כוכבי בטטה אפויים../images/Emo41.gif
מי אמר שאפשר לקרוץ רק עוגיות? אפשר בהחלט לקרוץ גם פרוסות ירקות
כוכבי בטטה אפויים/יערה רכיבים: (2 מנות ראשונות) 400 גרם בטטה (1 בטטה גדולה) 1 כפית שמן זית 1/8 כפית מלח אופן ההכנה: 1. לחמם תנור לחום גבוה מאד - 250 מעלות. 2. לקלף את הבטטה ולפרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ. ליצור כוכבים על ידי חותכן עוגיות (אני נעזרתי לפי הצורך בתחתית של כוס לנעיצת החותכן בבטטה. לא להשליך את השאריות, אופים הכל!). 3. לערבב את השמן והמלח בקערה גדולה, לנער את כל פרוסות הבטטה בתערובת, עד שמשומנות מכל צידיהן, לשטח על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. לא אמור להיווצר רוטב, אלא ציפוי דקיק של שמן. 4. לאפות 5 דקות, להפוך ולאפות 5 דקות נוספות. 5. להגיש מיד. (לי היה טעים עם יוגורט). בתיאבון!
מי אמר שאפשר לקרוץ רק עוגיות? אפשר בהחלט לקרוץ גם פרוסות ירקות