כוכבי בטטה אפויים

shushmak

New member
כוכבי בטטה אפויים../images/Emo41.gif

מי אמר שאפשר לקרוץ רק עוגיות? אפשר בהחלט לקרוץ גם פרוסות ירקות
כוכבי בטטה אפויים/יערה רכיבים: (2 מנות ראשונות) 400 גרם בטטה (1 בטטה גדולה) 1 כפית שמן זית 1/8 כפית מלח אופן ההכנה: 1. לחמם תנור לחום גבוה מאד - 250 מעלות. 2. לקלף את הבטטה ולפרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ. ליצור כוכבים על ידי חותכן עוגיות (אני נעזרתי לפי הצורך בתחתית של כוס לנעיצת החותכן בבטטה. לא להשליך את השאריות, אופים הכל!). 3. לערבב את השמן והמלח בקערה גדולה, לנער את כל פרוסות הבטטה בתערובת, עד שמשומנות מכל צידיהן, לשטח על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. לא אמור להיווצר רוטב, אלא ציפוי דקיק של שמן. 4. לאפות 5 דקות, להפוך ולאפות 5 דקות נוספות. 5. להגיש מיד. (לי היה טעים עם יוגורט). בתיאבון!
 

shushmak

New member
לא ניסיתי להכין עם ילדים. אבל

בעיקרון הבטטה נוחה לקריצה. אם הפרוסה מעט עברה והקורצן לא נכנס עד הסוף, אפשר להיעזר בכוס כדי "לדחוף" אותו למטה, כך שהילדים יכולים להתחיל את התהליך ויסיים אותו מבוגר. יום נעים, יערה נ.ב. הגעתי בטעות לבלוג היצירה שלך והוא מדהים!
 
למעלה