כוכב אומגה (כן זה "הכוכב") - הוראות

bshuval

New member
כוכב אומגה (כן זה "הכוכב") - הוראות

שלום לכל המבקשים לקפל את "הכוכב". בפעם השלישית, אני מצרף כאן קובץ אקסל שהכינה בחורה בפורום אחר המתאר כיצד להכין את "הכוכב" (כוכב זה, אגב, נקרא כוכב אומגה וגולה על ידי פיליפ שן. זהו פיתוח של קיפול שנקרא XYZ של E.D. Sullivan שנראה כמו שלושה מישורים נחתכים. הכוכב פורסם לראשונה בעלון "הציפור המרפרפת). ישנן הרבה גירסאות לכוכב הזה (לפחות שתיים מדף נייר אחד, ועוד גירסה נוספת גם מ-12 דפים). הגירסה המצורפת כאן היא הגירסה המוכרת ביותר. כמעט כל אדם שאיננו חובב אוריגמי ויודע להכין את "הכוכב" יודע להכין את הגירסה הזו. שימו לב! אם זו הפעם הראשונה שלכם בקיפול הכוכב, אז כמו בבלינצ'ס, הראשון תמיד מתפקשש. רוב האנשים שמקפלים את הכוכב לראשונה לא מצליחים לעשות לו פינות מדויקות, והוא יוצא פחות יפה. לאחר קיפול שניים-שלושה כוכבים, התוצאה משתפרת ונהיית יפה בהרבה. השתדלו לקפל במדויק. שימו לב, אגב, שגם אם הנייר ממנו אתם מקפלים לא ממש ריבועי (וזה בדרך כלל יהיה המצב אם אתם קונים בלוק ריבועים קטנים לפתקים), עדיין הכוכב יצא בסדר. אני ממליץ להכינו מניירות בצבעים שונים. אני מכיר גם בחורה מהכנס שהכינה לה עגילים מהכוכב הזה. ופנייה למנהל הפורום: ycyclop, אנא ממך הוסף את ההוראות לכוכב לשאלות נפוצות (או משהו כזה). נמאס לי לחפש את ההוראות כל פעם מחדש!

למעלה