כולם מכירים את השיר : "אוכל קדימה אוכל" ,,,,,,,,,,

ויוי 25

Well-known member
הפעם המלצה חמה לחולי -הסוכרת ולכול "שומרי -המשקל" הנצחיים: וגם לכול אלה המחפשים בקביעות את סוג הלחם הגואל , דל -הפחמימה אך מתאכזבים לגלות שוב ושוב שלאחר אכילתו גם אז הסוכר קופץ,,

לשם שינוי ,הפעם תגלית חדשה הפועלת כמו קסם ומעלימה מאיתנו את תחושת הרעב לכמה שעות רצופות.
מדובר על מאפים קטנים דמויי לחמניות מעט שטוחות אשר מפחיתות לגמרי את התיאבון ואת הצורך לזלילה הגדולה המתעוררת בין הארוחות.
לאחרונה גיליתי כי במקרה הפרטי שלי, גם באמצעות אכילת לחמניה יחידה כזו , תחושת השובע מושלמת.

מדובר על מתכון "דייאטה-קטוגנית" ללחמניה שמפחיתה מאוד את תחושת הרעב - וכמובן גם את קפיצות הסוכר :
התערובת הקסומה מניבה כ- 12 לחמניות (במידה וכול יחידה היא מ- 2 כפות מהבצק.) מכילה רק 1.6 גרם פחמימות ו -5 גרם חלבון לכל לחמניה.
אכילת לחמנייה כזו בולמת את הצורך להמשיך לזלול: המתכון מאוד קל להכנה, והאפייה מהירה כ- עשר דקות אפייה.
למי שרוצה להכין את לחמניות הקסם ,ראשית, יש להכין מראש :
תבנית בינונית עם ניר- אפייה .
2 קערות קטנות לערבוב.
2 כפות -חמאה (חשוב להוציא חצי שעה מראש מהמקרר - שתתרכך לטמפרטורת החדר.)

ההכנה:
1. מערבבים בקערה ראשונה:
כוס וחצי שקדים טחונים דק, 2 כפיות אבקת- אפייה, 1/4 כפית מלח , ו- 3 כפות גבינת-צהובה מגורדת.

2. בקערה השנייה :
לערבב היטב :
שתי -כפות החמאה הרכה ,
2 ביצים ,
5 כפות שמנת - חמוצה , (רצוי שמנת דלת- פחמימה עם 27% שומן.)
את התערובת שבקערה השנייה יוצקים לקערה הראשונה עם תערובת השקדים, ומערבבים ביחד ,
מניחים ל- 10 דקות בפריזר.
בשלב זה , מחממים את תנור -האפייה 200 מעלות חום.
מהפריזר מוציאים הבצק שהסמיך מעט ,ויוצרים ממנו 10 -12 לחמניות,
(2 כפות מהתערובת לכול לחמניה,)
ולהניח בתבנית עם ניר-האפייה. (אפשר לפזר מעט שומשום מעל כול יחידה.)

מכיניסים את תבנית הלחמניות לתנור האפייה ובודקים לאחר 6 -7 דקות ,
אם הם יתמצקו והוזהבו מעט,יש להפוך לצד השני לעוד 4-5 דקות, ולכבות את התנור. הלחמניות יהיו מעט שטוחות ובגוון זהוב - בהיר.
(במידת הצורך אפשר להשאירם לעוד 3 דקות נוספות בחום תנור הכבוי לקבלת הזהבה קלה, ולאחר מכן להוציאם לצינון.)

המלצות:
1) לאפייה אפשר להשתמש בתבנית שקעים של 12 מאפינס מסיליקון -כך יהיה מאוד
קל לשלוף אותם לאחר הצינון.
2) כמות יומית: לאיזון הסוכרת סך הכול 2 לחמניות ליום, ולא מעבר לכך.
המלצה:
לאחר סיום האפיה והצינון : אפשר למרוח שכבת אבוקדו על לחמניה אחת,
או גבינת- שמנת 30% שהיא דלת פחמימות ורצועת גמבה מלפפון וטיפונת מלח.
ואת היחידה הנוספת כדאי לאכול בערב בתוספת קערת סלט -ירקות גדול,
וסלט - ביצים, ואפשר להוסיף גם טונה .
לתיבול שמן זית,שן שום כתושה,או פרוסת בצל קצוצה דק ,
וכפית פטרוזיליה קצוצה או כף שמיר קצוץ. (הפטרוזיליה מעולה כמנטלת את ריחות בצל -והשום.)
אכילה בתוספות הירקות שלצידן , אמורה ליצור תחושת שובע - עד
לארוחת הצהריים.
וכמובן מומלץ להקפיד על צריכת שתיית - נוזלים בכמות מספקת בין הארוחות.

3 ) לסלט - הביצים, מומלץ לפזר על כול ביצה קורט כורכום, מעט כמון ,ומעט
תבלין אורגנו -יבש בעת הבחישה.

4) טיפ. לממהרים - ליצירת הלחמניות במהירות:
אפשר לטחון ערב מראש את השקדים בבלנדר למרקם דק כמו קמח, (או לחלופין
לקנות קמח-שקדים - יש להשיג בבית -הטבע.)
ליצירת הלחמניות במהירות,אפשר להשתמש במסננת- רשת קטנה, שמכילה
2 כפות של תערובת : מעבירים לתוכה 2 כפות מהתערובת, מהדקים היטב בכף -
ומיד הופכים בצמוד לניר - האפיה שבתבנית ,כך מקבלים צורת לחמניה עגולה-
וממשיכים בדרך זו ליצור 10 -12 לחמניות ,עד לסיום כול התערובת.
לסיכום:
למרות שההסבר נראה ארוך בהיותו מלא בפרטים.למעשה ההכנה מתבצעת צ'יק
צ'אק: כחצי דקה : מערבבים היטב את המצרכים שהונחו בקערה הראשונה ,
מאחדים יחד את המצרכים מ- הקערה השניה- לקערת השקדים,
ומכניסים לפריזר ל- 10 דקות - להתייצבות התערובת.
בזמן זה מחממים את תנור -האפייה ל- 200 מעלות חום.
לאחר 10 דקות מוציאים מהפריזר את התערובת הצוננת ,ויוצרים צורת לחמניות עגולות, (2 כפות תערובת ליצירת כל יחידה) ומניחים אותם בתבנית עם ניר -אפיה .

אופים בתנור 10 דקות (טמפרטורת האפייה 200 מעלות ,ומאוד חשוב חימום התנור 10 דקות מראש .
לאפות עד הזהבה קלה מ-2 הצדדים. (להשגיח ולבדוק מדי פעם כדי שלא ישרפו.)
וזהו!
כעת כול הקסם הזה מוכן לכבודכם ויועיל לבריאותכם - במניעת בולמוסי -אכילה וקפיצות-הסוכר.
אצלי זה ממש עובד וכבר אין יותר תחושות רעב בין הארוחות .
מתכון מהיר קל וטעים: תכינו - ותהנו .
רק בריאות!
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה