בועז, גילה ובכלל
החוליה שממנה עשוי הכוכב הזה איננה חוליית סונובה. אמנם בעיקרון הגיאומטרי יש דמיון בין הכוכב הזה לבין כוכב שעשוי מ-30 חוליות סונובה. שניהם מבוססים על גוף הקרוי בעברית עשרימון (ובלעז: איקוסהדרון) שלכל פאה שלו כאילו הודבקה פירמידה ("קרן"), אבל שם הקרניים פחות מחודדות (זווית קודקוד הפאה הוא 90 מעלות) וכאן זווית הקודקוד מחודדת יותר (60 מעלות). יש מספר דרכים להגיע לחוליה כזאת. הדרך היותר מסובכת, מדפים ריבועיים, מיוחסת ל-Tomoko Fuse ונמצאת (גם) בספר של Rick Beech שנקרא Origami - The Complete Guide to The Art of Paperfolding. הדרך הפחות מסובכת (והרבה יותר אלגנטית לדעתי, אבל על זה אפשר להתווכח)היא מ-30 דפים מלבניים, שיחס הצלעות שלהם הוא 1: שורש 3. את זה מצאתי פעם בחוברת אוריגמי יפאנית לילדים (!), שאחת התלמידות שלי הביאה פעם לשיעור. החוליה הזאת, בגירסאות שונות, משמשת אותי כל הזמן, והיא מצויינת להרכבה של פאונים (polyhedrons) שונים, מהפשוטים ביותר (ארבעון, תמניון) ועד למורכבים מאוד (הצורות המכוכבות). דרך שלישית, פחות אלגנטית אבל אולי מוצלחת לנסיבות האלה, היא לרכוש ערכה של Paul Jackson, שיצאה במרכז הישראלי לאוריגמי, ליצירת כוכבים כאלה בדיוק "בקלי קלות", באופן יחסי, ובה דפים חתוכים בפרופורציות המתאימות ועם חתכים להשחלה. בקיצור - לא ממש אוריגמי, אבל מאוד יפה! מאחר שאני לא מצוי כל-כך בהוראות מקוונות, אני יכול להציע לכל המעוניין א. לרכוש את הספר או את הערכה. ב. להגיע למפגש חובבים של המרכז, שם אראה את החוליה לכל מי שרוצה ג. להתקשר איתי באופן אישי או להגיע אלינו למודיעין.