כולי קורנת

כולי קורנת ../images/Emo42.gif

ולא מאושר... עכשיו חזרתי ממיפוי עצמות, שכידוע, למי שעבר/ה את הבדיקה הזו, מוזרק חומר רדיואקטיבי לגוף. וכולי קורנת מהחומר הזה עד למחורת בבוקר, אוףףףף, שיעבור כבר היום. לא רצוי להתקרב לילדים קטנים עד מחר בבוקר... קשה מאוד. אבל עוד יותר קשה ההמתנה במשך שבוע - לתוצאות. אל תשכחו להתפלל בשבילי שהתוצאות תצאנה טובות, בבקשה
תודה, מיכל

מיכל../images/Emo140.gif

קורנת ולא מאושר נשמע לא משהו... לא עברתי את הבדיקה הזו מעולם, אבל לא נשמע מומלץ,
אז אני מוותרת, טוב?! מתפללת בשבילך לתוצאות הכי טובות שיש!!! אילת.

NiR AbR

New member
זה באמת ככה?

כלומר, שאסור להתקרב לאנשים בגלל הקרינה? זה קצת מוזר... עשו לי גם את הבדיקה הזאת ולא אמרו לי משהו לגבי זה... :\ אני יודע שלשתות המון זה עוזר כדי להוציא את זה מהמערכת, וגם אומרים שחלב זה טוב לגבי דברים כאלה עם קרינה... רק תוצאות טובות!
ניר.

הודגיק

New member
שאלה ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

לא שמו אותך בתא מבודד לאנשים מוזרקים ל30 דקות ? זה לא כמו הגלוקוז המוקרן ששמים ב PET ? וכמובן והכי חשוב , שיהיו לך תוצאות מושלמות , שיגלו שהדופק של הוא איטי ומלא , והלחץ דם שלך לא עובר את ה 120/80 . הודג'יק.

rona39

New member
הי

גם אני עשיתי את זה מספר פעמים, אבל מעולם לא אמרו לי להתרחק ולא בודדו אותי. בכל מקרה מחזיקה לך אצבעות ומקוה שהכל תקין. רונית

תודה לכולם על התגובות

החמות לענין השאלות: אז ככה, במיפוי עצמות כללי (ויכול להיות שגם במיפוי אחר אבל אינני יודעת), מוזרק חומר שנקרא יוד רדיואקטיבי, החומר הזה "צובע" את הגוף כדי להקל על המיפוי, כך שניתן יהיה לראות את העצמות טוב יותר לצורך האבחון. מחצית מהחומר נעלם עד שעות הערב והמחצית השניה נעלמת עד למחרת בבוקר. רצוי לא להסתובב ליד ילדים קטנים בשעות שהחומר נמצא בגוף. בבוקר זה בסדר כי הוא כבר לא נמצא, הוא מתנדף. אני מאמינה שכל חולה במחלה "שלנו" עבר את הבדיקה הזו, כדי לבדוק אם יש פיזור לשלד. אני עשיתי את הבדיקה פעמיים, פעם אחת בעת גילוי המחלה בחודש ספטמבר 2003, בנוסף לבדיקות האחרות שעשיתי כמו C.T. MRI ודומיו , והפעם הזו - מכיון שהתלוננתי על כאבים - אז שלחו אותי. יש המתנה לחולים מוזרקים במשך שעה וחצי - שעתיים עד שהחומר מתפזר בגוף לצורך הבדיקה, לאחר מכן יש את הבדיקה שהיא בין 20 ל- 40 דקות במכונה ולאחר מכן שוב ממתינים כדי שיאמרו לנו אם ניתן ללכת הביתה או שצריך צילום חוזר. אותי שלחו הביתה - ואני רק מקוה שזה רק מעיד שהתוצאות טובות, אמן. מיכל

לא עשיתי PET

הלוואי והייתי עושה. בשביל פט צריך אישור מיוחד, והבדיקה דורשת מכונה מיוחדת, כמובן שהתורים... בינתיים לא אישרו לי פט. הבדיקה היא מיפוי עצמות רק שאני ביקשתי לדעת מה הסכנות וממה צריך להזהר, שיש לי ילדים קטנים. ההמלצה היתה עד הבוקר בשעה 08.00, אח"כ כבר מותר הכל. מיכל

הודגיק

New member
אהה...

כי מה שתיארת נורא דומה לPET . כי גם שם מזריקים חומר רדיואקטיבי שנקרא : גלוקוז מוקרן . וגם שם ממתינים הרבה זמן כדי שהחומר ישפיע ואז נכנסים למכונה ל40 - 70 דקות ולא זזים כל הזמן הזה ... ובסוף יוצאים יושבים באזור לאנשים מוזרקים וממתינים שיגידו לך שאת יכולה ללכת לישון בבית . אז בכלל זה חשבתי . אבל בכל אופן , מקווה שהתוצאות יצאו סבבה .

OHAVA

New member
מיכלי שתקרני מאושר ../images/Emo57.gif

כשתקבלי את התשובה בריאות ואושר OHAVA

ועכשיו אני לא יודעת ../images/Emo4.gif

מה לעשות, אני כל כך דואגת מהתוצאות, אני כ"כ פוחדת, ומתכננת איך לעשות כך שהתוצאות תגענה לרופא המטפל והוא יפתח, אני יבוא עם מלווה ואז יאמרו לי אותם. עד כדי כך אני מדמיינת, וכל כך פוחדת לדעת... בקיצור, כל היום יש לי כאבים גם בצלעות וגם בגב כף היד (בצד המנותח), כל דבר הכי קטן שאני מרימה גורם לי לכאבים. בנוסף, בני הקטן לא מרגיש בטוב, יש לו חום גבוה (39.5), שאני מנסה באמצעות אמבטיות של מים פושרים ונורופן (לילדים) להוריד לו את החום. הוא קצת חלש ואני מקוה שזה יעבור, בלילות הכי אני פוחדת שהוא עם חום בגלל שהוא קטן ואני פוחדת מהתכווציות. כמובן שקשה לטפל בו עכשיו ,כי גם לי יש את הכאבים החזקים האלה, שאני לא יודעת מה מקורם. ותודה לכל האיחולים החמים ולתגובות החמות מיכל

למעלה