כוח המשיכה, כוח הכבידה, מה ההבדל

kaenar

New member
כוח המשיכה, כוח הכבידה, מה ההבדל ../images/Emo35.gif

לדעתכם, מה ההבדל באמת בין השניים ואיך זה קשור לחיים שלנו? ואיך כל זה מתקשר לחוק שימור החומר?

antreprize

New member
כוח המשיכה=כוח הכבידה.

זו שאלה שקשורה לפיזיקה, לא לפילוסופיה.

kaenar

New member
זה לא בהכרח לא קשור לפילוסופיה.

לא הייתי מתיימרת לקבוע את זה.. וכוח המשיכה הוא לא כוח הכבידה, אם תחקור את הנושא לעומק תגלא שזה לא אותו דבר. הנה מסקנה שהגעתי אליה : הירח מסתובב סביב כדור הארץ, זה בזכות כוח הכבידה , כלומר זאת מציאות, זאת עובדה ואי אפשר לשנות את זה. כוח המשיכה לעומת מושך גופים כלפי מטה, אך יש ברשות האדם לשנות את העובדה הזאת. מקרים שקורים לא קורים בגלל מסת האדם או אורך המסלול, הם קורים בגלל שהוא בחר להימשך אליהם. זאת אומרת, שכל דבר שקורה לנו, קורה בגלל כוח המשיכה, ואנחנו בעצמנו בחרנו בזה. כלומר, אנחנו בוחרים לאן להימשך, אפילו אם זה בלא מודע. בקשר לחוק הכבידה, אז המסה לא יכולה להיעלם, היא רק יכולה לשנות את צורתה. כך גם בחיים, הדרכים קיימות, אבל האדם יכול להחליט באיזו דרך הוא בוחר. ביכולתנו לשנות, וזה לא קשור למסה שלנו, או לעבר שלנו. עדיין לא קשור לפילוסופיה? אתה לא מאמין שאנחנו נמשכים למעשים שלנו? ניתן דוגמא, נגיד אתה פוגש את חבר שלך בסופר, אז חשבת למה זה קורה? צירוף מקרים..? אתה נמשכת לזה בין היתר ובחרת בזה בסופו של דבר.. אין "סתם" .

antreprize

New member
זה לא קשור לפילוסופיה.

כוח הכבידה=כוח המשיכה, זה הכוח שנובע מהמסה של הגופים, זה שיש לו שני שמות שונים לא הופך אותו לשני דברים שונים. זה לא משנה לאף אחד אם את רוצה להמשך או לא, אם לגוף שאת נמצאת קרוב אליו יש מסה מספיק גדולה את תימשכי אליו. כן, אני פוגש את החבר שלי בסופר בגלל צירוף מקרים.

למעלה