כולם מוזמנים להרצאה המיוחדת שלי ביום שני

DoronModan

New member
כולם מוזמנים להרצאה המיוחדת שלי ביום שני

שלום חברים, בוודאי אתם יודעים אבל אזכיר לכם: במוצאי יום השואה אני נותן במועדון האספרנטו בת"א הרצאה שמרגשת אותי, על פטר גינז, נער יהודי שנספה באושוויץ, שהיה צייר ומשורר מוכשר מאוד, ערך עיתון בגטו, וברבות השנים האסטרונאוט אילן רמון לקח ציור שלו (מראה כדור הארץ מן הירח) לחלל. שנתיים אחרי התרסקות המעבורת, כשבעצמי, בדומה לפטר גינז, הייתי עורך של עיתון (ביטאון האספרנטו הישראלי) גיליתי שהוא היה דובר אספרנטו מלידה, שאף כתב בגטו מהזיכרון סקיצה למילון אספרנטו-צ'כי. עשיתי אחריו מחקר לא קטן, פגשתי את אחותו חווה, גם היא אמנית, ביקרתי בארכיון יד ושם וראיתי את יצירותיו, וזכיתי להגיה את היומן של פטר, בגרסה האספרנטית שלו. (הוא יצא לאור בעוד הרבה שפות).

מיכי 10

Member
סיפרתי לאחותי בימים האחרונים על פטר גינז, אשר עליו היא שמעה

בקשר לציור שלו שלקח איתו אילן רמון.

אחותי נמצאת כרגע בדרך להר הרצל בירושלים. זה כבר כמה שנים שהיא משתתפת עם חמותה בטקס יום הזיכרון, והן פוגשות שם את עמרי, את מלכה, ואת מי שבאים מאספרנטו.
בינתיים, בשנים האחרונות, לוקחת אחותי אל הטקס בכל פעם גם מבחר מילדיה ונכדיה.
חמותה, סבתא מלכה, נולדה באושווינצ'ים - העיירה שבה נספה פטר גינז - כחמישה חודשים לאחר היוולדו של פטר בצ'כיה.

(הזמנתי את אחותי לבוא להרצאה שלך במועדון, אבל היום היא תחזור רק בערב מאוחר מירושלים. נוכחתי לדעת כמה פעמים, שאחי ואחותי, וגם בתי האמצעית, שלא למדו אספרנטו, מצליחים להבין לא מעט א-ו דרך שפות אחרות. :))

למעלה