כולנו באנו ממדבר רוחני

כולנו באנו ממדבר רוחני

בברית המועצות לא ידענו(חלקנו הגדול) שום דבר על יהדות.אני למשל לא ידעתי שום דבר.לדעתי כל אחד שהגיע משם לא משנה אם הוא יהודי לפי הלכה או לא צריך לעבור מעין "גיור" כדי שיהיה לו לפחות מושג בסיסי מה זה יהדות.כי רוב רובו של עולים מברה"מ גם אם הם יהודים לפי הלכה לא יודעים כלום ממש כלום על יהדות.יהדות בשבילם זה דוסים,זריקת אבנים בשבת וכו` צריך להבין: יהדות זה משהו אישי בינכם לבין בורא שלך.וזה ממש טיפשי שאנשים אומרים שבגלל שדוסים הם ככה וככה אני לא רוצה שום קשר עם יהדות.מה איכפת לך מהם?!אם בנאדם מתחיל להכיר את יהדות ורואה שזה אמת,לא צריך לעניין אותו איך מתנהגים כל אלה שקוראים עצמם דתיים.כמו שמחבל שמתחפש לחייל הוא חייל,כך יש רבים שלובשים בגדי חרדים ומתנהגים הפוך ממשתורה מצווה.לכן צריך לדון בנאדם לא לפי הלבוש אלה לפי משהוא באמת.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אמת בדבריך, אך יש לי הערה קטנה, יהודי לא חייב להיות דתי, להיות יהודי משמעותו להיות שייך ליהדות, אין זה אומר שיהודי חייב לקיים מצוות, ההשתייכות יכולה להתבטא בחגיגת חגים יהודים, או באמונה באלוהים, או בתחושת שייכות/הזדהות עם אבותינו שהיו יהודים גם באמונתם (היום יהודים בלי אמונה זה דבר נורמלי, התופעה של השתייכות לדת ללא אמונה היא דבר נפוץ בזמננו, גם רוב הנוצרים במדינות המפותחות הם חילונים, והמוסלמים באלג'יר וטורקיה גם חילונים ברובם) וגם הכרת הדת. אם אדם מרגיש יהודי ויש לו השתייכות ליהדות הוא יהודי, גם אם אין לו ידע רב על יהדות וגם אם אינו אדם מאמין, ע"מ להדגיש את כוונתי אשאל אותך, האם הגיוני לדעתך לטעון כי כל יהודי שאינו דתי (במילים אחרות, אינו מקיים מצוות) אינו יהודי?

ברור שכל יהודי חילוני הו

לכל דבר.זה כל העניין של שילוב בין דת ללאום שיש ביהדות.חוץ מזה אי אפשר להגדיר במדויק מה זה דתי ומה זה חילוני.לא כל משחובש כיפה הוא דת,ולא כל משלא חובש כיפה הוא חילוני,אני בכלל נגד ההגדרות האלה.דתיות זה עניין אישי.ורק אלוקים יודע באמת מי צדיק ומי רשע.חוץ מזה הרבה חילונים מקיימים הרבה מצוות שחלק מדתיים לא מקיימים.לא נשכח שהמצוות זה לא רק תפילין,תפילה,צומות,שבת.,אלה גם צדקה,עזרה לזולת,ביקור חולים,רחמנות,התחשבות בזולת.כל זה מצוות.לכן אין בנאדם שלא מקיים מצוות.בגלל אני נגד הגדרות כמו דתי,חילוני,חרדי,מסורתי.זה שטויות העיקר זה משיש לבנאדם בלב.

vk3

New member
צודק בהכול... ../images/Emo13.gif

אני ידעתי שאני יהודי, אך אף פעם לא הייתה לכך משמעות בעיניי ולא ידעתי מה זה. אני זוכר, בגיל 8, כאשר נודע לי שאנחנו מהגרים ארצה, סיפרתי זאת לכיתתי בכיתה א', באוקראינה ואני זוכר כמה אמי כעסה עליי ודאגה לדבר עם המורה שזאת לא תפיץ את השמועה... רק עכשיו אני מבין ממה היא חששה
רק כאשר עליתי ארצה והחל המסע שלי בגילוי עצמי ויהדותי, הבנתי את משמעות הדת והאמונה הזאת, הרגשתי שהיא כלל לא שונה ממחשבותיי ותפיסת עולמי ורק בעקבות זאת קיבלתי אותה על עצמי ואני גאה להיקרא יהודי
האמונה והדת האמיתית נמצאת ב-
נו ואם פשוט נתנהג כאנשים, במלוא המובן של המילה ונאמין בכוח עליון אף אחד לא יוכל לאמר לנו שאנחנו לא יהודים " אמיתיים" או משהו כזה... אין בכלל הגדרה ליהודי " אמיתי". כול הדוסיות, החרדיות, האורתודוקסיות, זה רק משהו סמלי וריטואלי, שקיים לכול דת וחובה לכול דת, כי אחרת היא לא תוכל להתקיים ולשרוד.

רעיון טוב../images/Emo23.gif

אני באמת חושבת שכל עולה שמגיע ארצה צריך לדעת תמצית של המנהגים,התרבותו ההיסטוריה וכן גם של הדת (שהיא חלק בלתי נפרד מהארץ שלנו)אבל הבעיה שהגיור נתפס כמשהו שנכפה על העולה... אגב אני הבנתי בארה"ב יש איזה מבחן שצריך לעבור כדי לקבל אזרחות והוא לא קשור לדת(אשמח לדעת על זה עוד)... אני חושבת שהסלידה של רוב העולים מהדת היהודית אכן נובעת מבורות ולצערי הרב הסלידה הזו מונעת מהם להכיר את הדת או לרצות להכיר אותה... וחבל... אבל מצד שני כשכופים על מישהו משהו זה גורר רק תגובת אנטי...

תראי מה קורה בפנימיות "דת

בא בנאדם מרוסיה,שאין לו שום ידע ביהדות,ובמקום להסביר לו,לעניין אותו.עושים הכל בדרך כפיה,מכריחים אותו להתפלל וכו` אני מכיר אישית הרבה אנשים שלמדו בפנימיות האלה.רוב רובם לא דתיים ושינא שלהם לדת מאוד גדולה.חבל אבל החינוך בארץ ממש על הפנים

Zot ani 1

New member
עד כמה שזה נכון...

באמת שברוסיה אין לאנשים שום מושג על הדת ולכן כאשר הם מגיעים ארצה אין להם אפילו מושג בסיסי ביהדות והכל נראה להם שונה ומוזר וזה מפתח אצלם מעין זילזול לדבר הזה שנראה להם מוזר ולפעמים הזלזול הזה נהפך לשנאת חינם כלפי היהודים המאמינים... ובכלל לדעתי באולפנים היו צריכים ללמד חוץ מעיברית גם משהו על הדת היהודית על המסורת על חגי ישראל ולהראות קצת לפחות את יופיה של דתנו. ונכון האמונה היא בלב בינך לבית הבורא. אבל לדעתי גם צריל להראות את זה כלפי חוץ כי כאשר אתה מאמין במשהו וחושב שזה הדבר הנכון אתה בדרך כלל רוצה שגם אחרים ידעו את זה....

למעלה