הנובהדרימר + כיצד התחלתי לחלום חלומות צלולים כל לילה בלעדיו
על הנובהדרימר, לצד נורת לד אדומה (אחת לכל עין) יש חיישן תנועה שמסתכל על אחת העיניים ומזהה מתי מרחשת תנועת עיניים מהירה (Rapid Eye Movement) שמרמזת על התחלת חלום.
חוץ מהחיישנים האלה יש עוד כפתור וחוגה שמאפשרים לי להגדיר את הרגישות + עוצמת וקצב תאורה של הלדים ולבצע בדיקת מציאות (צליל דיגיטלי שהמכשיר מפיק).
לאחר כמה לילות נסיון מזהים את:
1) הרגישות לחיישן התנועה (מספיק רגיש כדי לזהות תנועה אבל לא רגיל מדיי כדי לא להפעיל את הנורות על כל נשימה).
2) עוצמת האור - חזקה מספיק שאראה אותה בחלום, חלשה מספיק כדי לא להעיל אותי.
לאחר מכן מספיק להשתמש ב MILD כדי להגיד ״כשאראה אור אדע שאני חולם״.
הייתי עוקב ביומן חלומות אחר כמות הסמלים שקשורים לתאורה. אם מסובבים במכשיר את החוגה למצב מסויים הנורות מהבהבות לפי כמות ההפעלות שהתבצעו במהלך השינה. הנורה השמאלית היא עשרות והימנית אחדות. הייתי משווה את המדידות למה שרשמתי בחלומות.
בכלל את המסכת חלומות הייתי שם לאחר 5 שעות שינה ולא בלילה מכיוון שלרוב הייתי מעיף אותה מהפנים באיזשהו שלב (למרות שאפשר לכוון את המכשיר לפעול אחרי X שעות שינה).
המכשיר עובד מצויין אבל אני חייב להגיד שממש לא חייבים להשתמש בו.
לפני שקניתי את הנובהדרימר, לקח לי חצי שנה עד ששלטתי בחלימה צלולה.
תחילה ניסיתי לבצע רק בדיקות מציאות כחודשיים. לא עזר בכלל, ניסיתי WILD ללא הצלחה גם איזו תקופה. כשלמדתי על WILD אז זה כבר הכניס אותי לעולם של המדיטציות. אני מניח שבמדיטציה למשפט ״אני אזהה שאני חולם״ יש יותר השפעה. לאחר מכן התחלתי, בנוסף למדיטציה בערב, לקום לאחר 5 - 6 שעות שינה, להעיר את עצמי ולחזור לישון תוך כדי שאני אומר מספר פעמים ״אני מזהה שאני חולם״ או משפטים דומים ונרדם. פה ושם היה לי חלום צלול כתוצאה מכך, ולאחר כמה זמן הייתה לשיטה יותר ויותר השפעה.
בהתחלה הייתי מתעורר מיידית מהחלום הצלול, מההתרגשות. אבל לאחר שלמדתי לשלוט בכך, זמן הצלילות בחלום עלה. בסופו של דבר, מהשילוב של המדיטציות (כבר נהייתי ממש טובה בזה) והMILD לאחר 5-6 שעות שינה היה לי חלום צלול כמעט בכל פעם שניסיתי.
העבודה הקשה אח״כ הייתה להאריך אותם עוד ועוד.
אני אשב בהזדמנות לכתוב פוסט על המדיטציות כי הן היו חוויה מאוד מעניינת של WILDים.
לילה טוב ומלא חצלולים
גיא