כולם מדברים על זה

smailie

New member
"האח הגדול"

בניגוד להרבה אינטלקטואלים ואנשים אחרים שכה מוטרדים מהידרדרות הערכים בחברתנו, אני דווקא לא חושב שהתוכנית הזאת וולגרית או מיותרת. בידור ותו לא, גם אם מושקעים בזה לא מעט יחסי - ציבור. לא צפיתי בתוכנית הראשונה של העונה הנוכחית. כאמור,לא סולד ממנה, אבל לא אוותר על התחייבויות קודמות בשבילה. עד לפני לא הרבה שנים, ענף הקולנוע נתפס כבידור עממי להמונים. זוכרים? זה לא היה עסק לאנשים "רציניים" בכלל. והנה, לפתע פשטה מגמה חדשה והקולנוע זוכה להתייחסות אקדמית ממש. אתה יכול היום לפתוח חוברת של המחלקה ללימודי מקרא באוניברסיטת בר - אילן ולמצוא שם מאמר מאת פרופסור נכבד שמנתח לך בכובד ראש סצינות מרדפי מכוניות וירי ועולה על כל - מיני משמעויות פילוסופיות עמוקות והקשרים נחבאים, שמקורם עוד בספר "הזוהר" הקדוש או מה שזה לא יהיה. זאת גם המגמה שלהערכתי תהיה גם עם "האח הגדול". יום אחד עוד ילמדו על התוכנית הזאת קורסים שלמים באוניברסיטה ומאמרים מורכבים ייכתבו אודותיה על - ידי אנשי אקדמיה. נכון שכתבתי שלא צפיתי בתוכנית, אבל לא צריך להיות גאון כדי לדעת שזה לא ימנע ממני להכיר בעל - פה את כל משתתפי העונה השנייה. על שפרה, על יוסי בובליל ועל ליאון ידעתי הרבה מבלי לִצפות אפילו בפרק אחד בשנה שעברה. כי כמו שכתב gils33 בכותרת של ההודעה הפותחת: "כולם מדברים על זה". יחסי הציבור האינטנסיביים כבר יעשו את שלהם ומניסיון יש יסוד סביר להניח שכבר ממילא אתקל בכל הפרטים הללו בלי סוף תחת כל עץ רענן. כבר "ביום שאחרי" למדתי דרך האינטרנט מי נגד מי. עד לפני כמה חודשים הייתי משתתף קבוע (אפילו יותר מדי, יש מי שיֹאמר...) בפורום "תסמונת טוראט", בגלל הערכה לא ודאית שהייתה אז שגם אני משתייך לספקטרום. בחודש יוני האחרון נוירולוג מומחה איבחן אותי וקבע שאין לי טוראט. בקיצור, מה התחלתי לספר לכם? זכור לי שבשיא ההצלחה של העונה הראשונה, כאשר עדיין כתבתי שם, התבדחנו מדי פעם על תרחיש שבו אנשים שלוקים בתסמונת טוראט יוכנסו לחדר וכל תנועותיהם יתועדו ע"י מצלמה במשך 24 שעות. נראה שהחברים שלי משם לא היו צריכים לחכות עד שאירגון החמאס יוותר על כל דרישותיו. הנה... כבר עכשיו יש להם שם נציג, בנצי, שלפי מה שהבנתי מסתמן בתור ה"בובליל" החדש. האם הם האמינו שזה יקרה כל - כך מהר? אני צופה שהפירסום הרב של התוכנית יעלה את המודעוּת לטוראט והלוקים בתסמונת יזכו מעתה לעידן של פתיחוּת (שלא לומר: לכבוד ולהערכה. "יש לי טוראט" ייחשב לתכונה נדירה שתעורר לא מעט עניין). שכרהּ של העונה השנייה בהחלט יהיה בכך שהיא תשים על המפה דברים שלא היינו מודעים להם קודם לכן ותביא לשינוי חיובי של כמה נורמות חברתיוֹת. האם הייתי נותן לילד שלי להשתתף בתוכנית הזאת? אז ככה: אם הוא יתגלה בבגרותו כטיפוס של אומן חסר מעצורים, שתמיד יודע למשוך אש ושנמשך גם ל"סיכונים" מהסוג הזה, אז לא נראה לי שהשתתפות ב"אח הגדול" תוכל להזיק לו ולכן א אתנגד. אם הוא יהיה מ"הילדים הטובים" והרגישים, אצטרך להוציא לו את ה"ג'וק" מהראש מהר מאוד. ברור מדוע.

gils33

New member
וואו - יופי של תגובה

אהבתי מאד. אני בטוח שאכן בעוד כמה שנים ילמדו באוניברסטה על הפילוסופיה של תרבויות בני האדם יחדיו וסתם לידע כללי,אכן יש משהו מזה ב"זהר". הרי אנו מקובצים ע"פ קבוצות נשמות לכן קשה מאד למי שלא באותה קבוצה להסתדר עם הייתר. אין מה לדבר - זה דיי רדוד עכשיו אבל זה לדעתי יתפוש תאוצה רבה.

Master Stav

New member
לא ...לא רואה ....

אין לי עניין בזה .... מעדיף את טופ שף ואחר כך את הישרדות

MrCheff

New member
לא

לא רואה האח הגדול, לא רואה הישרדות ולא כוכבים רוקדים ונופלים. מה לעשות, כשאני כבר רואה טיוי מעדיף סי.אס.איי, או מעורב ירושלמי :)

akavishon

New member
לא רואה את האח הגדול. פשוט נראה מציצני מדי

וממש לא מעניין אותי לבזבז את הזמן לראות אנשים שאני כלל לא מכיר במקרה הטוב, או סלבס לרגע במקרה הרע. אין לי שום דבר נגד מי שרואה את זה, לי זה סתם נראת מציצנות זולה ובזבוז זמן (שגם ככה אין לי הרבה ממנו עכשיו). יש לי גיסה פסיכולוגית, שאומרת שאת הדברים שהמתמודדים עוברים שם, שם וועדה לניסויים קליניים ופסיכולוגיים בבני אדם לא היתה מאשרת, אבל מי שואל.

motior

Member
בקושי רואה טלוויזיה

וממש לא רואה תוכניות "ריאליטי". זה פשוט לא מעניין אותי. בעצם גם אני כתבתי על זה פעם בבלוג שלי...

liza26

New member
בטח רואה!!

וצוחקת!!!! איזו חבורה של מטורפים הולכת להיות עונה מעניינת

למעלה