כולם פותחים את הפה

כולם פותחים את הפה

שלום חברים, נתון מעניין ששמעתי לאחרונה: לא מזמן חזרתי מפריס ובאחת השיחות עם העובדים המקומיים, הם אמרו לי שידוע שבהונגריה רופאי השיניים מהטובים בעולם ובגלל העלות הזולה מאוד, יוצאים אוטובוסים שלמים (!) מאיטליה, שוויץ וגרמניה לטיפולים שם. יודעים על זה משהו ? גם אנשים מהארץ נוסעים לשם לצורך טיפול ? יום טוב

קרן משם

New member
בן דוד של בעלי...

רופא שיניים...למה עובדה זו מעניינת? כי כל פעם שאנחנו רוצים לקבוע איתו פעילות בסופשבוע הוא עובד! יש לו תכניות עבודה בכל סופהשבוע והלו"ז מכיל תיירים מרחבי אירופה ולדעתי בכלל. לגבי העלות, כן, בעלות שעושים בארץ 4 כתרים [בערך!] יכולים לעשות פה טיפול מלא ומושלם, ההבדל משמעותי עד כדי כך ששוה לקנות כרטיס טיסה ולעשות פה את הטיפול, עדיין המחיר [כולל כרטיס ושהייה פה במהלך הטיפולים] לא עולה על המחירים המופקעים של רפואת השיניים בארץ. אז תגידו איכות....אהמממ גם פה יש לי מה לומר, זה תלוי אם הולכים לסנדלר או למקצוען, כמו בארץ גם פה...יש ויש וחשוב לקבל המלצות לפני שנותנים את ראשינו [שיניינו למען הדיוק].

orlu

New member
א ל ו ה י י , ממש ממש לא

רופא השניים שלי מתפרנס יפה מאוד מפגישותיו איתי לצערי באופן קבוע ולאורך שנים וזו לא הוכחה שהרופא איננו מצטיין,אלא גופי שקשה לו להתמודד עם בעיות בריאות השן. על כל פנים גם אני בדקתי את האפשרות של נסיעה וטיפול ובברורים שערכתי אמנם המחירים זולים,אבל מכאן ועד רופאי השיניים הטובים בעולם יש מרחק...והא עצום מעבר לכך החומרים התרופות שהם משתמשים הן בטיפולים והן הכתרים,לא הוכיחו עצמם אצל כל מי שבדקתי איתו לאחר טיפול בהונגריה אף שמעתי על כאלו שנסעו לאוורול כללי וחזרו זקוקים לאוורול מחודש פה כך שיתכן וישנם שם גם רופאים טובים,אבל אם חס אתה על שיניך ובריאותך עשה בדיקה מעמיקה לגבי טיב הטיפול איכותו וכדומה. אין כמו הרפואה פה . אואוווווו מההרצאה הזו אתה ודאי מבין שיש לי קצת על הרפואה בהונגריה

קרן משם

New member
אוהו כמה שאת צודקת-עקרונית!

בשנה וחצי שלי פה נבנתה אני יכולה להקים ספר על ההסטוריה בנושא הרפואה פה בהונגריה [מקווה שזה ישתנה עם האיחוד והזרמת הכספים למצב הרפואה פה], עברתי טראומות לא קלות כשהאחרונה שבהם בבית החולים כשביתי ליאור עברה ניתוח "פשוט" יחסית להוצאת פוליפים בהרדמה מלאה, טראומה אמרתי? אני רועדת מלהזכר בזה! אבל מפה ועד להכליל לחלוטין ולפסול הדרך ארוכה, אני לא בעד הכללות...מנסיון עשיר לטוב ולרע [לצערי] גיליתי שהכל עניין של נסיון וכמה אתה מאמין למי שאתה שם את עצמך בידיו. דוקא בנושא רפואת השיניים החומרים ללא פער משמעותי מהארץ לעומת הרפואה הכללית שהפערים בין פה לארץ הם קרע עצום, ממש שנת האבן!! אז הכל תלוי, אין לי אחוזים פה כמובן ואני בטח לא מארגמת קבוצות
סתם חושבת שהכללות זה דבר לא טוב ושנסיון ממקור ראשון תמיד הכי טוב.

orlu

New member
אז אני צודקת או לא??קרן את לא

הכי ברורה כאחות במיקצועך (אם אני זוכרת) לקחת את ביתך לניותח וידעת לאן את הולכת והחלטת שזה מספיק טוב אני טענתי ועדיין טוענת שצריך לבדוק הייטב חד משמעית רפואת הפה בארץ היא מן הטובות בעולם ולא מוצאת שום הכללה גורפת במה שכתבתי,אלא המלצה שאני עומדת מאחוריה ומיעצת לבודקים את הנושא,באם הם רוצים טיפול יסודי מתקדם וכו...ש י ב ד ק ו חןוחן

קרן משם

New member
כשלקחתי את ביתי לניתוח

לא ידעתי ולו חצי ממה שאני יועת היום, ת'אכלס זה גם לא היה משנה את העובדות אלא מגביר את החששות לפני הניתוח [שממילא היו] אנחנו לא מבוטחים כרגע בארץ. לגבי רפואת שיניים, אני לא חוקרת את כלל הרופאים אבל אני בהחלט מודעת שיש טובים ואפילו טובים מאוד גם פה, יש דברים שאי אפשר לדלג עליהם... אני גן מדלגת על הרפואה כללית הממשלתית באופן גורף, עקב מחסור אדיר בציוד, בכוח אדם בחומרים...אבל לא חולקת על הידע שיש פה לרופאים, התנאים שיש להם לא מאפשרים להם לרוב להיות מין הטובים בעולם-זאת דעתי. וברור שחשוב וצריך לבדוק, בכל מקרה ובכל מקום!

vera2

New member
טיפול שיניים

אני חושבת שקשר עם רופא או טיפול שיניים לצורך העיניין צריך להיות במקום מגוריו של המטופל לפחות במרחק נסיעה במכונית שאם יש איזה בעיה או צורך בביקורת יש למי לפנות. Vera שנהיה כולנו בריאים כולל אלה מחבירינו שכעת בהחלמה.

B T1

New member
בן דודי, רופא שיניים בכיר לשעבר

בשרות ממלכתית, כיום עם פרקטיקה פרטית עם פציאנטים מארץ הקודש שחלקם מרוצים מעבודתו וחלקם לא, מספר שרופאי השיניים בהונגריה (או חלקם) עדיין משתמשים בחומרים שאסורים במערב.

orlu

New member
הוא שאמרתי,ואני שמחה על האישור

האובייקטיבי B T1 תשובה תומכת משניקרא

קרן משם

New member
בדיוק מה שטענתי...

אז אין מחלוקת...אז אין קבוצות... יש ויש דבר ראשון ואכן יש בעיה רצינית בנושא החומרים, בנושא הזה הרפואה לא מפותחת, אבל שוב זה לא בכל מקום-גם פה זה תלוי באיזורי מגורים [יש פער ניכר בין איזור לאיזור] וכו'... שבוע טוב

בנניטה

New member
מהיכרות אישית עם בתי חולים בהונגריה

מבחינת ידע- לרופאים כאן (לפחות לאלו שהם לא מבוגרים מאד) יש את אותו הידע בדיוק כמו לרופאים בארץ או במדינות מערביות אחרות. מבחינת התקציבים, הציוד והתנאים הפיזיים- המצב כאן לא מזהיר... די מדכא לראות את בתי החולים כאן. אפילו הפרטים הקטנים- לכל חולה פיג'מה בדוגמה אחרת. מה לעשות, אין כאן כסף. דווקא לזכותם של ההונגרים ניתן לומר שלמרות התנאים הפיזיים הקשים הם מצליחים להגיע בסופו של דבר לסטטיסטיקות סבירות. דרך אגב, וזה גם מתקשר לשרשור בנושא מחוסרי הבית והבדלים בין המעמדות- בבית החולים הממשלתי והאוניברסיטאי כאן אני רואה בעיקר חולים מאוכלוסיות יחסית חלשות. מאחר ואני מניחה שגם העשירים חולים, אני מסיקה שהם מטופלים, תמורת תשלום, במקומות נעימים יותר. את רפואת השיניים כאן אני לא מכירה, אני רק יכולה לדווח שהעיר מלאה בשלטים של רופאי שיניים בגרמנית, שמן הסתם נועדו לתיירים הגרמנים שמגיעים בהמוניהם בחודשי הקיץ. ישנה גם העיר שופרון, ליד הגבול עם אוסטריה שידוע שמלאה ברופאי שיניים, ואוסטרים חוצים את הגבול כדי לטפל בבעיות השיניים שלהם בזול.

ואפשר להוסיף לרשימה של ה"מציאות"

גם את האופטיקאים. זוג משקפיים קצת יותר מסובכים, מאפשרים בחירה בין עלויות שונות בארץ, או בהונגריה. כאן הידע משמעותי יותר מהחומרים, כך שהסכנה ממוצר ירוד, קטנה יותר.

בנניטה

New member
רופא העיניים שלי בישראל

אמר לי שההונגרים ידועים במוצרי אופטיקה מעולים (כלומר שבמקרה הזה גם עם החומרים אין שום בעיה, אפילו להיפך).

למעלה