כולם נכנסו לתרדמת חורף?

כולם נכנסו לתרדמת חורף?


אצלנו היום פסטה עם רוטב פטריות קישואים ושמנת אלפרו עם קורנית
תבשיל שאריות כרוב, בצל מוזהב, שעועית צהובה וירוקה טריות חתוכות קטן ותוספת שעועית ירוקה עדינה מהקפאה
שאריות סלט עדשים שחורים וגזר בחיזוק כרוב קצוץ דקדק ומומלח כמעה

עכשיו ראוי להמציא מאפה חדש
אולי גביניות או שמרים במלית תפוחים...נראה

מה אצלכם בשבוע החורפי הזה ?
 
נשמע טעים
אצלי

ניסיתי לחזור על הכיסונים המטריפים של הפעם הקודמת, אבל הפעם הייתה בעיית צליאק ולכן לא השתמשתי בקמח שיפון מלא, אלא רק בקמח כוסמת, והתוצאה יצאה אסון- הבצק הפך לסוג של מלט מוזרה ולא בצק שניתן לעשות ממנו כיסונים. אבל אל דאגה- ישר אילתרתי ממנו במקום פשטידה שהוכנה על אדים [אין תנור פה], ויצא אחלה.
 

ladybug6

New member
כאן יש מוקפץ

אטריות גזר מוקפצות עם בוק צ'וי, שעועית ירוקה עדינה, שום ובצל, ורצועות של החזה בגריל החדש של טבעול. ברוטב סויה, צ'ילי מתוק, סילאן וכו'.
ארוחה זריזה שכזו.
מהסופ"ש יש גם שאריות של סלט סלק, סלט גזר מגורר במיץ תפוזים וממולאים.

 

RSPA

New member
ואני יכול להוסיף רק...שזה לא בהכרח כל כך "בריאותי"

כמו שזה עשוי להצטייר. נווו.. גזר וכו'.
האטריות הללו מכילות קמח חיטה (וגלוטן, כמובן !), מלח וגם קצת גזר.
וככה בשביל לדעת: ב- 100 גר' אטריות יש 614 מ"ג נתרן. די הרבה כך נראה לי..(במיוחד למישהו שאוהב לגמור את כל השקית - 450 גרם - בארוחה אחת).
עם זאת, זה עדיין לא עושה את זה לא טעים ולא כייפי לאכול. נהפוך הוא.
מה שרואים בתמונה של נופר בהחלט עושה חשק לזה.
 

ladybug6

New member
ברור שזה עשוי מחיטה

אבל זה שיש בזה גזר זה יתרון מבחינתי. והנתרן לא מטריד אותי :)
אני אוכלת מזה כמויות קטנות וזה רק חלק מהמנה.
אם כבר מישהו היה מוטרד פה מהנתרן, זה היה צריך להיות מכמות הסויה הפלילית ששמתי במוקפץ
 

RSPA

New member
אם חשוב לך גזר - נסי לשלב את רוטב הגזר שדיברנו עליו כאן

לא מזמן. אפשר לשלבו כמעט בכל מאכל וזה לא רק בריא זה גם טעים.
 

ladybug6

New member
לא חשוב לי הגזר ספציפית

זה פשוט יתרון מבחינתי שהאטריות לא עשויות *רק* מקמח :)
 

smaak

New member
לי יש תירוץ מוצלח

משום מה לא הצלחתי להיכנס לתפוז ביומיים האחרונים.

היום הייתי בקניות, ויש מלא ירקות בבית.
בנוסף לרגילים של כל שבוע, יש גם כרוב ניצנים, תרד, קייל, סלק אדום, גזרים צבעוניים ורגילים, ארטישוק ירושלמי.
רק שכחתי לקנות פטרוזיליה, והיתה לי תכנית להכין ציר ירקות כי נגמר לי.

בצהריים אכלתי כריכים עם חומוס וזיתים, מפאת חוסר זמן. להערב ביקשו ממני אורז, ככה שיהיה אורז, פלאס ירקות אבל טרם החלטתי אילו.
 
בשישי שעבר עשינו פיקניק משפחתי בכרמל

בעבר הלא טבעוני היתה מסורת להביא סנדביצים עם גבנ״צ ועגבניה, לעשות מדורה ולקלות אותם. הפעם אחותי הכנינה כריכים עם טחינה ועגבניה, ואחי קלה אותם על האש - היה פשוט מעולה



 

smaak

New member
חזליח כמו שאומרים בהולנדית

זה המונח שמקביל לcosy, באנגלית :)

כאן אסור להדליק אש בשום מקום. חוץ מהמנגל הביתי. אנטישמים.
 
מה, גם לא בקמפינג?

על שפת הנהר, במדורה העליזה?באמת עגום.לעומת זאת יש לך עודף תותים....
 

ימימה

New member
ואצלנו צ'ילי נון קרנה

במקום פתיתי סויה הוספתי אורז בר מבושל שנשאר לי ממשהו אחר. יצא נחמד, אם כי אין לו איזו תרומה משמעותית לטעם.
עכשיו נשארה לי קצת שעועית מבושלת מאד רכה וחשבתי לעשות ממנה ממרח. יש המלצות למשהו טוב? פעם קודמת לא יצא משהו (אכיל, לא מלהיב...)
מחר כנראה אלו גובי, וצריכה גם לאפות איזו עוגה פשוטה, שתהיה זמינה לנשנושים...
 

ella100

New member
2 רעיונות

1.ממרח שעועית מעוכה למשעי+בצל קצוץ דק דק.להוסיף תוך כדי טעימה
מלח/פילפל/שמן זית.טעים טעים.
&nbsp
2.משהו שניסיתי לאחרונה (כי בדיוק הסתיים בישול השעועית):הכנתי את ממרח הקשיו (עם שום/מיץ לימון)
והוספתי מהשעועית,לטעם ועבוי.לדעתי-טעים מאד.
 

שרונה164

New member
אצלנו אצבעות טופו בשיבולת שועל

החטיף החדש שלי. מאז שגיליתי את הטופו אני מאוהבת...
היו גם לביבות עדשים, תבשיל קוסקוס+קוסקוס ועוגת שוקולד - הכל
מהבלוג של חיפושית שיצא קל להכנה טעים ברמות!
להיום מתוכנננת פסטה עם תרד.
 
למעלה