כולם לצעוד לגוש קטיף בהמוניהם.

איזה כיף....

לצעוד בחום, להפסיד עבודה, לענות את הילדים, לפרוע חוק והכל בשביל מה? בשביל תהליך שיקרה בכל מקרה? בגלל שקבוצת מנהיגים קיצוניים מסיתה ציבור שלם? בשביל להוכיח שאתם גברים? חזקים? או עדה חזקה- כולם בטוחים בזה ואין צורך להוכיח. הריבון המדיני לקח החלטה ומיישם אותה, תנו לממשל לבצע את החלוטותיו, כם אם לא- אין אנו מדינה דמוקרטית או השואפת להיות כזו, ולא בגלל שלטון מושחת או ראשים סורחים אלא בשל ציבור מורד.

פריעת חוק לא שווה אמונה

לטעמי אנשים שיש בהם האמונה, או שהם מאמינים הם שומרי חוק, מצוות ואפילו מחמירים משאר הציבור, כנראה שכל חיי טעיתי והציבור הזה שומר חוק ומצוות רק מתי שבא לו. באמת חבל.

very dark girl

New member
שמע,

אני מבינה את הגישה שלך אבל תסתכל על זה ככה- ביהדות המצוות והתורה קודמים לכל, החוק במדינת ישראל נקבע על ידי בשר ודם וחוקות התורה שנבעו ביידי הקב"ה, לכולנו יש את המחוייבות לחוקי מדינת ישראל אך קודם כל אנו חייבים לקב"ה. אנחנו משתדלים כמה שיותר למלא את מצוות התורה בלי לפרוץ את חוקיי המדינה אבל ברגע של אמת כשלא ניתן להצמד למצוות הקב"ה בתוך מסגרת החוק של מדינת ישראל לא נותר אלא לפרוץ אותה. מקווה שהבנת.

מה שאת אומרת שרב פוסק

שהוא מפרש האל, שנותן פסק הלכה או מצווה משהו הוא מעל לחוק במדינה? כי אם כן, אז אני ממליץ לכם למצוא מדינה אחרת בה יפסקו רק רבנים בלי משטר דמוקרטי..... לא ייתכן שרב שמפרש תורה ופוסק יפסוק כנגד החלטת ממשלה, והציבור המאמין שמקבל את חוקי המדינה בדרך כלל ילך אחרי פסיקות כאלו כצאן לטבח- לא ייתכן!

very dark girl

New member
לא בדיוק.

אנחנו הולכים לפי תורת הקב"ה ולא לפי תורת הרבנים, מצוות ישוב ארץ ישראל היא מדאורייתא (מהתורה) וממפרשי התורה (כמו רש"י והמרב"ן). רבנים אינם מפרשי האל אלא אנשים גדולים מבחינה רוחנית שמכירים טוב את התורה ויכולים לעזור במצבים שאנשים לא יודעים איך לנהוג, ובכלל, מן הראוי שמדינת ישראל בתור מדינה יהודית היחידה מסוגה תפעל לפחות בשיתוף הרבנים.

אם אני לא טועה, א"י זה גם חלק לא

קטן ממצרים ואפילו חלקים מעירק.... מהנילוס עד הפרת והחידקל- לא? למה במדינות ערב אחרות אתם לא מתיישבים?

noamgk

New member
כי אין שם שלטון יהודי.

כדי ליישב את הארץ דרוש שלטון יהודי על האדמות.

noamgk

New member
מוזר.

בפעם האחרונה שבדקתי, אנשים בגוש קטיף משלמים מיסים, משרתים בצבא, מקבלים הגנה מהמדינה, ויש גם תחנת משטרה ביישוב.

adishu

New member
אפשר לקיים מצוות ישוב הארץ בהרבה

מחלקי ארץ יר שראל ואין חובה בכולם. אם היתה חובה כזו היינו צריכים להכריז צלחמה על ירדן ולכבוש את עבר הירדן המזרחי. ועובדה, אנחנו לא עושים זאת. גם את השטחים שאנחנו מחזיקים בהם כבשנו, כי מצרים וירדן הכריזו עלינו מלחמה, ולא כי השאיפות לארצנו השלמה גרמו לנו יום בהיר אחד לכבוש אותם. אם החזקת השטחים שכבשנו גורמת להמשך מצב מילחמה בננו לערבים וכתוצאה מיכך שפיכות דמים - מוטב שנרפה מהם.

הממ

אנו מדינה דמוקרטית. (ויהודית - דרך אגב..) אחד העקרונות החשובים ביותר בדמוקרטיה הם זכויות אדם ואזרח. בין זכויות אלו קיימת הזכות לחירות - והיא כוללת, בין השאר, חופש דת. חופש דת - נתינת אפשרות לאזרחי המדינה לחיות עפ"י דת, לקיים טקסי דת וכו'.. במקרה, ואחוייב לעבור על ציווי תורני על מנת לקיים את החלטת המדינה - לא אעשה זאת. אני מאמינה באלוקים יותר מבשרון, מצטערת. אני יודעת, אני פושעת ומסוכנת לשלום הציבור. שבת שלום!

לא קשור אמונה בשרון או אלוהים

שרון הוא לא המדינה, הוא רוה"מ שזה תפקיד זמני... השאלה הנשאלת היא- האם החלטות המדינה מתבטלות ללא מחשבה עמוקה ברגע שישי חיכוך עם החלטות רבנים, מפרשי התורה או מנהיגי הדת.

noamgk

New member
../images/Emo6.gif

פריעת חוק לא שווה אמונה? מדהים מה השמאל עושה מהחוק כשזה הופך אצלו לעוד טיעון מגוחך... אתה יודע כמה חוקים לא חוקיים היו בהיסטוריה? אז עקירת יישובים יהודיים במדינת היהודים הוא אחד מהם.

very dark girl

New member
בבקשה-

"לאדם שחור עור אסור לשתות מאותה ברזיה ששתה ממנה אדם לבן עור" ג'וג'יה 1947.

Cornflakes

New member
ואח"כ היתה מהפיכה

שגרמה לחוק הלא-מוסרי הזה להתבטל. וזה בדיוק מה שאנחנו עושים עכשיו - מבטלים חוק לא מוסרי. מש"ל.

noamgk

New member
רציחת שישה מיליון יהודים.

מיעוט זכויות (בלשון רכה) לכל מי שצבע עורו שחור.

למעלה