כולם מדברים על שלום...?

גר גר

New member
כולם מדברים על שלום...?

יום שבת. אחרי פיקניק (כביכול) גרעיני (מי שבבית) , בסופ"ש , חוזרים לאיזור המרכז. תם שי , בנגע יקר , מהפכן בפוטנציה וג´ינג´י בפני עצמו , נוסע איתי. חוסך נסיעה מיותרת בבוקר יום ראשון, בדרך הארוכה לדרום הארץ , למוצב. נוסעים לת"א. הפגנה. "יוצאים מהשטחים , חוזרים לעצמנו". גם שבוע שעבר הייתה הפגנה. לא הייתי אמנם (צבא) , אבל הבנתי שגם שם היה אותו דבר שצרם לנו כ"כ. היו שמו"צניקים בהפגנה. לא הרבה , אבל היו. עם פלריג יפה , מודפס. גם המחנות העולים הוזכרו על הבמה. לא יודעת למה , אולי הם הצהירו איזה משהו. והיו שם אולי 12 איש עם חולצה כחולה ושרוך אדום. רובם בני גרעין מהשכבה שלי , ועוד כמה חניכים שבאו עצמאית. ואנחנו , החיילים , המנותקים קצת מהווי התנועה , שאלנו: מה , רק אתם כאן? לא הייתה התארגנות תנועתית? מחוזית? אולי קינית...? לא. יש פורימונים עכשיו , שביתת הנכים נמשכת והאבטלה גואה. בהחלט יש מספיק במה להתעסק. בדברים שנוח. קומונר יקר , כיף לעשות פעולה , ולדבר על כמה הכלכלה היא לא בסדר , ולא נכונה. החניכים יהנהנו בראשם . אתה לא מודע? מתעלם? או מפחד? מפחד שהחניכים יענו לך , יתנגדו ? שהפעולה תתפוצץ מחוסר הסכמה? מזה שחניכים ירגישו שאולי , עם הצהרה כזאת זה לא מקומם? אולי גם אתה לא מסכים להצהרה הזאת? *אני מניחה שהרגזתי קצת. אני מחכה לתגובות* הגר , גרעין שרוול

sivani

New member
אני אישית בכלל לא ידעתי על ההפגנה

אבל בכל מקרה, אני מקווה שאתה מודע שאי אפשר הכל ביחד נכון, זה קצת מבייש שמגיעים כל כך מעט נוע"ליסטים-אבל למשל בהפגנת הנכים בתל אביב הצבע הכחול-אדום שלט כנ"ל בקריית הממשלה בירושלים.

זה לא קשור

אפשר לשלוח יותר נציגים לכל הפגנה. אנחנו התנועה הכי גדולה בארץ אנחנו יכולים שיהיו לנו מספיק נציגים בכל הפגנה. הייתי מארגן נסיעה אבל היה לי משהו שלא יכולתי לבטל

גר גר

New member
לא זאת השאלה

העניין הוא ,למה אין התארגנות תנועתית? למה אין יציאה בהצהרה , למה זה לא על הסדר יום התנועתי.

זה יותר מוזר ממה שאתה חושב.

בוקר טוב. אני אישית הבנתי שבקשר להפגנה של יום שבת יצאה הוראה תנועתית, אלוהים יודע מאיפה, לחניכי התנועה לא להופיע בהפגנה המסויימת הזו בחולצות כחולות. אמנם הוראות כאלה יוצאות מדיי פעם, אני זוכר אישית כמה מהם, אבל לא ציפיתי לתגובה כזו בנושא הכיבוש, שהעמדה התנועתית שנקבעה באיזה ועידה לא זוכר מתי לגביו היא חד משמעית- נגד. שוב, אין לי מושג למה ננקט הצעד הזה על ידי קודקודים אלו או אחרים, אבל יכול להיות שהיו שם יותר חניכים גאים מתנועת הנוער היקרה שלנו ממה שראית, מכיוון שהם לא לבשו חולצות תנועה. בסדר- לדעתי זה לא, אבל בטח אם תבקש הסבר מישהו כבר ימצא לך אחד, כמו תמיד. החברה כבר מומחים בזה, זה לא כל כך קשה. יום טוב, רועי (שהולך עכשיו לעבוד על הפורימון, באמת יש הרבה עבודה).

למעלה