כולנו ילדים של החיים...

joyjoy

New member
כולנו ילדים של החיים...../images/Emo14.gif

הייתי היום בפנימייה וראיתי ילדה קטנה שהצטרפה לא מזמן לפנימייה ילדה כל כך קטנה שזה לא נתפס בכלל שהיא בפנימייה, יש ילדים בפנימייה שאני מכירה כבר שלוש שנים ויודעת שהם היו בפנימייה מהגן אבל זה אחרת כשאתה רואה את זה מול העיניים. ילדה קטנה כזאת של דובי וחיבוקי ושמלות ובובות ולשחק בחול, לא של לישון במיטה זרה ולחלוק חדר עם ילדים שיאכלו אותה בלי מלח. אתה יודע או לפחות מקווה שהצוות יעשה הכל, ועצם זה שהיא קטנה זה כבר מגייס את כולם אליה, לפחות כמו שאני מכירה את רוב הצוות, אבל עדיין זה לא תחליף אמיתי לגמרי. אין , זה שובר את הלב. במיוחד שהם חושבים שזה כמו קייטנה, [וזה גם קצת מכוון לכל אלה שממהרים לחפש יציאה מהבית לפנימייה...] בשלב די מוקדם זה נקלט שלא זאת לא קייטנה זה מקלט, מחסה , לילדים שאין להם בית מספק, ולא תמיד יש מישהו שפנוי כשאתה צריך יחס, ולא תמיד יש מי שישים לב אליך במיוחד אם אתה ילד 'טוב' .... "החיים ילדתי זה סיפור רציני לפעמים אני מת מפחד" [יהודה פוליקר ויעקב גלעד]

my sTar

New member
../images/Emo4.gif

אין לי מה להוסיף, חוץ מזה שזה באמת שובר את הלב ומכווץ אותו. אבל תמיד מנסה לזכור שמזל שיש לה את הפנימייה ואת הצוות שם, והיא לא צריכה לסבול בבית ולהתקע בחיים שם.. שאולי בפנימיה היא תקבל הזדמניות שבבית היא לא יכלה לקבל.. אבל זה באמת מאוד מאוד עצוב. ג'וי- קבלי
מגועגע..

כל כך צודקת

הכי קשה זה עם הקטנטנים האלה. כל כך קשה לראות אותם שם כבר מגיל כזה.. כל כך קשה לדעת שבעוד כמה חודשים הם כבר לא יהיו כל כך תמימים כמו שהם אמורים להיות, הם כבר לא יהיו ילדים קטנים. הם יהיו ילדים קטנים גדולים

השבוע קיבלנו ילד חדש

הוא בן 9 והוא ילד רחוב "כבד", עם התנהגות ערסית וחוסר אמון מוחלט במבוגרים. השוונו אותו לילדים בפנימייה, עד שמישהו אמר על ילד אחר שהגיע בן 6.5, שאם הוא היה נשאר בבית עד גיל 9 הוא גם היה כזה. עדיף להוציא ילד בגיל מוקדם ולנסות לשקם לו את האמון בעולם, מאשר לרחם עליו ולגרום לו נזק גדול יותר בטווח הארוך.

joyjoy

New member
בעולם אידיאלי

כל פנימייה יכולה לקחת ילד קטן ולשקם את אמונו בעולם, אבל במציאות זה לא תמיד המצב והרבה פעמים הפנימייה היא בית ספר לכל מה שהם בחיים לא היו לומדים בבית [ואני לא מתכוונת דווקא רק לדברים חיובים], זה הרי לא מדע מדויק וילד שהגיע לפנימייה בגיל 9 , עבר שני בתי ספר בשלוש שנים והגיע בסוף לאישפוז במחלקה הפסיכיאטרית לא בהכרח היה הולך בדרך זאת אם היו מעבירים אותו למשפחה אומנת או שהיו מוצאים דרך אחרת לסייע להורים מבלי להוציא את הילד מהבית לצערנו לא כל ילד נתרם מכניסתו לפנימייה במיוחד שבימינו הרבה פעמים השיקול להכנסת ילד לפנימייה הוא גם כלכלי [של הפנימייה] ולא בהכרח טובת הילד עומדת מעל לכל וראיתי את זה המון פעמים בשנים האחרונות, וזה כואב מאד.

כן,

הלב אכן נשבר לראות אותה, אבל יודעת מה, הלב הזה מתגייס אצל כולם למענה,גם אצל הילדים שלא בדיוק אכלו אותה בלי מלח, כל אחד ניסה להיות אבא/אמא שלה, נכון שיהיו לה כמה עימותים בעתיד, אבל גם חברת הילדים יודעת שהיא קטנה ושצריך יותר לשמור ולהגן עליה. והקטנים יודעים תמיד לקבל יותר יחס בדרך שלהם. נכון שזה צובט את הלב לראות פיצית כזו פה, אבל אני בטוחה שהיא בידיים טובות, נו בסדר אני יודעת שאת יודעת אבל לא התאפקתי:)

joyjoy

New member
את בסדר את,

אבל יש לי מילה או שתיים על סוג האנשים שקיבלו לעבודה בשנה שנתיים האחרונות, אז ידיים טובות זה מושג יחסי, בכל אופן חבל לי ששיקולים כלכליים מנחים תהליכים בכל הקשור לילדים, ואי אפשר להתעלם מזה. פשוט זכורה לי ובטוח שגם לך מלאכית קטנה ומתולתלת שהיתה נרדמת לנו בידיים ועברה תלאות לא מעטות עד שהבינו מה שהיה צריך להבין מהתחלה שהיא צריכה להיות במסגרת אחרת, יותר פרטנית, ויותר מתאימה מפנימיה קהילתית.

למעלה