"כוכב נולד" לאשכנזים בלבד?!

ברונקוס

New member
../images/Emo79.gifשירת התימנים

האדם סקרן מטבעו. סקרן לראות דברים, אבל עוד יותר - סקרן לשמוע. לא תמיד הראיה נותנת תמונה ברורה, היא צריכה פירוש. אדם הרואה אנשים, אם אינו שומע מה מדברים ביניהם - אינו מבין מה שרואה, והוא יכול רק לנחש. לפיכך סקרנות הראיה אינה חזקה כל כך. לעומת זאת, נמשך אדם בסקרנות גדולה לשמוע, אף שאינו רואה את המדברים. אזניו מושכות אותו לשמוע סודות, דברים חדשים ומעניינים כשהאדם שומע את התימני משורר את יצירתו הוא משתחרר, הוא פותח לבו ונדבת ידו. הוא משתחרר מחסימות המבוכה, הביישנות, העקשנות, הגאווה וההסתגרות הפנימית. הוא משתחרר ומענג את עצמו, וכך יוצא האדם מאותה רצינות פסולה, שאינה אלא מסווה לעצבות. מוריי ורבותיי, לא שירת התימני כשמוע קול שירה יתומה, חסרת חריזה וללא משקל, כי אם שירת דודים צוהלת מפי מנעים זמירות, המבקיע בפיזומים ובמיתרי קול מלוחנים, והיא הלל, תודה ושמחה

אם כבר, כל הכבוד לשירת ערב

כי לה משפט הבכורה. שאף כי יצא חוצץ החבר בכוזר נגד השירה השקולה, עכ``ז שירת תור הזהב אינה אלא כצליל שעורים כלפי חקיינותם את שירת ערב, החל מתחכמוני ובכללם יהודה הלוי וראבע. שיש לציין שספר תחכמוני נוצר כתחליף להתעסקות היהודים בשירי ערב כמובא בהקדמתו.

ברונקוס

New member
אין בעייה, הפרחים לשירת ערב

אולם שירת ערב השפיעה בעיקר על יהודי המזרח והמגרב, ואילו שירת התימנים שואבת את התעלותה ממקורות עמנו הקדומים, כלומר עד תקופת בית ראשון מגיעה היא, ואולי לפני כן. גם דבר צחות לשון בני תימן - המאפיין את בני תימן לשבח ביחס ליוצאי גלויות אחרות, שאינם מבדילים בין אלפין לההין, בין חיתין לכפין, בין אלפין לעיינין ובין ריש לגימל רפוי - מעיד כאלף מונים על הכושר לביטוי ברור וצח של לשון הקודש בפרט, והשפה העברית בכלל, שמהן שואבים התימנים את שירתם הייחודית והמקורית, המנפשת בני אדם כדבעי

שירת תימן אינה קדומה

והמשורר הראשון -מארי זכריה אלצ`הרי בספר המוסר, שאינו אלא סיפורי מסעות הגובלים בניבולי פה, לא פחות ממחברות עימנואל. ומקאמות הללו הינם חיקוי עלוב למחברות לאיתיאל להמשורר הערבי אלחרירי שתורגמו בידי אלחריזי מחבר המאקאמות תחכמוני.

"כוכב נולד" לאשכנזים בלבד?!

למה רק אשכנזים זוכים בכוכב נולד? אנחנו התימנים, התברכנו בקול מלידה אז איך זה שלא עלינו שלב ויצא שהסטלבטו עלינו? מה הקטע? אחיי, תעזרו לי עם התסביך...

צ י נ י

New member
נמאס מהטיפשות של התימנים

נינט טייב-לא אשכנזייה הראל מויאל-לא אשכנזי סעדו-בטח שלא ז'קו- היחידי שהוא חצי אשכנזי אז איך הגעת למסקנה הזאת לעזאזל?? שכחתי אתה תימני ,עכשיו אני מבין

וואי וואי

ממתי מייחסים טיפשות /חכמה למוצא עדתי? זה הדבר הכי טפשי שאפשר לעשות.. אהמ אהמ ...

תגיד - אתה בכוח מנסה להוכיח את מה שלא נכון../images/Emo35.gif

או שרגשי הנחיתות שלך לא נותנים לעובדות להפריע לך?...

Y2007

New member
אייל גולן ועפרה חזה - עופרה אם ננעלו + וידאו

אייל גולן - עפרה - וידאו שיר לכבודה של עפרה חזה מהמופע שרים עפרה אייל גולן ועפרה חזה - עופרה - אם ננעלו.mp3 אייל גולן וסימפול שירתה של עפרה חזה

liliya3

New member
שבוע הספר

שלום לכוולם! אני חדשה פה, ואני מתנצלת מראש שכבר פתחתי שרשור! רציתי להמליץ לכם על ספר מדהים, שמאד יעניין את יושבי הפורום:) שם הספר הוא: לראות טוב- זהו לקט אמרות וציטוטים של מנהיגים רוחניים ומדענים בכל הדורות. הספר מסביר שעל ידי ראיית הטוב בעיניינו נוכל להתגבר על קשיי העולם הזה וגם להשיג את העולם הרוחני בעודנו בחיים. הספר לא יקר (ואני קניתי אותו השבוע במבצע- אולי הוא עדיין קיים) הספר המלא נמצא גם בלינק המצורף: http://www.kabbalah.info/hebkab/sefer_lirot_tov.htm ממליצה בחום! :)

למעלה