כולם חוגגים ואני לבד במיטה

Hiroshima36

New member
כולם חוגגים ואני לבד במיטה

אני שונאת את הימים ה"שמחים" האלה.הרעש בחוץ של החגיגות הורס אותי.הבדידות יותר ויותר חזקה...נמאס לי

הי, גם אני עכשיו לבד במיטה.

וגם אני לא מוצאת את עצמי בתוך כל ההמולה הרועשת.ובטח יש עוד כמונו...

הירושימה

הי הירושימה ושחר ובטח עוד רבות אחרות.
ההישארות במיטה עוזרת או מתסכלת? במסגרת הפניה הקודמת שלך ,הירושימה, נכתבו לך תגובות מאוד תומכות ואוהדות בעיקר יעצו לצאת החוצה, להשתתף באירועים כאלה או אחרים או אפילו במסגרות חוגים או מסגרות חברתיות. גם אני כתבתי על כך באחת הפעמים אך נשמע שקשה לך. דעי לך שאפילו היציאה הקצרה יכולה להועיל במשהו. גם אם לא חשבת על כך הרי שההסתגרות הוא מעין "כניעה" או ויתור. כלומר יש כאן סוג של מאבק פנימי בין הכניעה והויתור לבין האקטיביות והאופטימיות שהדברים יסתדרו. קשה להאמין שאם תשכבי במיטה ותרגישי רחמים עצמיים ומרירות תצליחי למצוא בן זוג או אפילו חיים חברתיים מלאים יותר. נסי..אפילו מעט.

במקרה שלי - לא זה ולא זה, אלא פשוט עובדה

מה שהתכוונתי לכתוב להירושימה הוא שלא כל אחד חייב לאהוב ארועים רועשים ורבי משתתפים, ובחירה בהמנעות נראית לי לגמרי לגיטימית...
מובן שבחירה כזאת לא טוב שתקיף את כל החיים, ובאמת התכוונתי רק להקשר הזה...

ak92

New member
נגעת בי

היי הירושימה,
המילים שלך ריגשו אותי. אני חושב שהיכולת שלך להתבונן על המציאות מהצד ולשים לב לניגוד החד בין ההמוניות הרועשת והשטחית של הימים ה"שמחים" האלה לבין הבדידות של החוויה הפרטית של עצמך (ובעצם של כל אחד מאיתנו) בצורה כל כך חיה, מראה על עומק ורגישות רבה.
בנוסף, אני מסכים שככל הנראה יש אנשים נוספים החשים תחושות דומות לשלך ולדעתי יש בתחושות אלה ערך רב.

"כולם" חוגגים

שלום,
חגים המוניים הם מסוג האירועים הבודדים ביותר: ההמונים שנוהרים לכיכרות הם באמת ביחד - או כל אחד עם עצמו בתוך ההמון?
מהצד אנחנו רואים את ההמון וההמולה ונראה כאילו כולם ביחד שמחים. אבל אנחנו אף פעם לא יודעים מי באמת שמח ומי שם רק כסוג של בריחה מהלבד - או מתוך הרגל.
כמו שכתבו לך, כדי לצאת לשם אנחנו צריכים לאהוב אירועים מהסוג הזה ולא כולנו בנויים לזה.
מה שחשוב זה למצוא אנשים כמוך שתאהבו את אותם דברים ותוכלו לבלות ביחד בצורה שמתאימה לכם.
קיבלת פה הרבה עצות והצעות מרגשות, את בדרך הנכונה, התמידי בה!
חלי

למעלה