כולם ילחו אחרי בסוף! -כנסו כולם

bravo210

New member
כולם ילחו אחרי בסוף! -כנסו כולם

לא פעם בני נוער מעלים את האשלה מי אני איפה אני בפרמידה הכיתתי, ישנם כאלה שחושבים שהם משהו אבל אחרים חושבים אליהם אחרת, יש כאלה שהעדיפו לשקר לעצם וטוענים בינים לבין עצמם שהם במקום הX בפרמידה, יש כאלה שהם בראש והם יודעים את זה יש כאלה שפשוט לא יודעים את זה, יש כאלה שיום אחד זה יבוא, יש כאלה שמתפחים את החבר\ה שלהם בתענה שהוא יהיה למעלה הוא ידעג לי, יש ויש, ויש אין סוף אפשרויות... אז מה באמת חשוב??? ואיך עושים את??? ואיך אני מוצא את עצמי???? ואוף נמעס לי אני רוצה תשובה ישירה למי אני ולמה אני אהיה?!? בהודעה הזו אני ענסה לענות על כמה שיותר שאלות ולהסביר איך מגיעים לכול מצב! והכי חשוב איך אני מגיעה למה שאני רוצה אז פתח דבר: שמי רונן בן 18 ממש היום, תלמיד בכיתה יב' ראלית מאמין שיש לי ניסיון רב בכל הנוגע למקובל או לא מקובל כי הרי בסוף זו שאלה של אני מנהיג או לא וחשוב להבין שכול מה שנאמר זו מנקודת רעייה שלי,שלא פעם הוכיכה את עצמה! מצב נתון בכיתה: יש תלמיד שהוא ראש הכיתה הכי מקובל יש את המקובלים שזה בו נגיד עוד 2 גג יש את ההיי סוסיטי שהם קבוצה דיי גדולה יש את עלה שלא ברור עדיין איפה הם ויש את אלה שהם הלא מקובלים! אז ככה מה שקורה זה שככול שעולים בגיל ובכיתה המעמדות שבקצוות נעלמים ואלה בעמצא הופחים להיות גוש אחד אבל גם הגוש הזה מתאפיין בקבוצות! אז מיהו בעצם מלך הכיתה: מלך הכיתה זהו ילד או ילדה שנרעה לרוב כפשוט בלתי פגיעה ובעל כול התחונות האחרחיות למקובלות - הוא יפה מצחיק שנון כחם כריזמתי אחד שכולם אוהבים. מי הם המקובלים? המקובלים הם בערך 2 ילדים שלא יותר משפוטים של מלך הכיתה הם החומה האנושית שלו הם יגנו אליו בכול מחיר! והם לא יתנו לאף אחד לפגוע במעמדו של מלך הכיתה , מלך הכיתה יודע על הנאמנות שלהם אז הוא ישמור אליהם קרובים אליו וכך הם יהפחו למקובלים! מי הם ההיי סוסייטי: הם בעצם רוב הכיתה שנוח להם המצב הקיים, לא בראש שלהם להיכנס לאימותים והם מן ילדים אהובים שכאלה אבל בעיקר מפחדים על מקומם - אבל אם שניה עוצרים את התמונה ומסתכלים מהצד הם לא יותר משפוטים שמלך הכיתה יכול לעושת בהם מה שבראש שלו! דילוג קטן ללא מקובלים: הלא מקובלים זה אלה שאסור לנו כאילו להסתובב איתם, הם לא קשורים, הם אותם אנשים שמלך הכיתה נהנה באת הצורך לשסע בם את חרבו או שני כלביו {מי הם כלביו, מי שכבר קראתי להם מיקודם השפוטים(המקובלי)} אלה שמצתיירים בעינינו כמאוותים ומחוערים ומי הם אלה שעדיין לא החליתו: אז פה העיניין קצת הרבה מסתבך! מצד אחד החברה עוד לא החליתה מהם ומי הם ומצד שני הם עדיין לא החליתו איפה הם רוצים להיות? אבל דבר אחד אני יכול להגיד לכם שמתוכם{האמונם מתוך מקצתם} יצא המנהיג העתידי זה שיוביל את כולם לדרך חדשה! אז זהו שאכשיו אנחנו יודעים מי הוא מי, נמשיך... כמו שכבר אמרתי ככול שמתפסים בכיתות נעלם הצורך בהגדרה ובאיפיון של שני הקצבות - מלך הכיתה מעבד את מקומו והמושג הופך לילדותי, הוא מורד ממקומו ע"י אנשים שלא מוחנים לסבול כבר את מצבי הרוח שלו, בקיצור תשכחו ממנו הוא הופך להיות עוד אחד מהיי סוסייטי אבל תהיה לו תמיד הבעייה שהוא ירצה לחזור למקומו כמו בעבר מה שימנע ממנו להתקדם בעתיד. 2-3 המקובלים קשורים בעצם קשר הדוק אם המלך אז מה לעשות אלה החיים שהמלך מוצא להורג אז גם אנשיו הנאמנים הולחים איתו רק שהם היו כול כך עסוקים בללקק למלכם עד כדי כך שהם הסניעו את עצמם על אחרים ובהזדמנות הראשונה שיש לחברה, החברה גונזת אותם והם הופחים להיות אותם אנשים סנואים אם הסתיגמה שלו תזוז מהם בחיים "שפוטים" הדחויים שהם בקצה השני גם הם נעלמים משני סיבות 1. החברה לומדת לקבל אותם ככה 2. הם מפתחים מודעות עצמית והופחים להיות כמו כולם{מה שלא בהכרך טוב} מה בעצם משאיר לנו את ההמון המעורבב ואת אלה שאם אתם זוכרים עדיין לא ידעו מה איתם אז ככה ההמון ישאר המון מאוחד שאוהב את כולם. אלה שלא ידעו מה איתם חלקם יבחרו בחיים צנועים ויחיו בפינה שלהם וחלק שבעצם זה לא חלק זה ילד או שניים מתוך הקבוצה הזו שיעסו את השינויי של חייהם! הם יהפחו למנהיגים הנערצים
איך מה? , מה בדיוק, מה יגרום לזה??, איך מתמודיים אם השלבים הראשוניים עוד בתקופת מלך הכיתה כול ההמשך בפעם הבאה
אני צריך לזוז אשמח לקבל תגובות נוספות הצעות יעול ושאלות שהייתם רוצים אליהם תשובות

S H I L G I

New member
זה די נכון אבל.....

יש אנשים שלא לובשים מותגים ולא על פי צו האופנה, ובגלל זה בד"כ הם לא מקובלים

Danihell1

New member
וואט דה...? את צוחקת?

מה, אז אני לא מקובלת?
את רוצה להגיד לי שבבית-ספר שלך, מי שלא לובש מותגים הוא "לא מקובל"- אין לו חברים??

קודם כל,מזל טוב! דבר שני..

יש כמה דברים שאני לא מסכימה איתם. מלך הכיתה: מזמן אין דבר כזה. זהו,זה כבר לא קיים..כבר פאסה,הטרנד עבר. מלך הכיתה לדבריך הוא אדם שאוהבים,אדם מצחיק וחכם. טעות. לרוב,מלכי הכיתה אומנם האהודים,אבל לא אוהבים אותם. אולי מהסיבה שהם סנובים לרוב! דוג':ילד מכיתתי [[לא מלך הכיתה כן?]] מצחיק,ניראה טוב..אבל הרבה לא אוהבים אותו,כי הוא חושב את עצמו..ויורד על החברים הטובים שלו כאילו הוא הכי! החבריםש לו לפי דבריך ה"מקובלים" הם שפוטים שלו..מה פתאום. הם לא הזנב שלו,הם יודעים לעמוד על שלהם. מקובלים אלה בעצם חבורת ילדיםש עושים המון רעש! לא יותר מזה. המקובלים,לא השפוטים שלו,ולא בטיך..הם כולה חברים שלו! מלך הכיתה,מרוב שהוא תופס תחת,לא יודע עד כמה חברים שלו באמת טובים,הוא לוקח אותם במובן מאליו...רק מה שטוב לו. הוא לא חושב עליהם..יורד עליהם,צוחק עליהם. רק שהוא צריך משהו-הוא יבוא. ההי סוסייטי-לא הבנתי בעצם מה אתה רוצה להגיד,אבל מפחדים על מקומם? נער בגילך אמור לדעת שזה לא ככה. ממש לא. ההי סוסייטי הם ילדים שלא מביאים שידחפו אותם! הם לא נופלים,הם הולכים לפי האינטרסים שלהם. הלא מקובלים: הם הילדים שתמיד בפינה,לא בולטים. ובגלל זה מגיע שירדו עליהם? אני משערת שפה אתה פחות או יותר צודק. אלה שלא החליטו היכן מקומם-טוב שלא עשית סלט. את זה ממש לא הבנתי! לכל אחד יש את החבר'ה שלו,כל אחד הולך היכן שטוב לו. יש את האלה הבולטים,יש את הפחות,יש את החרשנים,יש את הלא חרשנים-אבל בסופו של דבר בכולנו יש טוב ורע. אלה שלא החליטו היכן מקומם-יש להם בכלל אפשרות?..זה טיפשי. אף פעם לא שמעתי על זן כזה של ילדים! ד"א מזל טוב!

pini430

New member
אני הייתי יותר מפשט את זה...../images/Emo26.gif

לדעתי אפשר לחלק כל כיתה לשלושה חלקים עיקריים
המקובלים- בקבוצה הזו נמצא הרוב שכולל בתוכו את המקובלים ביותר וגם המקובלים פחות
הלא מקובלים - אלה אותם תלמידים שמנסים נואשות להתקבל ולא מצליחים ,הקבוצה הזו הכי סובלת וזה משום שהיא תמיד עסוקה בלהתקבל
חנונים- כאן מדובר בקבוצה קטנה ונפרדת אבל מגובשת,שיש לה את סגנון ההתנהגות שלה סגנון בילוי משלה ובעיקר הם לא מנסים בכלל להתקבלהם בכלל מזלזלים באותה קבוצה של מקובלים ודיי טוב להם ביחד..ולכן הם גם לא נקראים "לא מקובלים" וזה משום שהם לא מנסים בכלל להתקבל..

super one

New member
אצלי זה אחרת

ה''מקובלים'' הדיחו את המלך והכריזו את עצמם כמנהיגי הממלכה,מה שזה אומר שיש לפחות 5-6 מלכים ועוד 4 שרי הגנה שהם מרדו בהם ויצרו ממלכה משלהם. בנתיים העם מתחלק לאלה שאוהבים את המלכים, לא אוהבים את המלכים, וכאלה שלא איכפת להם. ויש את אלה שמספקים להם את הסחורה ויש את אלה שהן שפחותיהן. אני הפכתי להיות הטבח

m a t a n 9

New member
וואו אתם בסדר תגידו לי?

אם המצב אצלכם הוא כזה זה פשוט עצוב!!! כולם שווים. כולם אותו דבר! לכולם יש פלוסים מסוימים ומינוסים מסויימים! ובכיתה שלי אף אחד לא יגיד לי או לכל אחד אחר מה לעשות או מה להיות. ואף אחד לא יהפוך למשהו שהוא לא רק בשביל לרצות דעה של אחרים! אולי לא כולם חברים טובים של כולם אבל כל אחד מתנהג כמו עצמו ושולט רק בעצמו!

מור86

New member
תגיד, איפה אתה חי לעזעזל?

אין , ולא קיים את הדבר הזה שחנונים לבושים בצורה אחרת, וחיים חיים משלהם. הם כבר לא נקראים חנונים, הם נקראים חרשנים. אני ביב', עוד מסיימת את התיכון, ואני יודעת שמאז ימי החטיבה שזה לא קיים, כי אין דבר כזה. איפה אתה חי? אתה חושב שאתה חי בסרטים כמו באמריקה? אין את זה. ותאמין לי, גם חרשנים מאוד מאוד מאוד מקובלים.. !

bravo210

New member
המשך המאמר!!!

פתח דבר : לאלה שעדיין לא קראו את המאמר הראשון כדאי שתתחילו ממנו ואז תחזרו לפה דבר שני - במאמר הראשון כול ההגדרות שנתתי על סוגי ילדים שונים התייחסו לבית הספר היסודי!!! ובשום פנים ואופן לא לחתיבה או התיכון ... האומנם התחלתי את ההמשכיות. ונמשיך... עלינו כיתה עברנו בית ספר הדבגרנו... ידוע שילדים זו חברה מאד אחזרית מאד תובענית דורשת שלמות יופי ומותגים אבל!!! חברה ריקנית בצורה מפחידה, הילדים כול מה שמעניין אותם זה מה כתוב על החולצה שאני לובש ולא מה שיש לי להגיד - ככל שעולים אם הגיל עולה גם העסכלה והידע בעצם אנחנו הופחים להיות מתבגרים - מה שמשפיע באופן ישיר על צורת הבחינה שלנו את האחר לעט לעט מתחיל התהליך של ההבנה שלא הכול זו צורניות וכוחניות. ממש במקביל מתרחש תהליך שנקרא "שלום כיתה ז'" אז מזה שלום כיתה ז' זה בעצם להתחיל את הכול מהתחלה רק אם יותר ניסיון ואם ידע שאני כבר הייתי בסרט הזה - אז למה הקוונה, אובכן אני עפרת, בעצם אנחנו מגיעים לכיתה חדשה לבית ספר חדש מפרקים אותנו מההרקבים הקדומים, חברים חדשים מתחילה הרגשה של עולם חדש ופה אני לא אחזור על התעויות שלי!! אני אהיה מלך הכיתה! אני אהיה המקובל של המקובלים! אבל יש את החלק השני שאומר לעצמו אוי לא מה קרה למה זה מגיעה לי{מקירים את זה ...} אז למה הם אומרים את זה - מסיבה פשוטה הם באו מכיתה שאת מקומם הרביחו בדם יזע ודמאות הם באו בעצם ממקום שהם ידעו בדיוק מי הם ואיפה הם ואכשיו להתחיל הכול מהתחלה. אבל מה קורה בתחלס בכיתה החדשה: כיתה ז' אם כול מה שאמרתי זה עדיין כולה שנה אחת יותר מכיתה ו' אז בעצם לא יתכן שהכול יעלם בבום, נכון... אכשיו מתחיל להיכנס מושג חדש לאוויר והוא "החבר'ה שלי". אז מי הם בעצם החבר'ה שלי - הם מן גוש כיתתי כזה שמחפש את גאוות היחיד של הכיתה שלו, פתאום כול הכיתה חברים כולם חשובים לכולם אין מעמדות אין מקובל ולא מקובל פשוט עולם מושלם איזה יופי! הרגשה שאני כבר מתחיל לאהוב את המקום החדש! אבל חבר'ה מה לעשות כמו כול דבר טוב גם זה יגמר מאד מהר! נרחיב יותר מאוחר. או-קיי אז יש לנו גוש אבל מה קורה אם הגוש הזה...אז ככה זוכרים את אותו אחד שהיה מלך הכיתה, זוכרים את אותו אחד שלא ידע את מקומו ונשבע שפה הוא עושה בית ספר לכולם! אז מה איתם... הינה מה איתם - שניהם בעצם יתחילו מעבק שקט מאד, שרק מעטים ישימו לב אליו אם בכלל אבל רוב רובו יהיה ביניהם, מלך הכיתה ינסה להחזיר לעצמו את מקומו, ו"האלמוני" ינסה לחבוש גם הוא את אהדתם ואהבתם של הגוש הכיתתי אבל מה כבר אמרתי שגדלנו? כבר אמרתי של"גוש" נמעס ממצבי רוח של שליט, הגוש רוצה להיות עצמאי ורוצה לשמור על המצב החדש הקיים {"כולם למאן כולם"} לכן הגוש ידחה בתוקף את ניסיונותיהם של השניים לשלוט בכיתה, ובשלב הזה יקרה הדבר המשמעותי ביותר!!! - אותם אלה שסבלו בעבר מיחס מלך הכיתה יסימו לב למצב החדש ויקבלו הרבה נחת מהעובדה שנגמרו הימים הנורעים. (עגב האנשים האלה הם האנשים הכי רגישים לנושא הם יסימו לב לכול משפט לכול ניואנסן בנוגע לעיניין האם יהיה או לא יהיה מלך הכיתה) - אותו אחד שנשבע שהוא יהפוך להיות מלך הכיתה... מזהה בזמן!!! את הבשלות החדשה של חברי הכיתה שלא מוכנים בכל תוקף לקבל על עצמם מלך חדש, דיי הספיק להם, והוא יבתר על הניסיון להפוך להיות מלך בזמן! ויחזור להיות חלק מהגוש הכיתתי - והמלך לשעבר הוהו המלך המסכן -פשוט לא יקבל את סרוב הרוב למושג מלך, "מה מפתאום הם לא רוצים מלך...מי שואל אותם אני אהיה מלך" וזה יעלה לו ביוקר כי בסוף הוא לא יהיה מלך והוא יהיה הראשון שהגוש יגלה כלפיו סינאה, הגוש ינדה אותו לתקופה ממש ממש קצרה אבל על תדאגה הוא מסוג האנשים שבשורה התחתונה אי אפשר בלעדיו אז הוא יחזור להיות חלק!!! מהגוש אבל יחזור על 4! וזה הכי חשוב! ומי שיסים לב הוא חוזר להיות חלק מהגוש אבל!!! לא חלק משמעותי כי אוכל אותו אני רוצה להיות מלך! אז זהו עד אכשיו דשנו ביהיה מלך לא היה ומה יהיה. ונחזור לגוש... אי אפשר להתעלם מהעובדה שפעם היה לנו חברים ביסודי וזה שנכנסו לכיתה חדשה מוחק הכול לכן חשוב לדעת שעדיין ישאר את אותו אחד שכול הבנות אוהבות עוד מהיסודי וישאר הליצן הכיתית אבל אל חשש הם דפקה האנשים שהכי ירצו בהמשך כיומו של הגוש והם דפקה יהיו האנשים שיחזקו את כוחו ויציבותו, עצה קטנה מי שמחפש התחלה חדשה אבל לא גדולה מידי זה הזמן תקו בברזל כשהוא עדיין חם תתחברו לאותם אנשים שלא מקירים אותכם ותהפכו להיות חלק מהם זה פשוט עובד וזה הכי קל בעולם! עד היום בכיתה יב' אני רועה את החברויות שהתחילו אז מתקימות עד היום. ועוד מצב שאי אפשר להתעלם ממנו זו התופעה שפוט אנחנו מסרבים להיפרד מהחברים שלנו מהיסודי שהם בכיתות אחרות וחברים שלנו מקירים לנו את החברים החדשים שלהם וזה מקיר לי את זה ואני לו אותו וקח נוצרת "השיכבה" מין חבורה כזו שמעורבבת מכולם, שתשחק תפקיד מאד חשוב אבל בהמשך!!! כי דפקה בתקופת החתיבה היא סופגת מהלומה קשה כי מה לעשות שאנחנו מקירים אנשים חדשים אנחנו נותים לשקוח את החברים הישנים. בעצם בכיתה ז' שוב חוזר הקטע של לצת כול הכיתה ביחד ולעשות ל"ג בעומר ביחד וכ'ו. המצב הנתון שתיערתי עד אכשיו ימשך עד לסוף כיתה ט' אם שינויים קלים שאין תאם להיכנס אליהם, סה"כ הגוש הכיתתי ישחק תפקיד מאד מרכזי. עד אכשיו בהודעה הזו דיברתי בעצם על תקופת זמן שבין ז' ל ט'! אבל מה קורה מכיתה ט' ומעלה... או זה החלק הכי מעניין והכי מרגש אבל תצתרכו לחקות לפעם הבאה שיהיה לי מין חשק לכתוב כול כך הרבה. עד הפעם הבאה השמח לענות על שאלות בנושאים שדוברו עד אכשיו ולקבל הצעות יעול ותגובות במיוחד!!!! אפילו סתםם תגובות וואלה ענק מה שכתבתה! חחחחחחחחחח :)

מזה? עבודת גמר בסוציולוגיה?

בן 18 אמרת? מה קורה איתך?! הקקה הזה עובר ברגע שמגיעים לחטיבה!!

bravo210

New member
נו זה לא ברור???

אמאשך לפני ואחרי הזיון עשתה לי שיעורי כתיבה ותגיד לה שהיום אני לא בא אני אצל אחותה!

למעלה