כוכי

D u k e

New member
כוכי../images/Emo51.gif

ראשית,בוקר טוב לכולם! רציתי להודות לך כוכי,על תמיכתך הנפשית שמאוד עוזרת לי אני גר לבד עם החבר הכי טוב שלי,שהוא כלב.ההורים שלי רוצים לעלות ארצה בהקדם האיפשרי.יש לי חברה שגם היא תומכת בי,אך אני חושב שאני כמו עצם בגרון.לא יודע,אולי אני לא צודק.פשוט אני היתי זה שתומך, ופתעום הכל השתנה. תודה על המידע שהענקת לי לגבי ביטוח לאומי

../images/Emo24.gifמתומך לנתמך - אכן קושי../images/Emo24.gif

אלון יקר שוב, מזדהה איתך מאוד, בקושי של להפוך מתומך לנתמך. אבל, כדאי שתדע, זה לא ימשך כך. המאפיין ה"חיובי" של המחלה, הוא שהיא נכנסת לרמיסיה, ואז אנחנו בעצם, כמעט כמו בריאים. כך, שגם זה יעבור, ותוכל להמשיך ולעזור לסביבתך. אתה יודע שכל הפעילים בארגון הם חולים במחלת הלופוס. והנה, אנחנו תומכים האחד בשני, וגם בחברים האחרים בארגון שאינם פעילים. גם כאן, בפורום, יש תמיכה הדדית. כלומר, כל אחד מאיתנו נמצא גם בצד הנתמך וגם בצד התומך. ואולי גם, כדאי שתנסה לשוחח עם החברה שלך, על התחושה שלך - "מרגיש כמו עצם בגרון" - ותראה מה יש לה להגיד בענין. בכל מקרה, אלון, אנחנו פה!!! אתה גם יכול להיות בקשר דרך הדואר האלקטרוני של הארגון, אותו אני מקבלת. אתה לא לבד. חיבוק חזק כוכי

D u k e

New member
יתר קרישת דם

שמעתי שיש מכשיר שבודק INR של הדם.אם מישהו יודע,האם זה אמת או סתם שמועות?

פוטון1

New member
איך לחיות עם זאבת, קצת עצות מניסיון

שלום לכולם ובמיוחד לאלון אני כותב כבעל של חולת לופוס כבר כ-27 שנה עם המון נסיון לאחר שהמחלה עשתה עלינו כמעט כל נסיון שאפשר. ראשית עליך ללמוד ששם המחלה נגזר גם מהפתגם הלטיני של " אדם לאדם - זאב" כי במחלה זו מנגנוני הגוף נלחמים בגוף עצמו- וזה מקור כל הסיבוכים שהמחלה גורמת וכן מהתופעה המאפיינת של פני פרפר - זאב . אבל להבדיל -חבורה מלוכדת כמו הפורום הזה מוכיחה שהפתגם לא נכון וכולם עוזרים לכולם. זו גם הדרך החשובה כיצד להתגבר ולעבור את המחלה הבנוייה על כל כך הרבה ניגודים בגוף ובהרגשה הכללית כתוצאה מארועים בלתי צפויים. העקרון החשוב ביותר, כאשר נושאים מחלה מורכבת, הוא שיהיה על מי לסמוך ובמי להאמין, בראש ובראשונה על עצמך - להיות ער וקשוב לתגובות הגוף גם בהרגשה, תגובה לתרופה, שינוי בהרגשה, להיות ער לתופעות חדשות גם בגוף וגם בהרגשה ובנפש. שנית להגיע לרופא ומרכז רפואי שיהיה לך אמון מלא כדי שיוכלו לענות לך ולהגיב על כל פניה בכל נושא ולהאמין לכל תלונה שלך. המחלה מורכבת ודורשת התמחות בהכרה של תחומים רבים מאד ברפואה וכיצד לקשר בין כולם לטובתך. יש גם רופאים שמציגים עצמם כבקיאים במחלה ולמעשה רק שמעו עליה או יודעים לקרוא דף באינטרנט ולאחר מכן להנחות טיפול שיביא לתוצאות קריטיות בהתפתחות ובהתפרצות המחלה. הרבה צרות נגרמות בגלל תרופות במינון לא מדוד או מותאם אישית על פי תרופות אחרות או הסטוריה של תרופות לא מתאימות מנסיון העבר, לכן חשוב שיהיה לך על מי לסמוך, במי להאמיןואשר תמיד אפשר יהיה להגיע אליו בכל זמן ולא לחשוש להתבייש בשאלה או מלבלבל את המוח - כי אלה החיים שלך. תייק לפי סדר עותקים של כל רישום רפואי, סיכום ותוצאות בדיקות שלישית - משפחה קרובה, חמה ותומכת. במיוחד בת/בן זוג אשר ידע לשים לב לשינויים לתגובות ולהרגשה, לעזור לשמור תמיד על תמיכה, חברות הדוקה שמירה על מצב רוח שמח ולמנוע שקיעה למחשבות, חרדות ודכדוך. המערכת החיסונית בגוף נעשית אלימה כאשר הנפש נחלשת ומכאן מתעוררת שרשרת של תגובות אשר חייבים להרגיע אותה מייד. באותה מסגרת של הנחיות עצתי גם לדעת להלחם ולקבל - ב ז כ ו ת - את כל הזכויות שמגיעות, אם זה מהצבא, ביטוח לאומי, קופת חולים, עיריה, מס הכנסה או מהמעביד שחייב לתת את כל הזכויות ולא להתנכל. אבל שוב - איך שתתנהג עם עצמך ועם הסביבה כך גם יגיבו אליך, אפשר לחיות חיים נורמליים, מלאים ולהתמודד עם המחלה לאורך שנים רבות, בטיפול ער לכל ארוע קל, להגיב מייד, לשמור על אופטימיות ומלחמה להמשיך ולהרגיש "בריא" גם אחרי ארוע קשה בידיעה שאפשר יהיה לעבור את זה גם בפעם הבאה גם אם הפעם הבאה תהייה שונה לחלוטין מהפעמים הקודמות. צריך להכין המון סבלנות אצל כולם ביחוד אצל בן/בת הזוג כי איתם צריך לחיות בדיוק כמו שצריך לחיות עם המחלה לאורך הרבה מאד זמן. אם אוכל, אשמח לענות על כל שאלה על פי נסיונינו פוטון - חלקיק האור הקטן

כל מילה - חקוקה בסלע

כל הכבוד פוטון!! יופי של הכוונה לאלון, שמרגיש שהולך לאיבוד.... האם יש התקדמות בענין הכליות של זוגתך? שבת טובה יישר כוח כוכי

פוטון1

New member
מחפש תורם לכליה

שלום כוכי בתשובה לשאלתך- עדיין מחפש תורם לכליה כדי לבצע השתלה במהרה. אמרו לי שצריך לפרסם מודעה בעיתון? מי יכול להמליץ על דרך נוספת לאיתור?

ל3

New member
אני לא יודעת הרבה על זה

אבל האם חפשתם במאגרים הארציים או העולמים. כמו כן האם שמעת על הרב פרר? זהו אינו רב שקורא בקבלה או משהו כזה ( כי אני לא מאמינה לזה בגרוש) אלה יש לו ידע רפואי עצום ואני יודעת שענקי הרפואה באים להתייעץ איתו כי יש לו קשר עם אלפי רופאים- גם בחו"ל והוא יודע לאן לכוון. שווה לבדוק.

gaia20

New member
פוטון

כבר כמה שבועות שאני רואה מודעה בעיתון "דרוש תורם כליה מגיל 24"... אולי כדאי שגם אתה תפרסם את הבקשה בעיתון. אומנם המודעה הזאת נמצאת שם כבר הרבה זמן(ואני מניחה שעדין לא מצאו תורם) אבל הרבה אנשים רואים אותה. וגם יראו את שלך.

לי לא נותר על מי כל-כך לסמוך

אני נולדתי נכה אך לא קטועת איברים זואת שילדה אותי זרקה אותי אך לצערי הרב נעלצתי להכיר ולהיות איתה בקשר עד גיל 18 היא התעללה בי מילולית גופנית ונפשית במשך כל התקופה שהייתי ברשותה הייתה לה את החוצה כאשר הייתי בת 17+ לומר לרופא הנוירולוג שאני היסטרית היפוכונדרית ונוטה להגזים כאשר הייתי צריכה את הניתוח הראשון שלי בראש ולא נתנה לו להאמין לי ולעשות לי את הניתוח הייתי צריכה לעבור בדיקה קשה ומסוכנת כדי להחוכיח לה ולרופא הזה שאני לא מה שהיא אמרה לו אני אומנם עברתי את הניתוח הראשון ואחרי שבועיים הרגשתי שוב לא טוב אך הפעם הוא זה שלא התייחס אלי בכלל והתחיל לתת לי כדורי הרגעה רק כדי שאני אשתוק לי 8 חודשים סבלתי בגלל חוסר האימון שלו ואף רופא אחר לא רצה להאמין לי כי הרופא ההוא רשם את זה בתיק הרפואי שלי שאני כל מה שזואת שלידה אותי אז פשוט פניתי לרופא פרטי ולהפתעתי גיליתי שאני לא מה שהיא אמרה לו ומה שכתב הרופא ההוא בתיק הרפואי שלי אחרי שהוא הסתקל עלי הרופא הפרטי ועל צילומי הסיטי סקן הוא אמר לי כל והם אמרו לך שאת היסטרית היפוכונדרית ונטוה להגזים? אמרתי לו במפורש שכן אז הוא הודיע לי במפורש שאני לא כזואתי ושהצינור שיש לי בראש ניסתם ובגלל זה הרגשתי מה שהרגשתי ושאני חייבת לעבור את הניתוח הזה שוב מאותו יום אני לא סומכת על אף רופא שם בבי"הח הזה חוץ מפרופסור אחד לרפואת הפה שהוא מאמין לי לכל דבר בלי עין הרע מאותו יום עברתי לרופא אך שמומחה לנוירוכרוגיה ומאז עברתי עם הרופא הזה הצפציפי עוד 4 ניתוחים עקב סיבוכים רפואיים בגלל הגוף שלי אך אני מאמינה וסומכת עליו בלבד אני נוסעת קבוע לתל-השומר=שיבא כדי לראות שני רופאים שלי שם כולל עוד איזה פ"ר אחד צפציפי כי כאן מדובר בין החיים למוות שלי ויש איזה עוד רופא עכשיו שהתחלתי ללכת אליחו גם שם אני מעדיפה לבזבז את הכסף שאין מאשר שהרופאים פה בי-ם יזלזלו בי כך עברתי המון דברים נוספים ומאוד קשה לי עם החיים שלי גם כך מרוויטל(עם שני ווים שמי האמיתי)

ל3

New member
רויטל המקסימה

אני רואה שעברת הרבה בחיים שלך, ואם זאת יש לך כוח להמשיך הלאה וכבר על זה את יכולה להוריד בפניך את הכובע. שמעת על פרופסור עדני ( נוירוכירוג בתל השומר)? שמעתי שהוא טוב אז תבדקי את זה המון בריאות, שירי

ל3 הניפלאה שלי תודה רבה לך

אני מודה לך על הכל אני לא מכירה את הרופא ההוא שאמרת לי עליו אבל אני בלא צריכה נוירוכרוג כי כבר יש לי רופא ניפלא בתחום הזה שב"ש ומבורך לך מרוויטלי

לאן נעלמת רוויטל

רציתי לתת לך טלפון להמשך השיחה שלנו ולא מצאתי תמונה שלך. תחזרי לצ´ט, אני ממתין לך בחדר "נשואים נשואות" שנפגשנו.

למעלה