כולם,אבל במיוחד לאמהות שבינכן

cutey baby

New member
כולם,אבל במיוחד לאמהות שבינכן../images/Emo70.gif

אוקיי,אז ההודעה הזו תהיה ארוכה,נכון. אבל לקח לי זמן להחליט אם לרשום עד שחברה אמרה לי שהכי כדאי לי, אז ככה אני בת 15 וחצי ויש לי הרבה בעיות עם אמא שלי וזה פשוט גורם לי הרבה סבל וכאב ואפילו לאבד את האהבה שלי אליה. אז ככה, היו לי בחיים הרבה ריבים עם אמא שלי,על שטויות. אבל בזמן האחרון זה כבר ממש פוגע בי וההתנהגות שלה נראית כמו התנהגות של ילדה בכיתה א'. והכל התחיל מהעניין שאני קצת מלאה ואמא שלי כל הזמן מעירה לי על הלבוש שהבטן בולטת לי ושבגיל הזה אני צריכה להיות רזה כי אני נערה ושהיא רוצה שאני ילך בבקיני בים ואני לא כזו שמנה יש לי קצת בטן ובשאר הגוף אני נראית רזה,ואז שאני כבר מתייאשת ממנה ולובשת הכל שחור היא אומרת לי "אוי,עכשיו את ממש חתיכה" כאילו היא רומזת שאני צריכה ללבוש רק שחור. סבלתי את זה המון,בכיתי המון,כעסתי המון וכמה שאמרו לי שזה לטובתי ובלה ובלה בלה,זה היה נמאס. כי אני יודעת שאמא באה לקראת הילד שלה,ואני יודעת שהיא מנסה להיות האמא הכי טובה בעולם אבל נמאס לי לשמוע את זה כל הזמן כי לעזור זה לא,ולתת לי קצת ידע זה גם לא כי אני יודעת. בזמן האחרון זה הגיע למצב שהיא מעליבה אותי ואומרת לי שאני ילדה בודדה בלי חברים כי אני כל היום מול המחשב ושהעולם שלי והחיים שלי הם רק במחשב וזה לא נכון כי כל החופש הייתי בחוץ עם חברים ויש לי מלא מלא חברים במציאות והמחשב הוא פנאי בלבד,אז החלטתי שאני עושה איתה שיחה. היה לנו ריב על התעודה שהיא איימה לקחת לי את האינטרנט והמנוי לראש1 ואני כעסתי כי בשביל לחנך ילד,אני חושבת שאמא לא צריכה לקחת לו את כל הדברי פנאי שלו כי מזה יוצא רק שהילד נפגע וסובל,ואני אומרת את זה מנסיון,אז נכון אני צריכה ללמוד כי אח"כ רע ייצא רק לי מזה אבל לא כשאמא באה וצועקת ומאיימת וגורמת לי לאבד ת'בריאות עד כדי כך שאני נכנסת לדיכאון ונהיית חולה. באותו היום שבכיתי באתי לדבר איתה,ניסיתי להגיד לה מה מציק לי ומה מעליב אותי וכל מה שאמרתי פה אבל כלום לא עזר, היא רק הצדיקה את עצמה ואמרה לי שאני סתם מחפשת איך להיות הצודקת ושאני סתם מחפשת סיבות לריב. ניסיתי לדבר איתה כמה פעמים ללא הצלחה, נסענו שלשום להרצליה אמא ואבא שלי תכננו שיחה שתעליב אותי,אכלנו גלידה ואז הם התחילו- אמא:"אז אנחנו נוסעים לכל החופש הגדול לשוויץ?" אבא:"כן" אמא:"היא תבשל ותעשה כביסה לבד,היא מספיק בוגרת ככה לפחות היא אומרת כשהיא רוצה לנסוע לערים אחרות" דודה:"נכון אבל חחחח כמו שאני מכירה אותה היא תתקשר תבכה לך שתחזרי" איך ששמעתי את זה העפתי את הגלידה לצד ורצתי רחוק והתחלתי לבכות, היום בצהריים שמעתי את אמא שלי אומרת:"אתה יודע משהו אני כבר לא מתגעגעת אליה,היא כבר לא מעניינת אותי" ואבא שלי לוחש לה:"חח הנה עכשיו היא כן תשלים איתך" הם חושבים שהם חכמים כשהם מביימים שיחה שתפגע בי כדי שאני אחזור לדבר איתה כשבעצם זה רק שובר אותי מבפנים ורק גורם לי לחשוב כמה הם משחקים במשחקים שטוטיים של "בואי נגיד משהו שיגרום לה להתגעגע אלייך" וממתי אמא אומרת לבת שלה "השמנת את צריכה לרזות" או "את לא רוצה לדגמן? חבל את סתם תהיי בסוף מגושמת" וממתי אמא אומרת לבת שלה "את ממש בודדה בלי חברים העולם שלך הוא וירטואלי אין לך חיים" כשבעצם אני יוצאת הרבה וממתי אמא מאיימת על הבת שלה לגזול ממנה את כל הכיף שלה בשביל ללמוד? אני עושה מה שאני יכולה וכשאני מוציאה 60 במקצוע זה כי החומר היה לי קשה ולא כי לא רציתי ללמוד,כי אני מקדישה ללימודים מהזמן שלי לפני שאניבכלל מתקרבת למחשב או לרקוד או כל פנאי אחר. אני חושבת שאני לא רוצה לדבר איתה יותר,כי היא גרמה לי ממש עלבון וכעס עליה. בבקשה אל תגידו לי לדבר איתה,אמרתי שניסיתי. וגם שום יעוץ פסיכולוגי כי כבר ניסיתי שנה שעברה לגבי משהו אחר ואני לא טיפוס של פסיכולוגים אני אחרי שיחה אחת פורשת. זה הגיע למצב שפעם ראשונה בחיים שלי טוב לי עם הריב שלי איתה,ואני יותר מאושרת

עינת

New member
את יודעת

קראתי את כל מה שכתבת ו... נכון אמא מתנהגת קצת כמו ילדה אבל אני קוראת שם הרבה איכפתיות הרבה דאגה נכון זו אינה הדרך להראות אהבה ובכל זאת אולי היא לא יודעת דרך אחרת נסי לא להפגע נסי להבין בין השורות כמה היא באמת דואגת לך ובסוד אגלה לך ש... אולי בעצם היא מדברת מהתסכול שלה ? אולי היא היתה או היום אישה מלאה וזה מפריע לה? לא יודעת מנסה להבין אותה (למרות שאיני מקבלת את דרכה!) אחרי שתעני לי על התהיות שלי אנסה להמשיך ו...בכל מקרה דעי ש... בלי לשוחח לא תוכלו להגיע לשום מקום כיוון שתקשורת היא מילת הקסם לטיב היחסים...

cutey baby

New member
אז קודם כל

המון תודה לך על התגובה
אין כמו לקבל תגובה מאישה שלפי מה שהבנתי מהכרטיס גם יועצת
אבל זה לא שלא ניסיתי לדבר,ניסיתי וכמה פעמים ללא הצלחה היא אמרה לי שאני סתם מדברת שטויות ומחפשת איך להצדיק את עצמי וכן היא מלאה קצת אבל העניין הוא שאני לא נעלבת מזה שהיא מעירה לי אלא מהצורת דיבור "נהיית מגושמת","את ממש השמנת",דרכים שפוגעות בי נורא. כשאמרתי לה את זה היא אמרה שאני סתם לוקחת ללב ושהכל שטויות שלי וכאלה. נכון שאכפת לה,והיא דואגת כמו כל אמא שאוהבת. אבל אני חושבת שיש דרכים אחרות לחנך או ליעץ לגבי זה שאני קצת מלאה וכאלה.

עינת

New member
אין לי כל ספק

שזו אינה הדרך ואת יודעת מה? אולי ההצעה שאציע לך תהיה נועזת אבל תחשבי עליה מה דעתך לספר לאמא על הפורום לתת לה לקרוא ו... אולי כאן ביחד נצליח לגשר על הפער?

cutey baby

New member
לא כל המשפטים שכתבתי

אני רוצה שהיא תקרא,וגם אם היו אני קצת חוששת לתת לה לקרוא :\

עינת

New member
כאן נמחקה הודעה

שהיה בה שימוש בשפה שאינה מקובלת בפורום!!! ואם לא הבנת אז - לא מנבלים כאן את הפה קפיש?

אז הנה תגובה שלי למה שכתבת..

אני גם בת 15, וגם לי יש את כל הלחץ של המשקל, השמנה ואמא שלי גם לפעמים פולטת דברים שלא במקום.. אני לא יועצת או משהו אבל אני רק רוצה להגיד לך כמה דברים, קודם כל אל תיפגעי, זה הדבר הכי חשוב, אני מבינה אותך גם אני פעם הייתי בוכה מכל שיחה של ההורים שלי, או כל תגובה של אמא שלי על משהו היה נראה לי סוף העולם.. אני מדברת אלייך בגובה עניים, מניסיון חלקי של מה שאמרת.. אז אל תפגעי, אל תקחי יותר מידיי ללב, תחשבי שאין לה זכות לאמא שלך להרוס לך את היום, את הרגע ולגרום לך לבכות, תחשבי שיש לך דברים אחרים שכן משמחים אותך, החברות שלך, אחים/אחיות, חבר וכו'.. דבר שני, לדעתי את צריכה לנסות לדבר איתה, לא משנה מה..תמיד תנסי לדחוף את הנושא עד שהיא תבין, היא מתישהו תצטרך להבין שהיא פוגעת או שתנסי לדבר עם אבא שידבר עם אמא או משהו כזה.. ודבר שלישי, את לא לבד בכל הקטע, אני בטוחה שיש לך למי לפנות אם יש לך בבעיה כזו..אני מניסיון אומרת לך שכל רגע של בכי בגלל ריב עם אמא שלי או משו אז לפנות לחברה טובה או למי שנוח לך להיות איתו זה עוזר.. ככל שתיפתחי כמו שנתפתחת בפורום הזה זה רק יעזור, אני אומרת לך בשיא הכנות ומניסיון. לדבר רק יעזור, תחשבי שיש עוד ילדים כמוך, שאולי גם צריכים לדבר, תנסי לדבר עם מישהו שקרוב אלייך שיבין, ואולי יהיה לו גם את הדרך לעזור.. ואני אגב חושבת שמה שהציעו לך (ברח לי השם כרגע..) על זה שלהראות לאמא שלך מה כתבת פה זה רעיון מעולה. לדעתי את צריכה לכתוב את כל המשפטים שנראה לך טובים להגיד, ופשוט להשאיר "בטעות" על השולחן או כל מקום שיש מצב שהיא תראה..יכול להיות זה יותר יעזור לה להבין.. ואל תשכחי שזו אמא שלך אחרי הכל..היא דואגת לך ואוהבת אותך.. בהצלחה

POOH*

New member
שלום לך...

אז הגעתי לפורום במקרה. וקראתי את ההודעה שלך ולא יכולתי שלא להגיב. היום אני כבר אמא לגיא המדהימה בת ה- 5 חודשים. אבל כמעט כל מה שכתבת מתאר אותי בגיל ההתבגרות. בעיקר בנושא של ההערות לגבי המשקל והמראה. להגיד לך שזה עבר - לא. אבל היום זה כבר לא מפריע לי. אז אני בטוחה שיהיה לך מאד קשה להראות לאמא לשך מה כתבת ואני יודעת [מנסיון] שישחות הן קשות כי ישר זה הופך לויכוח במקום להישאר בטוניםש ל שיחה. אבל אולי תנסי לכתוב לה מכתב. לספר לה איך את מרגישה, ומה היית רוצה שישתנה. תכתבי עלייך לא עליה - תכתבי איך את מרגישה - כמה את נפגעת מהדברים שהיא אומרת, כמה את מרגשיה לא טוב בבית והכל... מנקודת המבט שלך. כלומר תכתבי בשמפטים שמתחילים ב'אני..' ולא משפטים שמתחילים ב'את..' ככה המכתב לא יהיה תוקפני כלפי אמא שלך אלא באמת יבהיר מה את מרגישה ולה יהיה יותר קל לקרוא בלי להיכנס לעמדת הגנה [מה שאני משערת שקורה בשיחות בינכם]. תשאירי לה את המכתב כשאת יוצאת מהבית ככה שהיא תקרא אותו ואת לא תהיי שם כדי שיהיה לשתיכן קצת זמן לחשוב על המכתב לפני שאתן מדברות עליו. ואז הרגשות יהיו פחות סוערים מאשר בשיחה רגילה... מקווה שזה יעזור... ורק יכולה להבטיח לך שגיל ההתבגרות עובר - [גם ההורים לאט לאט מתבגרים..]. וגם שאמא שלך כנראה עשוה את הדרים שנראים לה נכונים - אני מאמינה שהיא רוצה רק בטובתך וכנראה לא יודעת איך לתקשר איתך... ואז הכל יוצא הפוך ואת נפגעת... אז אני ממש מקווה שתנסי את העצה שלי ושזה יעזור.. ואם תרצי לדבר אני אשמח לעזור לך כמה שאוכל.. במשרים, במסנג' או באימייל... ומאחלת לך הרבה טוב POOH

crazygirl23

New member
"האושר בא ברגעים מיוחדים אך../images/Emo140.gif

מעטים, ולכן צריך לנצור אותו.... ועוד יותר טוב - אם אפשר לייצר אותו, כל יום מחדש........................."

למעלה