כולכן מספרות על החמות (ארוך מאוד)

כולכן מספרות על החמות (ארוך מאוד)

אני אספר לכן קצת על.......אמא שלי... קודם כל להבהרה, אני אוהבת מאוד את אמא שלי וקצת עצוב לי לספר את זה אבל זה מה יש ולא בחרתי את המשפחה שלי (בבחירת החמות בחרתי טוב יותר מסתבר) נתחיל בזה שבגיל 13 חסכתי 5 ש"ח באגורות (סכום עתק בזמנו בעיקר לילדה בגיל הזה) וביום הולדת שלה חיפשתי מתנה מיוחדת. כמובן ש5 ש"ח זה עדיין לא סכום בשמים, זה הספיק לי למברשת סומק מתקפלת. קניתי לה את זה ובגאווה נתתי לה. היא זרקה את זה על השולחן בצורה כ"כ מגעילה ואמרה בשביל מה אני צריכה את השטות הזו? מאז לא קניתי לה יותר מתנות ותמיד אני מזכירה לה את זה... לחתונה שלי הכנתי 70 הזמנות על שמה ושם בעלה (היא נשואה פעם שניה) ע"מ שיחלק למשפחה שלו וכן הזמנתי באולם את מס´ המנות שהיה דרוש למשפחה שלו. יומיים לפני החתונה הם אמרו לי שבגלל שאבא שלי יהיה בחתונה הם לא יבואו. הפסדתי ימבה כסף, והכי גרוע ליוותה אותי חמותי ודודה שלי לחופה ואני בכיתי ורעדתי מעצבים כמו עלה נידף...נשבעתי שלאירוע הבא אני מזמינה אותה כמו זרה, שמה לה את ההזמנה על השולחן ולא יותר. כשתומר נולדה הייתי למעלה משבוע בבי"ח ובנה החורג עבר ניתוח בעין, היא הגיעה אליי וכל הזמן הסתכלה על השעון, אחרי חצי שעה של לחץ, היא אומרת לי אני חייבת לרוץ לX לתת לו אוכל בבי"ח הוא ממש מסכן (לי היא לא הביאה אפילו סנדויץ´) בבריתה של ניתאי עשיתי כמו שאמרתי. שמתי לה הזמנה ואמרתי לה הנה, את יכולה לבוא או שלא.... כמובן שהיה ויכוח עם בעלה אם לבוא או לא ובסוף הם עשו טובה ובאו (בלי מתנה, הם אף פעם לא מביאים כלום) לבושים בבגדים יומיומיים כשבעלה לא טרח אפילו להתגלח...אני חייבת לציין שמאז החתונה נשבעתי שלא אלך לאף אירוע מהמשפחה שלו (למעט ילדיו שאיתם אני בקשר מצויין כמו אחים) ואני עומדת בזה... בעלי יושב שיבעה...הם לא הרימו טלפון אפילו לומר השתתפות בצער או אולי לעזור לי קצת עם הילדים (כי הכל עליי, בכ"ז אני הכלה היחידה) במקום זה, הם טסים מחר לטורקיה... בחיים הם לא שמרו לי על הילדים אפילו לא לחמש דקות ואסור אפילו לבקש מהם... מה שכן בשבתות כשאני הולכת היא מכינה לי במיוחד אוכל שאני אוהבת וגם בהריונות אבל לא יותר. כשבאים האחים (האמיתיים שלי) לביקור או החתנים של אמא שלי הם לא מתייחסים בטוענה שהם שומרים שבת לא מכינים קפה ואפילו שלום הם לא אומרים לחתנים. בעלי לא הולך אליהם שנים ואני אפילו לא מנסה לשכנע אותו... לא מעט פעמים אמרתי לחמותי שאני מעדיפה להיות אצלה מאשר אצל אמא שלי... אבל מה לעשות שאני אוהבת אותה למרות הכל???

עדי 4

New member
פנינוש -חיבוק גדול ממני../images/Emo24.gif

והיה לי נורא קשה לקרוא את הסיפור המשפחתי שלך. אני יודעת כמה את משפחתית וחמה ומתארת לעצמי כמה את בוכה ועצובה על הקשר הזה עם אמא. מתגעגעת אלייך ולשיחות שלנו. אוהבת וחושבת עלייך עדי

amitmom

New member
פנינהלה..קבלי המון חיבוקים

מה לעשות שאנחנו לא יכולים לבחור את ההורים שלנו. אבל אני בטוחה שאת אמא נפלאה והילדים שלך בחיים לא יעברו את מה שאת עברת.

lihi30

New member
פנינה היקרה

פנינה את כל כך מקסימה. זה עצוב שהחמה לא מבינה ולא מתנהגת יפה אבל אמא ? זה באמת כואב...אבל כנראה שלמדת לחיות עם זה...אני בטוחה שלילדייך תהיי תמיד אמא מבינה ואוהבת. תמשיכי להיות כאן בשבילנו ואנחנו נהייה כאן בשבילך.

עצוב אבל כ"כ נכון

ואני שמחה שלא נפלתי גם עם החמות והגיסות שלי שהן נפלאות גם כן. תמיד חמותי אומרת לי תלמדי ממני ויהיו לך ילדים מאושרים... אז אני לא אגיד לכם שאני אמא מקסימה אחרים יגידו, אבל אני לא חושבת שאיי פעם אני אהיה מסוגלת לעשות כאלו דברים לאחד מילדיי איך אפשר בכלל? אני כ"כ אוהבת אותם שאני אתן את החיים שלי בעבור כל אחד מהם, רק שיהיה להם טוב... ורק שתבינו, עכשיו כשדורון יושב "שיבעה" על אביו, הרגשתי שגם אני איבדתי אבא, ואני הכלה היחדיה ולכן אני צריכה לעשות כמעט הכל, אני עושה את זה בהמון אהבה ומכל הלב

bertap

New member
../images/Emo141.gifבוקר טוב

(משתתפת בצערכם) יודעת ומתארת לעצמי שהיחס הוא עדדי: שניתנה לי מתנה מלוא החופן בנתיים שתי כלות וחתן מתנה משמים אוהבת אותם כמו ילדי מספיק לראותם מאושרים זה הנחת שייש מהם את הכבוד שהם נותנים לי אוהבים ותומכים אין הבדל מהם או מילדי זה מה שהם מורישים לנכדי מה צריך יותר מלראות את הילדים מאושרים בזוגיות שלהם אני מתנצלת על מלותי הבוטים. אך לנוכח ההשמצות כאן בפורום לא יכולתי שלא להגיב אך לפי דעתי לטנגו צריך 2,זה מה שאני אומרת לכל ילדי אם יש משהו שמפריע, או מציק יש לשבת, לדבר על זה ולא להדחיק. כי כל מה שדוחים מעלה מוגלה ואז מתפוצץ לא השגחה!

פנינה,

ראשית, ממש חבל לי לקרוא על היחס שאת מקבלת מאמא שלך. לא הגיעה לחתונה שלך?!?!? עם כל האהבה שבעולם, אני באותה שניה הייתי מנתקת קשר עם אמא שלי. אבל זה לא מה שרציתי לכתוב. דבר אחד חשוב וטוב יוצא לך מהיחסים האלה: את לומדת כיצד לא להתיחס לילדיך, ולוקחת את היחס המגעיל הזה לכיוון השני, וזה דבר נפלא, ואני גם משתדלת לישם אותו. את כל הדברים הרעים והגרועים שקיבלתי מאמא שלי, אני מעלימה מהחיים שלי, ועושה עם הבן שלי בדיוק ההיפך, גם בגלל שעברתי על בשרי ואני יודעת שזה לא נעים לילד לקבל יחס כזה, וגם משום שלשמחתי יש לי אופי שונה לחלוטין משלה. אני שמחה לקרוא (וגם יודעת) שאת גם עושה ככה, ומאושרת בשבילך ובשביל ילדיך.
ות

הגנובה

New member
מחזקת את ידייך....

אני לא יודעת איך ההרגשה לגדול עם אמא כזאת... אני בטוחה שזוהי סיטואציה קשה ומתמשכת... אבל אלוהים סוגר דלת ופותח חלון... יש לך חמה נפלאה ואני בטוחה שגם בעל מקסים וילדים נהדרים... תהני מהם ותנצלי כל רגע משהייתך במחיצתם!! מאחלת לך את כל הטוב שבעולם ושלא תדעו עוד צער.

kisses

New member
היי פנינה

כמו שאמרת הורים אי אפשר לבחור ואני מבינה את אהבתך אליה הרי בסופו של דבר היא אימך. יחסה אליך מזעזע ולא ברור מאיפה הוא נובע האם פעם שקלת ללכת איתה לייעוץ? אני מאחלת לך רק טוב ושתהיי אמא יותר טובה ממה שהיא היתה איי פעם אליך וכמה שכואב להגיד אבל יום אחד הכל יחזור אליה כמו בומרנג.

arem12

New member
פנינוש יקרה שלי../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif

תרשי לי בפעם הראשונה כאן להסביר לך כמה נקודות:אמא שלך כן מעריכה את המתנה שקנית לה לדעתי רק לא יודעת להביע זאת. החתונה שלך הייתה נהדרת גם בלעדיה ואת היית יפהיפיה לצפות ממנה לעזרה עם הילדים זה בזבוז זמן וקפה היא לא מגישה גם באמצע שבוע בלי אישור שלו לי היא לא הכינה אוכל מיוחד בהריון אבל בעלי אומר שהיא החמות הכי טובה בעולם לא מתערבת בכלום לא מטיפה מוסר ולא פוגעת אף פעם ובגלל זה הוא אוהב אותה מאוד. מספיק לו חמו. לסיכום אחותי הקטנה אף פעם היא לא ממש ידעה להעניק כי כניראה כך היא גדלה .אל תקחי ללב ולפחות חמותך הרבה יותר בסדר מחמותי ענת

inventor

New member
ניסית לתפוס אותה לשיחה ולשפוך את הל

או לחילופין לקחת אותה לטיפול פסיכולוגי איתך למה הכוונה : תאמרי לה שאת צריכה שהיא תבוא לטיפול שלך ואז אולי בעזרת צד שלישי היא תראה דברים קצת אחרת ואולי גם את (אני ניסיתי עם אימי שהמרירות שלי אליה מאד גדולה) או כיתבי מכתב ובו שיפכי את הלב , לא מכתב שיעשה לה רע אלא דווקא להיפך כתבי הרבה דברים טובים והכניסי זכרונות טובים כיתבי מראיה חיובית שתגרור תגובה חיובית ללא האשמות. לדוגמא : "אני יודעת שאני רגישה מידי ולוקחת דברים בצורה לא פופורציונאלית ולכן.............הפריע לי . מצד אחד זה נראה כאילו ירידה בכבוד אבל זה שטויות במיץ עגבניות לעומת מה שחשוב. להזיק זה לא יזיק חוץ מלאגו, מצאי משהו שיפצה אותך על כך אחר כך

anat30g

New member
לפנינה ../images/Emo24.gif גדול

מה לעשות - הורים לא בוחרים. וכבר טענתי פעם בפורום הזה שכשיש יחסים בעייתיים עם ההורים - לא פעם החמים מפצים על כך... וטוב שכך.

למעלה