כולכם מוזמנים

כולכם מוזמנים ../images/Emo140.gif

בשעה טובה עלה לאוויר האתר שלי
האתר מכיל אינפורמציה על שמנים וצמחים שונים, מאמרים, טיפים לשימוש ביתי ועוד. מקווה שישמש אתכם
כולכם מוזמנים לבקר, http://www.hila-hc.co.il אשמח לעמוד לרשותכם, הילה

pumiki8

New member
מדהים!

הילה, האתר פשוט מדהים! העיצוב נהדר, הכל כל כך נוח, ואיזה אינפורמטיבי! והתמונות - אחחח, אילו תמונות! והצבעים! אילו צבעים! צבעוני ומקסים ועושה חשק. אני מקווה שזה ירחיב לך את מעגל הלקוחות ויכיר לעוד אנשים את הדברים הנפלאים שאת עושה.
עכשיו - תשני קצת!

תודה מתוק שלי ../images/Emo23.gif

איזה לישון.... לא זוכרת מתי ראיתי את המיטה לפני 3 בבוקר לאחרונה... שוב תודה,

ניש גיט!

איפה הרעננות איפה? עוד מעט נגלה שאת חיה על הסנפות של רוזמרין ומליסה.
הגיע הזמן להחליף כינוי, ונורא התאכזבתי כש"פטשולי" היה תפוס, אז לקחתי את "קמומיל רומאי". אני חייב לך המון תודה, את יודעת? הסיפורים שלך והניסיון שלך הם אלה שגורמים לי להינות מה"התנסות" ומהלמידה וההכרה האיטית והארוכה עם השמנים, רקיחה, קומסטיקה טבעית וכיו"ב. בהתחלה הייתי מאוכזב שאי אפשר להגיע לרמות מקצועיות ישר "על ההתחלה" וליצור יופי של קרמים וג'לים ומשחות. זה תהליך ארוך. ארוך מאוד אפילו. מכירים ספקים, מכירים מתכונים, מנסים דברים חדשים לאט לאט, מתחילים עם ניסויים, רוכשים יותר חומרים (איזו מכה לכיס, הא?
), לומדים ומשתפרים. הרי אין "רמה מקסימלית" של ידע כאן, ועם השנים בא הסגנון והידע והיצירה והמתכונים - וזה תהליך שאני מאוד מצפה לו.

נצטרך להתרגל לשינוי ../images/Emo8.gif

מה זה ניש גיט ? אני מרוקאית ממי.... אין לי מושג מה זה אומר... אני שמחה על שסיפורי גורמים לך להינות מהדך עצמה, התהליך הזה מבורך. שבוע נפלא, הילה

../images/Emo6.gif "לא טוב" ביידיש...

די, אני כזה ייק.
ולא רק להינות מהתהליך, אלא גם להעריך אותו - וזה מרגיש נהדר.
קמפוס ברושים עוד לא יצר איתי קשר לגבי הקורס של הקסוסמטיקה הטבעית, אני אחכה עוד כמה זמן ואשלח להם מייל. אני אצטרך לבדוק האם זה יסתדר לי עם הלימודים באונ', ואם אוכל לחסוך עד אז מספיק לקורס.
איזה תחום מדהים, הא? כרגע אני מגבש הזמנה של חומרים שקשורים ל... טוב, עצמי.
אני רוצה לרקוח ג'ל לחות לפנים, קרם לשפתיים, דברים לגוף. ואין כמו נסיין יותר טוב ממני.
ובהקשר לזה, תגידי לי מה את חושבת: אם רוצים לרקוח משהו ללחות לגוף (בשביל הפינוק וה-FUN, לא לטיפול בפתולוגיית עור מסוימת) עדיף לעשות משחה-לייט כזו (נגיד, על בסיס חמאת שיאה, כמו ה"חמאת גוף" שאפשר למצוא בחנויות תמרוקים) מאשר קרם, לא? מצד אחד ליצור גוש חמאת גוף נשמע לי כמו דבר מאוד מגניב, ומצד שני - לקרם יש את האיכות הנספגת והיותר רכה ונעימה שלא משאירה תחושת שומניות לאורך זמן. אז מה את אומרת - כמתנה, נגיד, עדיף קרם או עדיף חמאת גוף? בהתאם למה את נוהגת להחליט? [ואגב: נשברה לי ציפורן שאני מאוד צריך בשביל הגיטרה, יש משהו שאת ממליצה כדי לעודד צמיחת ציפורניים?]
~חוזר להכין גפילטעפיש~

מאוד אינדיוידואלי

כל אחד מעדיף משהו אחר, אבל בקיץ לדעתי עדיף קרם. באופן כללי המרקם של קרם הרבה יותר נח ועדין וכן, גם נספג מהר יותר. אבל אתה שואל את האדם הלא נכון... אצלי הכל הולך, שמנים, קרמים חמאות... הכל תלוי במצב הרוח. לגבי הציפורן - רוזמרין, לימון...

../images/Emo13.gif בקרם...

בקרם, הפאזה המימית יכולה להיות סתם מים (מזוקקים? מינרלים?) או שהיא צריכה להיות מיצוי של משהו, ע"מ להעשיר את הקרם? מיצוי הכוונה היא "חליטה" כזו, נכון? [כמו מרק, ששמים סיר עם מים על האש, והעיקרון הוא לבשל ולחלוט את העלים] יש את המיצוי הבסיסי הזה שלא צריכים לשבור את הראש בשבילו והוא מתאים לכל דבר? זה פריחת התפוז? או שעדיף ללכת על פרחי לבנדר? או פרחי קמומיל? ומה עם פקעות וורדים - ניתן לעשות גם מהם? [אני פשוט חושב על צמחים שאני יכול למצוא בחנות קרובה, ולא להזמין מספק מיוחד...] האם הצמח יכול להיות גם יבש וגם טרי? רוזמרין ולימון - בתוך שמן נשא, פשוט לעסות על הציפורן ועל העור שליד? המון תודה!

עמיתוש, לא רוצה לכתוב לך

תשובה קצרה כי אין לי זמן, מעדיפה לכתוב כשאתפנה משהו שיעשה לך קצת סדר. בינתיים, חיבוק

אז ככה,

בקרם הפאזה המימית יכולה להיות רק מים (הקרמים של רוב החברות מכילים הרבה מאד מים...), עדיף מזוקקים, קרם לעצמך בבית יכול להיות גם ממינרלים. עדיף תמיד להרתיח. פאזה מימית יכולה להיות מיצוי של צמחים - זה רק יותר טוב ומעשיר יותר את הקרם - כמובן שצריך להתאים את הצמח לסוג הקרם שאתה רוצה ליצור לפי איכויות הצמח והחומרים הפעילים שבו. מיצוי וחליטה הם שני דברים שונים. לחלוט צמח זה כמו שתיארת - כמו לחלוט תה צמחים. מיצוי, זה תהליך הפקה שונה שנעשה בדרך כלל בהשרייה ממושכת של כמה שבועות - החומר בו משרים משתנה לפי החומרים הפעילים שיש בצמח. יש המתפרקים במים / אלכוהול וכד'. אני לא מכירה מיצוי בסיסי של פריחת תפוז או לבנדר, כן מכירה מי לבנדר, מי ורדים, מי פריחת התפוז ואחרים - אלו הם מים הידרוסוליים שהינם תוצר לוואי של הפקת שמנים אתריים. (האדים בזמן הזיקוק מתנקזים לכלי נפרד והופכים למים). תוכל לנסות לחלוט צמחים (במים מזוקקים ומורתחים) ולשלב אותם בקרם.זה יהיה במקום מים הידרוסוליים. לשמר את הקרם לטווח ארוך יותר, יהיה עדיף אם תחלוט צמחים יבשים לדעתי. לגבי הציפורן - התשובה היא כן. בתוך שמן נשא ולעסות פנימה... זהו, אני שפוכה..
לילה טוב נ.ב אתמול סיימתי את הבושם. איזה ספר הזוי... בחלקו עורר בי גועל ובחלקו מצאתי את עצמי מדמיינת איך אני יוצרת כל מיני דברים שתוארו שם. חוץ מבושם מבעלי חיים או בני אדם כמובן...
אלוהים ישמור... פטריק הזה מטורף.

האמת היא שהפסקתי עם הספר באמצע. ../images/Emo3.gif

קראתי חצי, וכבר לא היה לי כוח. כן, אני צריך לסיים אותו מתישהו, אבל בחייאת - לפעמים הוא כזה משעמם! אז החזרתי אותו למדף שעל הקיר (בניגוד למדף שליד המיטה - "ספרים שאני קורא\עומד לקרוא בקרוב") אחרי הרבה חודשים שהוא סתם ישב שם ופניתי מקום ל... הארי פוטר!
כן, כן, קראתי את כל ששת הקודמים, ואני מתכוון לקרוא גם את האחרון לא חשוב כמה ילדים בכיתה ו' ינסו לפלח לי את הספר מהידיים בדרך החוצה מהספרייה ולצעוק "הארי פוטר זה לא בשבילך!". ובקשר לקרם: כן, קצת התבלבלתי בקטע של "מיצוי" מול "מי..." או "חליטת...". אז נהדר, אני פשוט אקנה באיזו חנות טבע פרחי (לבנדר\פקעות וורדים\קמומיל) מיובשים ואחלוט אותם. הם במילא משווקים כ"חליטה לתה" (אבל הם לא באים בתיונים, אלא פשוט הצמח המיובש). גם זה יעבוד, לא?
המון המון תודה על התשובות!
את עושה לי סדר בראש...
אז מה, הליין הבא שאת מפתחת יהיה קרמים על בסיס בני אדם?
סתם, סתם.
[מעניין כמה קוראים הברחנו לצמיתות.
]

חס וחלילה ../images/Emo2.gif

אל תכתוב אפילו בצחוק... המוצרים שלי לא נוסו על בעלי חיים, אז על בני אדם ???
חליטות שלא בתיונים אלא צמחים בתפזורת עדיפים. אם תמצא כאלו בשקיות סגורות ולא במשקל, עוד יותר טוב... תמיד שמחה לעשות לך סדר בראש יקירי
יום נפלא הילה

תודה! ../images/Emo9.gif

אם כבר יש לי צ'אנס לדבר עם אחת שאני סומך עליה - על מי באמת מנסים את המוצר? אני נגד שימוש על בעלי חיים, כמובן, אבל לא הבנתי על מי ~כן~ מנסים מוצרים קוסמטיים. או שפשוט מתוך ידיעה של ריכוזים\אחוזים וכאלה יודעים שזה לא יפגע?

קודם כל

מסתמכים על מחקרים ומתחילים במינונים נמוכים. האדם הראשון עליו תוכל לנסות הוא אתה
אין דרך אחרת יקירי, אם אנחנו מאמינים במה שאנחנו עושים, אז קודם כל ננסה על עצמנו, אח"כ, חברים, הורים, אחרים ואחיות, שכנים - כל מי שיהיה מוכן להתנסות במוצר. צריך לבצע מעקב בתהליך, לבדוק תגובות, ותוך כדי להעלות/להוריד מינונים וכד'. בהצלחה

../images/Emo98.gif מדליק.

אבל זה מעין אישור לא-פורמלי לעצמך, שהדברים שאת מכינה עובדים ואינם מזיקים. לא צריך איזשהו אישור ממשרד ה-X או מחברת ה-Y כדי לשווק מוצרים? איך את האישור הזה משיגים?

זה כבר תהליך אחר...

ניגשים למעבדה שפועלת באישור משרד הבריאות ודרכה מעבירים את המרשמים לאישור. משלמים לא מעט כסף כמובן, זה גם לוקח מספר חודשים, ואח"כ אפשר להתחיל לייצר. העניין הוא, שמרגע שאתה מאשר מוצר במשרד הבריאות אינך יכול לייצר אותו לבד בבית אלא דרך אותה מעבדה שדרכה התחלת את התהליך. הניסויים בבית על עצמנו ועל חברים זה השלב הראשוני בו אתה בודק את איכות המוצר שלך ואת התגובות של האנשים סביב. חשוב לזכור שגם אם ניקח קבוצת ניסוי של 200 איש לבדיקת מוצר מסויים, והכל יהיה בסדר , האדם ה- 201 יכול להתגלות כאלרגי ... אף פעם לא נוכל ליצור משהו שיתאים ל - כ ו ל ם . חוזרת לעבוד
הילה

את מאירה את עיניי כל הזמן! ../images/Emo13.gif

מתי צריכים להוציא את אישור משרד הבריאות? רק כאשר את משווקת לספקים אחרים ורוצה למכור בצורה המונית?

0 אור 0

New member
למה במסר?

נראה לי שזה דוקא נושא מאד מרתק את כולנו אפילו מי שלא חושב בכיוון של יצור קרמים , מתעניין לדעת מה התהליך של יצרן קטן וביתי

למעלה