ולפינלה....
רווקה מזדקנת מחליטה ללכת למקובל ידוע לקבל עצה וברכה למציאת שידוך. העוזר של המקובל מורה לה לרשום את בקשתה על פתק. הוא מכניס את כל הפתקים לרב ומוציא ממנו תשובה. הבחורה רושמת, העוזר יוצא אחרי מספר דקות ואומר לה: הרב אמר שבמשך חודש ימים תשני עם 6 שיני שום מתחת לכרית ובעזרת השם תמצאי שידוך אבל אם את שואלת אותי אין סיכוי . הבחורה הולכת הביתה, ישנה במשך חודש עם שיני שום מתחת לכרית. מחכה חכה ואחרי חצי שנה חוזרת ופוגשת שוב את המקובל שוב, העוזר של המקובל מורה לה לרשום את בקשה על פתק. הוא מכניס את הפתק לרב העוזר יוצא אחרי מספר דקות ואומר לה: "הרב אמר שבמשך חודש תצומי יומיים בשבוע ובעזרת השם תמצאי שידוך אבל אם את שואלת אותי אין סיכוי". הבחורה הולכת הביתה, צמה יומיים בשבוע במשך חודש. מחכה , מחכה, מחכהו אחרי חצי שנה חוזרת שוב את המקובל. שוב, העוזר של המקובל מורה לה לרשום את בקשה על פתק. הוא מכניס את הפתק לרב העוזר יוצא אחרי מספר דקות ואומר: "הרב אמר שבמשך חודש תאמרי שני פרקי תהילים כל ערב לפני השינה ובעזרת השם תמצאי שידוך אבל אם את שואלת אותי אין סיכוי . הבחורה הולכת הביתה, במשך חודש אומרת שני פרקי תהילים כל ערב לפני השינה. מחכה , מחכה, מחכה ואחרי חצי שנה חוזרת שוב אל המקובל. פונה אל העוזר ואומרת לו: איך זה שהמקובל הגדול טועה ואתה צודק אומר לה עוזר: "המקובל רואה את הפתקים, אני רואה אותך"............