדן.

naja

New member
../images/Emo45.gif שממית בתים.

שממית בתים היא ללא ספק הזוחל הנפוץ בעולם. הן מבחינת איזור התפוצה(כלל עולמי) וקרוב לודאי שגם מבחינה מספרית. הקביעה שהכח האפור הוא הזוחל הנפוץ בעולם אינה נכונה לדעתי. למעשה, ע"פ הידוע לי מתצפיות ומסקרים שנערכו בשנים האחרונות, קרוב לודאי שהוא לא כ"כ נפוץ בארץ, ובטח שהוא לא אחד המינים הנפוצים.

HyperViper

New member
מוזר...

פעם ראשונה שיצא לי להתקל בכוח בטבע... פעם ראשונה שאני מטייל גם באיזור שטיילתי בו אולי זאת הסיבה...

כוח הנו זוחל נדיר

ישנן כמה סוגי נדירויות: נדירות בזמן: יצור אשר מופיע אחת לכמה שנים (לעיתים בצפיפויות די גבוהות) ואז נעלם. נדירות במקומות התפוצה: יצורים אשר יכולים לחיות בצפיפויות מאוד גדולות אך מצומצמים במקומות המחייה. הדוגמה לכך לרוב הנה יצורים המאכלסים גבים/מעינות מדבריים בצפיפויות גבוהות אבל הסיכון לפגיעה באוכלוסיות גבוהה כי די בזיהום מקומי על מנת להשמיד אוכלוסיות שלמות. נדירות במרחב - כדוגמת הכוח - שטח התפוצה הנו גדול מאוד אך צפיפות הפרטים נמוכה למדי => הסיכוי להתקל באקראי ביצור כזה בשטח נמוך למדי ולכן הדר קיללה אותך על התצפית
. מצרף תמונה מהיום בבוקר של חרדון צב באזור אילת (מצאתי עוד שני חרדצ"ים ביומים האחרונים שלא הכרתי באזור אילת )

למעלה