הנושא הכי נפוץ כאן, ללא ספק
אמרו לי שאני פראיירית ושאלו למה התנדבתי כ"כ הרבה פעמים ובכל שלב - בועדות השונות, ביום הגיוס בבקו"ם, בטירונות (קורסיסטים בבה"ד שבו היא נערכה או הש"ג), במהלך השירות... ואני בטוחה שגם ביום השחרור זה יקרה
ומי יודע, אולי גם אחריו חח אנשים סופרים את הימים לשחרור שלכם והם בשוק מזה שיש כאלו שיכלו לוותר על זה בקלות, ועוד באופן חוקי וחינמי, ובוחרים אחרת. אם אתה שלם עם ההחלטה שלך כל המשפטים האלו לא צריכים לערער אותך. מההתכתבות איתך במייל נשמע שאתה מאוד מרוצה מהתקדמות התהליך בכלל ומהתפקיד שנמצא לך בפרט, אז חבל לוותר, במיוחד כשיש סה"כ עוד חודש עד הגיוס. אני לא אומרת שלא יהיו קשיים, יהיו. אבל? לכל חייל "רגיל" יש קשיים, רובם נקודתיים. כמו שמתן אמר, אנשים, ובעיקר חיילים, מסיקים מסקנות מאוד מהר מהפרט אל הכלל ולא חושבים מעבר, על איך זה עלול להשפיע על אחרים או על האם בכלל יש בסיס אמיתי למה שהם יורים לאוויר... כמו רוב הדברים שאנחנו עוברים בחיים, בזמן שהם קורים הם לא תמיד הכי נעימים או הכי קלים, אבל בדיעבד זוכרים את התקופות האלו כתקופות טובות. למה לוותר עכשיו ולהתחרט על זה? לחשוב בעוד X שנים איך היה יכול להיות לי, אולי בסוף היה טוב, למה וויתרתי מראש... תזכור גם שביחס אליהם, הטירונות שלך תהיה הרבה יותר קצרה, בסדיר האפשרויות שלך למעבר תפקיד יהיו פשוטות יותר (אתה על תקני) השירות שלך קצר בשליש וקיים גוף בצבא, מדור מתנדבים, שתפקידו לדאוג לך... והוא באמת השתפר מאוד בזמן האחרון.
אני מצרפת קישור לתגובה שכתבתי לפני שלושה חודשים בדיון שפתחה רעות, אתה מוזמן לקרוא גם אותה.
המון המון בהצלחה!