כולם (כולל אני) משננים כל הזמן

אלה_ה

New member
כולם (כולל אני) משננים כל הזמן

"לכו ליעוץ". אבל מי מכיר זוג שאחרי יעוץ הזוגיות שלהם השתפרה פלאים והתחילו בדרך חדשה? אלו שאני מכירה שהלכו ליעוץ אכן עשו חושבים ו...התגרשו. אחרים סיפרו לי שהלכו ואחרי תקופה שבה שום דבר לא השתפר הפסיקו והם ממשיכים לסחוב. יש צדיק בסדום?

ברונטית

New member
כשזוג שרוי במצוקה

איש איש מתחפר בעצמו, או אפילו רק אחד מהם מרגיש שמשהו נתקע - ברור שהם זקוקים לעזרה. ואז - קיימות שלוש אפשרויות: א. לא לעשות כלום, ואז יבוא הפיצוץ כאשר יבוא וללא כל שליטה. ב. להפנות ולהמליץ על יעוץ (אם הצלת נפש אחת כאילו הצלת עולם שלם). ג. להמליץ על גישור. אישית - הייתי בוחרת להמליץ לזוג כזה על יעוץ. וכן, מכירה מקרים (כשלא היה מאוחר מדי) והזוג הלך ליעוץ זוגי במטרה ברורה לשפר ואכן זה הצליח. מאידך, מכירה גם מקרים שהזוג מצא עצמו בגישור אחרי שהיו ביעוץ (ואולי לא היו מגיעים לגישור אלמלא היעוץ הזוגי)... ויופי שהעלת את ההודעה של נשואה+ לטאג ליין.

נשואה+

New member
לא יודעת על אחרים.רק יכולה לספר

מנסיון. פעם ראשונה יעוץ הביאה אותי למסקנה שאין על מה להילחם והגרושים היו מהירים. פעם שניה יעוץ הביאה אותנו ממצב של כמעט גרושים לאהבה מחודשת וזוגיות טובה. והמסקנה שלי-צריכים שלושה מרכיבים כדי שהיעוץ יצליח: 1) בעל ואישה שמעוניינים באמת לנסות לשנות/להשתנות. 2) יועץ טוב. 3) בסיס אמיתי לזוגיות.

מי מכיר יועצים? ../images/Emo91.gif | ../images/Emo33.gif

הדגש|מדוע לא מפרסמים משרדי יעוץ \ יועצים לזוגיות?|

צדף לבן

New member
כן. להמשיך לייעץ כל הזמן ללכת ליעוץ

אומר לך משהו. אי אפשר לשנות אף אדם, אבל אדם שמאוד רוצה יכול לשנות את הגישה. לא תמיד מתגרשים אנשים אחרי יעוץ. לא תמיד מתאהבים אנשים מחדש אחרי יעוץ. אבל הרבה פעמים, ישנם אנשים אשר בבית, כאשר הם ביחד, קשה להם להיפתח (לרוב הגברים, סליחה מכם הגברים) וכשהם מגיעים בפני מישהו, שלא נראה מאיים, שרוצה להקשיב, שהוא מאוד אמפתי, מקשיב, לא שיפוטי, יוצאים לפעמים דברים, שלעולם לא היו יוצאים במסגרת הזוגית. אז לפעמים נפתחת דלת והזדמנות עבור אחד מבני הזוג להתפתח בצורה שונה, מעלים צרכים, מעלים בעיות. לא תמיד נפתרות הבעיות, אולי כי לפעמים אין פתרונות לכל הבעיות. אבל לעיתים, כפי שאמרתי, יכולה להיפתח דלת לאחד מבני הזוג, לשנות את הגישה, להבין פתאום את השני, להבין את האמת, לעבור את תקופת "האבל" אחרי הציפיות של הנישואין ולהתחיל לנסות מחדש. האם אחרי יעוץ יש חיים של דבש????? לוחושבת. אבל בהחלט יש שינוי. ישנה הבנה אחרת של החיים שלך. וכן. אני בעד להמשיך להמשיך לייעץ ללכת ליעוץ, כי אף פעם אי אפשר לדעת, מי יכול לפתוח עוד דלת, שהזוג עצמו לא יכול היה לראות אותה בשום פנים ואופן, גם אם פניהם לגירושין, הרי רצוי שהגירושין יסתיימו ברוח טובה ועד כמה שתהיה פחות מזיקה לילדים.

למעלה