כולם להכנס... להודעה מצורף דיון!

GrEeNwOmAn

New member
כולם להכנס... להודעה מצורף דיון!

אוקיי תקשיבו טל סיפרה לי שביום חמישי מישהו עלה על הסייח יויו שהוא הבן של פלטון ורוז. קיצר אז הוא לא עשה הרבה בעיות (עשו לו לונג'), שהחליפו לו צד הוא עשה רודיאו. איזה פשוש.!. ועכשיו לדיון- מה כדאי לעשות עם סוס שמתפרע בצורות שונות? (גאלופ, רודיאו, קפיצות במקום)? לא משנה מה? מה הדרך הכי טובה לדעתכם לאילוף סוס צעיר שרק עכשיו מתחיל להתאלף.?. * המישהו שרכב עליו לכל המכירים (אסף) דורון... אהההמ.. אז זה פעם ראשונה שעלו על יויו.

niko girl

New member
אמ לפי דעתי!

אממממממ אני חושבת חייביים לאט, לאט להרגיןל אותו לראשיה...ואז למגע של בני אדם...ואז לשוט, או לחבל שידחוף אותו מאחור. לאחר שהסוס שקט ומכיר את כל הדברים...חייבים להתחיל לשים עליו אוכף. אבל חייבים בהתחלה להעיףמעליו משהו עד שהוא מפסיק לפחד מזה ורק אז שמים את האוכף...אולי עדיף את השמיכה להניף מול העיניים שלו. אחר כך חייביים לשים לו מתג שבור חלק ורק מישהו שיושב טוב ולא נלחץ במצבים של "רודיאו" כדי שאפילו אם הוא נופל אז הוא לא מתייאש או משהו כזה ואז לאט, לאט מרגילים אותו למשקל. אם זה בלונג אז אותו דבר רק בלי המתג ובלי האוכף והשמיכה! פשוט צריך להרגיל את הסוס למרחב מקוצר ולשוט.

ובכן,

יכון שזוהי הפעם הראשונה שרכבו עליו, אני הייתי נותנת לו קצת זמן... תעבדו איתו על פרסים ועונשים! ככה זה תמיד הולך! הוא עשה באקינג? תנו לו רגלים ומושכות קצרות, הוא מתנהג יפה? תאריכו קצת את המושכות ככה שעדין ישי מתח ותרגיעו עם הרגלים..!

טוי בוי

New member
מתחילים לרכב על יויו איזה יופי!!!!!

אני רכבתי על סוס בן 4 בערך ונפלתי וזה לא נעים...חחחח

מההה באמת?!!? מתחילים לרכב...

על יויו!?!?!? וואייי איך אני זוכרת אותו שהוא היה רק בן כמה חודשים ספורים1!! אוייש הוא היה מתוקקקקקק... תמיד שעשינו שעורים בקיינה הוא היה משוחרר ליד והוא התחיל לרוץ בקו ישר מהר ולתקוע באקים ולהפליץ.. חח חמוודד!!! אני זוכרת גם שדר(שי יודעת מי זה...) איך הוא שיחק איתו באורווה והשמיע לו קולות של חסה! פחחחחחחחחח

TauraMan

New member
דבר ראשון../images/Emo20.gif

מזל טוב על שהתחילו לעבדו עליו
לפני שמרגילים סייח לרוכב הוא צריך להתרגל לציוד, אחרי חודש או אולי פחות להתחיל לונג' בהדרגתיות ורק אחרי זמן מה להתחיל להוליך עליו רוכב אם עושים את זה מהר מדי זה רע, החיפזון מן השטן(ואו אני לא מאמינה שאני אומרת את זה..) בפעם הארשונה שיש על הסוס רוכב לעשות רק אזיה 5 דקות הליכה בלונג', להעלות בהדרגתיות את זמן הרכיבה, אחרי כמה ימים אפשר לעשות קצת טרוט, מי שעושה את הלונג צריך להמשיך להשתמש בקול, יחד עם זה הרוכב צריך בעדינות להתאים את העזרים שלו לקול המוליך, למשל עוצרים את הסוס, הרוכב בעדינות עדינות עדינות יאותת קצת לסוס בפה, לזכור שהסוס לא רגיל לשום לחץ בפה ורק הרעיון של המתג עוד מוזר לו! שהולכים קדימה ללחוץ בעדינות עם הרגל, לאט לאט הסוס יקשר את פקודת הקול לסימון מן העזרים. הכי חשוב לזכור לקחת את הכל לאט ובעדינות עם סייח מתחיל, לא להתעצבן, אם הוא עשה משהו לא טוב להתעלם, הוא עשה משהו טוב לצפר, לזכור לא להרגיל את הסייח שהוא מקבל ציפור אחרי כל מעשה טוב, מילה טובה וליטוף מספיקים ברוב הפעמים. אם זה סוס כבר מנוסה שמתפרע זה תלוי מה הוא עושה- באקינגים- מרימה לו את הראש ונשענת אחורה מנסה להחזיר אותו לעבודה איטית, לא סתם לעצור במקום בחוסר אונים. עמידות על 2- לעזוב מושכות ולחבק לסוס את הצוואר, שהוא יורד שוט, לשלוח אותו קדימה לקנטר מהיר ולהחזיר אותו לעבודה רגועה כעבור זמן מה, שוב, אם תעצרו אחרי עמידה על 2 הסוס יצא מנוצח. אם הסוס פותח בתוך המנז'- אני אעצור ואתחיל מהתחלה, להכניס את הסוס לעבודה בהליכה, בטרוט ולקחת את הכל לאט ובעדינות, אם זה בגלל שהוא נבהל ממשהו, אני ארגיע אותו עם טון רגוע וליטופים ואז אראה לו את הדבר ממנו הוא פחד, לאט..

למעלה