כוכב אומגה מדף אחד
טוב, זו עוד הודעה שחוזרת על עצמה בפעם השלושת-אלפים, אבל בכל זאת. הכוכב אליו צורפו כאן הוראות הומצא על ידי ג'ון מונטרול, והוראות אליו הופיעו בספרו Animal Origami for the Enthusiast. ג'ון גם הצליח על ידי שיקועים לעשות כוכבים דומים עם יותר פינות. הכוכב הזה הוא יחסית פשוט ונחמד לקיפול, וגם קל לזכור אותו בעל-פה, אבל אכן הוא יוצא "פתוח" בצד אחד. גם אני מאד התאכזבתי מכך. קיימת גם גירסה טובה יותר של כוכב זה, הסגור בכל צדדיו. ה"טריק" הוא להשתמש בשוליים של 1/12 מהדף, ולהעזר בהם לטובת הנעילה. סיפרו לי את הטריק הזה, ניסיתי להשתמש בו, ולא הצלחתי. ישנם מספר גירסאות לגבי הממציא של הגרסה הזו, אך איש אינו יודע להצביע בדיוק על הממציא הנכון. הוראות כתובות לכוכב יש, נדמה לי, בספר כנס ישן של ארגון האוריגאמי הבריטי (אין לי ספר זה). אבל, הוראות לכוכב כזה (אני לא יודע אם בדיוק זה או אחר) יופיעו גם בספרו החדש של ג'ון מונטרול, שיצא בספטמבר: A Constellation of Origami Polyhedra. למי שלא רוצה לחכות, לא הכל אבוד. אני יודע לקפל את הכוכב הזה (וחברי המרכז יזכרו בנסיונותי הכושלים ללמדו במפגש הראשון בו באתי. מאז למדתי דבר או שניים לגבי לימוד אוריגאמי), אבל הוא כלל לא פשוט. אני למדתי לקפל את הכוכב הזה דרך האתר של Ravi Apte, בכתובת המצורפת. יש שם תמונות של השלבים אותם צריך לעשות. לי לקח כשעתיים לפענח את הדגם. אז, אם ממש חשוב לך, אתה מוזמן להכנס לאתר ולנסות משם. אם אתה לא מצליח, תודיע לי, ואולי בפגישת האוריגאמי הבאה אלמד אותך. אני רק מזהיר שזה דגם לא פשוט, הכולל שיקועים, פיתולים והיפוכים.