כוח/סיבולת לב ריאה ביחס למשקל ב-MMA

depresia

New member
כוח/סיבולת לב ריאה ביחס למשקל ב-MMA

ידוע שבתרגילי כוח של משקל גוף(מתח, שכיבות סמיכה, וכו'...) לאנשים גדולים תמיד יהיה יותר קשה מלאנשים קטנים.
השאלה שלי היא האם באימוני סיבולת לב ריאה, לדגומא - ריצה, גם תמיד לאנשים גדולים יהיה יותר קשה מלאנשים קטנים.

ניקח לדוגמא את ספורט ה-MMA.
ניקח לדוגמא את האלוף במשקל הכבד- ג'וניור דוס סנטוס, והאלוף במשקל הקל - בנסון הנדרסון.
שניהם נמצאים על אחוז שומן מאוד נמוך, שניהם עם מסת שריר די גבוהה(אבל לא בטרוף כמו מפתחי גוף), שניהם ספורטאים מקצועיים שמתאמנים המון על סיבולת לב ריאה(כי ב-MMA סיבולת לב יראה זה א' ב'), וגם על כוח.

בטוח שהנדרסון יהיה יותר טוב בעליות מתח ובשכיבות סמיכה, ויוכל לעשות סטים יותר ארוכים מג'וניור דוס סנטוס(יותר חזרות). עם זאת, בטוח שהאלוף במשקל הכבד יהיה יותר חזק, וזה יתבטא בכך שלדוגמא יהיה לו אגרופים יותר חזקים, או לפיתות יותר חזקות.
עד כאן אני די בטוח במה שאני אומר, אבל תקנו אותי עם אני טועה, כי אני לא בטוח במאה אחוז במה שאני אומר.

עכשיו, פה נכנסת השאלה שלי, בטוח שהסיבולת לב ריאה של דוס סנטוס תמיד תהיה פחותה משל הנדרסון?
ב-MMA חלק משגרת האימונים זה גם ריצות: בטוח שבאימוני ריצה דוס סנטוס יהיה פחות טוב מהנדרסון מבחינת הישגים?
זאת אומרת, מהירות ריצה ביחס למרחק תהיה תמיד פחות טובה אצל דוס סנטוס, דוגמאות:
הנדרסון תמיד יסיים יותר מהר יותר מדוס סנטוס ריצת 2000, כך גם
ריצת 5000, וכו'...

הערה: אתם יכולים להחליף את השם ג'וניור דוס סנטוס לברוק לסנר בשיאו, זאת דוגמא מאוד טובה לדעתי כי מדובר באדם שהוא גם ענק(הרבה יותר גדול מדוס סנטוס), וגם פריק אתלטי.
והנדרסון זאת דוגמא טובה לדעתי כי יש לו גודל של LW קלאסי והוא גם פריק אתלטי.

תודה מראש.

אני חושב שכן, ל HW יש פחות סיבולת מאשר LW

ולדעתי זה בגלל גודל הלב. הלב של אנשים גדולים לא גדול באותם פרופורציות. אם הנדרסון שוקל 170 פאונד וJDS שוקל 245 שזה פי 1.44, אז הלב של JDS לא גדול פי 1.44 מהלב של הנדרסון.

moriarty

New member
אני גם חושב שיהיה הבדל בכושר

אבל לא בגלל גודל הלב.
ההבדל הוא בגלל הצורך של שרירים גדולים יותר לקבל כמות דם גדולה יותר, ולכן הלב והריאות יצטרכו לעבוד קשה יותר אצל לוחם גדול מאשר אצל לוחם קטן.

סוג שונה לגמרי של אימון

החבר'ה האלה בקושי מתאמנים על כושר אירובי, אלא בעיקר על אניארובי. אני מכיר אומנם רק את החבר'ה של AKA מביקור שערכתי שם ובמחנות אחרים באזור המפרץ, אבל אני מניח שהם כולם דומים מאוד, מלבד כמה בודדים שמתנהגים שונה לגמרי כמו המחנה בסטוקטון של הדיאזים. קיין ואלסקז לדוגמא לא רץ אף פעם יותר משני מייל ברציפות ועדין לא תראה אותו בלי אוויר. הוא מתאמן נכון על סיבולת לב-ריאה שאמורה להחזיק אותו לפרצי אנרגיה חזקים של כמה דקות בודדות, עם מנוחה על הקרקע כשצריך ובין הסיבובים. לי אישית יצא לראות אותו זורק את טוד דאפי מצד לצד כמו בובה במשך שלושה סיבובי ספארינג רצופים ועדין היה לו אוויר לקשקש איתי מעט בלי להתנשם. זה לא נתפס לראות אותו מקרוב, עד כמה הוא מוכשר פיזית. כמעט כל החבר'ה האלה הם ספורטאי על שיכולים כנראה להשיג תוצאות נהדרות בריצות בינוניות כמו אלה שעליהן אתה מדבר, אבל סוג האימונים שהם מבצעים שונה מאוד ויקשה עליהם כרגע. שרירי הרגליים של רוב החבר'ה שם עצומים ויש להם פלג גוף עליון נורא גדול, שלא מתאים לריצות ארוכות ובינוניות. מצד שני, הם מתאימים לחלוטין להאבקות ועבודת עמידה. לסיכום, מהבחינה הזו לא אמור להיות הבדל גדול בין החבר'ה הקטנים לגדולים יותר. כל עוד אנחנו מדברים על תוצאות ואימונים חצי מקצועניים בתחום הזה, אני מוכן להמר שתוכל למצוא לוחמי על במשקלים הכבדים שישיגו תוצאות לא פחות טובות מהחבר'ה הקטנים ביותר.

depresia

New member
בואו אני אציג את השאלה ככה

אני בעצמי מתאמן חובב במשקל כבד.

שאני עושה קרבות גראפלינג/ספארינג עם אנשים קטנים ממני(נגיד שתי קטגוריות משקל מתחתי - משקל בינוני), מורגש באופן חד משמעי שאני חזק מהם בהרבה, מצד שני נגמר לי האויר הרבה יותר מהם מלהם.
מעבר לזה, ניכר שאני פחות זריז וקל תנועה מהם.

דבר שני, אני עושה אימוני ריצה בזמני הפנוי באופן קבוע כבר הרבה זמן, והמטרה שלי באימוני הריצה שאני עושה היא לשפר את הסיבולת לב ריאה שלי כדי שכשאני אגיע למכון שאני מתאמן בו ואעשה קרבות גראפלינג/ספארינג עם אנשים, לא יגמר לי האויר כל כך מהר.
והאימוני ריצה האלה אכן משתלמים, ולאחרונה אני מרגיש יותר בנוח מבחינת סיבולת לב ריאה שאני עושה קרבות גראפלינג/ספארינג במכון שאני מתאמן בו, אם כי עדין לאנשים הקטנים יש יתרון עלי באספקט זה.

עם זאת, התוצאות שלי בריצה די עלובות, אני מסיים ריצת 2000 ב-12 דקות וכמה שניות ביום טוב. לפי טבלת הישגים של משרד החינוך שמתייחסת לשיעורי התעמלות בבתי הספר, תוצאה של 12 דקות ומשהו בריצת אלפיים זה בקושי ציון עובר...
עוד דבר שעלי לציין זה שאותם אנשים שקטנים ממני ושניכר שאני חזק מהם בהרבה, עושים בלי בעיה לפחות 10 עליות מתח, ואני עושה ביום טוב עליה אחת מלאה(ואני עוד עושה עם אחיזה תחתית בניגוד אליהם).
ודבר אחרון, חלק משגרת האימונים אצלנו זה גם לעשות קצת תרגילי אקרובטיקה כמו עמידת ידיים, ואני הכי גרוע בקבוצה שלי בתרגילים האלה, ואחד הבודדים בקבוצה שלי שלא מסוגל לעשות עמידת ידיים, ונראה לי שגם פה נכנס העניין של מאסת גוף, ותרגילים כאלה תמיד יהיו יותר קשים לאנשים גדולים מלאנשים קטנים.

עכשיו לשאלות שלי:
1. האם לי, בתור בן אדם גדול, שבמידה והיה מתחרה בוודאות היה מתחרה במשקל כבד, יותר קשה לפתח סיבולת לב ריאה באותה רמה של אנשים ששוקלים 50 קילו פחות ממני, בכל הנוגע לתפקוד לב ריאה בקרבות גראפלינג/ספראינג(כרגע אני לא מתייחס לעניין הריצות).
2. האם לי, בתור בן אדם גדול, שבמידה והיה מתחרה בוודאות היה מתחרה במשקל כבד, יותר קשה להגיע לתוצאות טובות בריצה מלאנשים שקטנים ממני ב-50 קילו(לדוגמא לסיים ריצת 2000 ב-8 דקות)?
3. האם לי, בתור בן אדם גדול, שבמידה והיה מתחרה בוודאות היה מתחרה במשקל כבד, יותר קשה לעשות תרגילי אקרובטיקה כמו עמידת ידיים מלאנשים שקטנים ממני ב-50 קילו?
4. האם אני, בתור בן אדם גדול, שבמידה והיה מתחרה בוודאות היה מתחרה במשקל כבד, יכול לצפות מעצמי להיות זריז וקל תנועה כמו בן אדם ששוקל 50 קילו פחות ממני?
5. האם לי, בתור בן אדם גדול, שבמידה והיה מתחרה בוודאות היה מתחרה במשקל כבד, יותר קשה לעשות תרגיל משקל גוף כמו עליות מתח ושכיבות סמיכה מלבן אדם ששוקל 50 קילו ממני?

עכשיו לפני שאתם עונים: אל תביאו לי דוגמאות ספציפיות של כל מני ספורטאי על ופריקים אתלטיים כמו ברור לסנר וקיין ולסקז, וברור שיש עוד הרבה משתנים גנטיים שמשפיעים על הדברים האלה חוץ מגודל ומשקל, ויש תופעות ואנשים במשקל כבד שזריזים כמו אנשים במשקל בינוני וכו'...
אני רוצה תשובה לגבי המתאמן/לוחם הממוצע במשקל כבד לעומת המתאמן/לוחם הממוצע במשקל קל.

yair_bar

New member
מנהל
מה הגובה ומה המשקל?

האם בריצות אתה עושה אינטרוולים?

jehenam

New member
דעה של לא מומחה

קודם כל בקשר לעליות מתח - זה עבודה נגד משקל גוף וברור שפה לכבדים יותר ולגבוהים יותר יש חיסרון.
בקשר לענין של סיבולת אני לא לגמרי מבין בזה אבל עד כמה שאני יודע יש את הענין של תפקוד הלב והריאות ויש גם דברים נוספים.
הדברים הנוספים הם לדוגמא שאימונים אירוביים גורמים לורידים להיעשות אלסטיים יותר מה שאפשר זרימה טובה יותר של הדם ודבר נוסף זה הענין של
מבנה השריר: השריר בנוי משני סוגים של סיבים: slow twitch fibers ו- fast twitch fibers. הסוג אחד נועד למאמץ קטן לזמן ארוך כגון ריצה או שחיה והסוג השני נועד למאמץ גדול לזמן קצר כגון ריצות קצרות, קפיצה לרוחק או הרמת משקולות. אז קודם כל יש אנשים שבאופן טבעי בשרירים שלהם יש יותר סיבים מסוג אחד ופחות מהשני ויש כאלה שלהיפך, ומעבר לזה אני מניח שאנשים גדולים שמפתחים שרירים גדולים מפתחים בעצם את
ה-fast twitch fibers שזה כאמור סוג סיבים שנועד למאמץ גדול לזמן קצר.

moriarty

New member
זה בדיוק כמו שאתה מרגיש

לאנשים גדולים קשה יותר להיות בכושר טוב. זה לא בלתי אפשרי, תמיד אפשר לשפר, אבל אין ספק שקשה יותר.
אבל המשקל הוא רק התחלה, נתון התחלתי. נתון חשוב פי כמה וכמה הוא אחוזי השומן שלך. אם אתה קטן פיזית ואחוזי השומן שלך גבוהים, תתקשה לפתח כושר טוב. אם אתה גדול אבל עם אחוזי שומן נמוכים, יהיה לך קל יותר.
אני יכול להמליץ לך בחום על התזונאית שלי, דנייל חרמון, שעזרה לי לרדת במשקל מ-105 ק"ג ל-80 קילו בלי להתאמץ ובלי להיות רעב. היא מומחית בתזונת ספורט, ובטוח שהיא תוכל לעזור לך לשפר תוצאות עם אותה תוכנית אימונים. היא לא זולה, אבל תחשוב על זה - אתה יכול להשקיע 1,000 ש"ח ב-5 או 6 מפגשים איתה, והתוצאות שלך יקפצו לשמים. לא שווה?

באסטר1

New member
מפיך זה נשמע 1000 שקל ורזית

לא זכור לי שהוא אמר שהוא שמן זה א'
ב' בשביל מה צריך 6 מפגשים? בראשון אתה מקבל תפריט בשני זה מעקב.
אם זה רק מעקב נראה לי מיותר 1000 שקל.

אז תחשוב על זה..שב200 שקל הוא יכול לעשות אותו דבר :)

moriarty

New member
כל מתאמן חובב יכול להפיק תועלת מתזונת ספורט

לא אמרתי שהוא שמן, אבל גם ירידה של כמה אחוזי שומן ל-HW יכולה לשפר ביצועים בצורה משמעותית.
אני הייתי שמן, והתזונאית עזרה לי מאד.
אם את מסתפק בשני מפגשים - אשריך.

danielmo1

New member
לדעתי אתה מסתכל על זה בצורה לא נכונה

על איכות חיים לא מתפשרים ולדעתי לחסוך כסף על אפשרויות של ירידה במשקל זה טעות.

ועכשיו נדבר על הנושא כי סטינו ממנו
ללוחמים/ספורטאים אפילו אם הם חובבים, הדבר החשוב ביותר הוא תזונה נכונה ובריאה
החלק השני הוא כושר ומשמעת
לכן, אם יוכל לקבל אפשרויות תזונה ומעקב ברמה גבוהה הוא יוכל לשפר את יכולותיו בכמה רמות.

עדיף מפגש פרטי מאשר רופא של הכללית או משהו (היחס הוא שונה כמובן, וגם האיכפתיות גוברת)
אני יכול להעיד על עצמי שכמעט והתקשרתי לתזונאית הזאת לפני מספר חודשים רק שבמקרה גיליתי שיש לי מאמן פרטי שהוא גם תזונאי קרוב לבית עם מכון כושר בקומה השנייה של הבית שלו אז העדפתי אותו (יש לציין שזה ממש לא זול) אבל מקבלים תוצאות כבר בחודש הראשון (ואני הייתי אחרי ירידה של 30 ק"ג ונתקעתי, כבר בחודש הראשון עם המאמן כושר ירדתי עוד 10 ק"ג של שומן ועליתי מסת שריר של 5 ק"ג ככה שיש תוצאות כשמשלמים כסף איך שלא תסתכל על זה.

בנוסף הוא הצליח להכין לי תפריט כ"כ טוב שאני פשוט לא רעב ולפעמים אוכל בכוח כדי שהגוף יקבל את האנרגיה שהוא צריך, מיותר לציין שחילוף החומרים השתנה ואפילו העליתי את רמת האירובי שלי לבד אחרי שהייתי תקוע כמה חודשים.

moriarty

New member
אני מרגיש אותו דבר

למרות שהתוצאות שלי היו איטיות בהרבה...
גם אני מרגיש שלפעמים אני צריך להכריח את עצמי לאכול, הכושר האירובי שלי השתנה, וחילוף החומרים שלי השתנה.

IamStalker

New member
אני גם במשקל כבד

130-133 זה המקשל הסדיר שלי, לאחרונה העלתי קצת.

אני מתאמן 3 פעמים בשבוע עם מאמן ורץ 2 פעמים בשבוע.
לא הרבה, באימונים אני עושה 7-10 סיבובי לאפות/שק אגרוף בקצב די גבוהה. של 5-6 דק'.
1 דק' בין הסיבובים.
זה חלק א' של אימון.
אח"כ חלק ב' - זה אימון כושר פונקציונאלי.
זה אומר סטים של 30 שניות כפול X3 סטים:
כל זה כפול X4.
פירוט:
סט א: חזה + שכיבות סמיכה
סט ב: קפיצות מעל משוכות עם מקשולות בידיים + שכיבות סמיכה
סט ג: מתח + גב תחתון עם משקל
סט ד: dead lift או gladiator עם משקל 80 קג

יש עוד מיליון סטים, כאלה זה נקרא אימון פונקציואנלי: תקרא על זה בגוגל.
אם אני רוצה להוריד משקל אני פשוט מוסיף כמות אימונים, הכי חשוב מוסיף ריצות בוקר על בטן ריקה, זה עוזר להוריד משקל.
גם הכושר שלי עולה בצורה משמעותית.

כרגע אני בכושר רע מאוד מאחר ואני רק מתחזק ולא מתאמן קשה.

בימים טובים אני יכול לעשות 10 * 5 סיבובים ספארינג בלי להתנשף.

IamStalker

New member
אני עובד הרבה על הרגליים

זה מה שנותן לי את האפשרות לזוז ולרוץ הרבה

למעלה