...
בראש הכתבה מצד שמאל, יש את הסמן שכולנו מכירים מהטלוויזיה שפירושו – לא לילדים. כאן התחילו העצבים שלי להתעורר. צ'אנס לטראנס משנה: כך הפכו הטרנסקסואליות לתופעה חברתית סוחפת,ובאופן מפתיע, גם לפנטזיה מינית לגיטימית של גברברי ישראל יוסי אליאס דניאלה דנילוב ממש לא לבד. הפיכתה לסמל סקס כל-ישראלי בחסות הפרסומת למד-לאב של אסקייפ וההתמודדות על תואר נערת פלייבוי הישראלית הן רק ציון דרך נוסף בכניסתן הדרמטית של הטרנסיות (כינוי מקוצר לטרנסקסואליות) למאגר הפנטזיות המיניות של גברי ישראל בשנים האחרונות. מה שהתחיל בדנה אינטרנשיונל כאייקון פופ לגיטימי בכל בית, תפס תאוצה וחלחל עמוק – קודם כל בתל אביב, ובהמשך התפשט גם לפריפריה. בהחלט מדובר במגמה. באווירת ההכל-הולך של דור ה-SMS, כשהפתיחות המינית חוצה את כל הגבולות המוכרים מפעם, מצטרפות בכל שנה עשרות בנות חדשות לחגיגה. מה אתם יודעים, אפילו במוסף "הארץ" דנו בתופעה לאחרונה, במעונבות המתבקשת כמובן. הקוקסינליות החדשות קוקסינליות מדוגמות נכנסות חינם למסיבות, בעיקר למסיבות גייז, לא מעט בגלל האטרקציה שהן מהוות דווקא לקהל הסטרייטי שפוקד את המסיבות האלה. שמעון שירזי, מראשי חיי הלילה של תל אביב, שמארגן את ליין מסיבות הגייז במועדון ה-TLV, לא גובה תשלום מטרנסיות: "אני בהחלט מחזר אחרי קוקסינליות שיבואו למסיבות שלי, בהחלט. זה כבר מעבר לאטרקציה, זה משהו שאי אפשר בלעדיו. בכל המסיבות מחזרים אחריהן. זה כבר הגיע למצב שאפילו לאירועים יחצניים ומסיבות השקה הן מוזמנות, כדי להכניס צבע ואקשן. הן כבר לא נראות מצועצעות או מחופשות כמו פעם, שישר אתה יכול להגיד לעצמך 'וואו, הנה קוקסינל'. זה קוקסינליות שלא צריכות איפור כבד או פאייטים או לבוש אגרסיבי מדי. הן יכולות לשים על עצמן ג'ינס וטי-שירט ולהיראות אישה לכל דבר. אלא הקוקסינליות החדשות, קוקסינליות של שנות האלפיים, שלא צריכות להקצין את הנשיות שלהן – במיוחד בעידן של היום, של הסיליקון והבוטוקס והניתוחים והפלסטיקה. זה עשוי טוב, והן נראות טוב – נשיות יותר, עד כדי כך שגם אנחנו, בתוך הקהילה, שיש לנו טביעת עין מצוינת על כל אחד, קשה לנו להבדיל ואנחנו נופלים בפח". "וזאת בדיוק הסיבה שיותר ויותר גברים סטרייטים למהדרין לא נרתעים מלהתרועע עם קוקסינליות, שלא לומר מעבר לזה", מחזקת נטע צוובנר, מהפיק-אפ בר התל אביבי המצליח לנסקי, "אני רואה את הקוקסינליות מגיעות, בדרך כלל בחבורה, נראות סוף הדרך ומרעישות כמו שצריך כדי למשוך תשומת לב, במיוחד של סטרייטים. והם אכן מקבלות את תשומת הלב שהן רוצות". ואיך זה מתפתח? "הן תופסות גברים שחבל על הזמן. הכי מצחיק שמי שהכי נמשכים אליהן הם דווקא הערסים. הם נמשכים למוחצנות הזו. לערסים חשוב להיראות עם בחורה כוסית לא נורמלית, ואני כבר לא בטוחה שעקרוני להם לדעת אם מדובר באישה או בגבר שעבר ניתוח מין. העיקר שהם יכולים להתקשט בבחורה כוסית לידם, בדיוק כמו שהם מתגאים בב.מ.וו. שלהם. ככה זה עובד בדרך כלל. אם זה ממשיך משם למיטה, אין לי מושג". ללירון חן (השם האמיתי, כמו כל השמות בכתבה, שמור במערכת), בת 28, שעברה ניתוח לשינוי מין לפני מספר שנים, דווקא יש מושג. "אני הייתי במיטה רק עם סטרייטים", היא מספרת, "יש הרבה גברים שאוהבים את זה, סטרייטים אמיתיים שמתים לנסות. בכלל, אני בטוחה שמרבית הגברים – גם אם הם לא ממש מודעים לזה – מתים לנסות את זה עם טרנסקסואליות. אני יכולה להתחייב לך שאין דבר כזה שגבר לא ירצה להיות אתנו. אנחנו נראות טוב, פצצות לא נורמליות, ויש בנו משהו מסתורי שמעניין גברים. לי יש חבר סטרייט שמפרנס אותי ועוזר לי בכל. הוא נותן לי לחיות את החיים שלי בשקט ואני נותנת לו לחיות את החיים שלו בשקט". איך קורה שגבר סטרייט מוצא את עצמו עם קוקסינלית? "יש כמה סוגים. יש את אלה שמתילים אתי כי אני נראית אישה לכל דבר, ואחרי שאני מספרת הם בוחרים לוותר. אבל יש גם הרבה מאוד סטרייטים שתוך כדי שיחה מבינים שאני טרנסקסואלית, אז הם משחקים אותה יענו מאצ'ואים גבריים כאלה שנגעלים מהדברים האלה, כי לא נעים להם מהחברים שאתם – אבל בתוך תוכם הם יודעים שהם מתים לנסות את זה. אני קולטת כשאני מספרת להם, הם עושים את עצמם כאילו מתחרטים כזה, אבל לאט לאט הם מנסים כן להיכנס לזה. יש רווקים, יש נשואים. הם מנסים להגיד שהם אף פעם לא ניסו ושזה מסקרן משהו. אז בהתחלה רק קראתי את שפת הגוף שלהם, ובהמשך זה כבר נגמר במיטה. אני יודעת שגבר שנמצא אתנו עובר חוויה מינית מדהימה ומשגעת. זה יכול לשגע אותו. אם הם רוצים – הם רומזים, אין שום בעיה. תאמין לי שאני מריחה אותם מקילומטרים. אני יודעת בדיוק מה הם רוצים ומה הם לא רוצים". הם שוכבים גם עם בנות שלא חתכו? "אני יודעת על הרבה שכן". מיכל גל, בת 29, שעברה ניתוח לשינוי מין לפני חמש שנים: "הפתיחות המינית עברה שינוי כל כך גדול שהיום כבר עושים את הכל. אז אתנו לא ישכבו? בזמן האחרון נהיה יותר מעניין במסיבות, יותר אקשן. אנשים פתוחים יותר ואין לא סטיגמה ולא כלום. מסתכלים עלי כעל בחורה יפה ולא יותר מזה. פנים חלקות, גוף חלק, חזה שופע, רגליים נהדרות. אישה לחלוטין". לימור, בת 18, שעדיין לא עברה ניתוח לשינוי מין: "יש כאלה שהקטע שלהם זה דווקא קוקסינליות לא מנותחות. הרבה בנות דוחות את הניתוח, אוהבות את הקטע הזה של עמעום – לגמרי כוסיות, אבל עם איבר". "כל העניין הזה של הקוקסינלים וההומואים והסטרייטים זה עידן שונה לחלוטין", מסכים שירזי, "הנקודה המשמעותית היא שהסטרייטים, בעיקר בערים הגדולות כמובן, כבר מזמן חצו את הקו הזה של להיכנס למסיבה של גייז, זה כבר לא מפחיד אותם. ובפנים הם פוגשים בנשים, חלקן נשים עם בולבול לשעבר או לא לשעבר, אבל זה כבר לא משהו שמרתיע אותם מלהיות אתן או להתחבר אתן. אולי להיפך. זה עושה להם קיק והם נכנסים לקטע הזה, וזה כבר לא קשור אם זה קוקסינל. הכל הפך להיות לגיטימי ואחיד. וזה שקוקסינליות כבר לא לובשות גלאם של פעם, אלא נראות בגלאם אבל כמו אישה אמיתית, זה פתאום מקרב את האנשים יותר ויותר. זו בדיוק הסיבה שאצלי במסיבות אין שירותים נפרדים לבנים ולבנות. אני מאמין באחידות, ואני נותן הוראה לאנשי הביטחון שכולם נכנסים לכל חדרי השירותים. מי אני שאחליט בשביל הקוקסינלים לאיזה שירותים להיכנס? ככה זה צריך להיות בחיי לילה. כשאתה נכנס לתוך מסיבה אתה נכנס לתוך פנטזיה. מהשירותים ועד לרחבת הריקודים הכל יכול לקרות, ואם משהו עצור במסיבה, אז זו לא מסיבה טובה לדעתי. מבחינתי להיכנס למסיבה זה להיכנס לתוך פנטזיה של אהבה חופשית". חזה מדהים, איבר פעיל מקום מפגש נוסף, על רקע מיני, של קוקסינליות וגברים הוא האינטרנט כמובן – צ'טים, פורומים ואתרי היכרויות. בשולי התופעה אפשר למצוא גם כאלה שמציעות את גופן תמורת תשלום. הודעות כמו "קוקסינל נותן שירותי מין. זין גדול עומד ופעיל, חזה מדהים וגוף חטוב וחלק", או הצעות מצד גברים כגון "בחור נאה מאזור המרכז מעוניין בקשר דיסקרטי עם קוקסינל, גם בתשלום", הן לא משהו שתתקשו למצוא ברשת. "יש הרבה שמציעות את הגוף שלהן", מאשרת מיכל, "הרבה עשו את זה למטרה כספית, כדי לממן ניתוח, ואז נפלו בפח. מדובר בהומואים נשיים, אבל לא יותר מזה. אז מה הם עשו? ניתוח. בסוף הם מגלים שמה שהם עשו זה לא נכון, הם לא הרגישו באמת אישה בגוף של גבר והם סתם הרסו את החיים שלהם. לכן לא כל הומו צריך לעשות את השינוי הזה, רק מי שבאמת מרגיש כאישה שלכודה בגוף של גבר. צריך לזכור שזה ניתוח קשה מאוד, 12 יום בבית חולים, קשורים למיטה, בלי אוכל, רק עם אינפוזיות".