כולסטרול גבוה - מה המשמעות?

dravi

New member
כולסטרול גבוה - מה המשמעות?

עשיתי בדיקות דם . אני בן 58 ובריא כולסטרול 245 טריגליצרידים 85 כולסטרול hdl 71 כולסטרול ldl 157 מה המשמעות ומה צריך לעשות?

המשמעות

היא שיש לך רמות מוגברות של כולסטרול או בשל צריכה עודפת בדיאטה או בשל ייצור פנימי מוגבר של הכבד. עליך לגשת לדיאטנ/ית בקופ"ח ולקבל הנחיות/תפריט דל כולסטרול ושומנים רוויים. בחיפוש בפורום זה "כולסטרול" תוכל לדעת ממה להימנע בנתיים אך חשוב שתדע גם מה כן לאכול ולא רק ממה להימנע וכן חשובים מדדים נוספים כגון משקל וכו' ולכן לא יהיה מנוס מעצתי לפגוש את אנשי המקצוע, חג שמח.

dravi

New member
תודה על התשובה

תודה על התשובה. התחלתי לפני שבוע לקחת פשתן אלך לאיש מקצוע. מה דעתך על פשתן ?

eaz1514

New member
../images/Emo207.gif שאלה לדיאטניות

אחרי שאני יודעת לענות להרבה משהשאלות הפעם אני זקוקה לעזרתכן. אחרי ירידה של 40 ק"ג בשנתיים רמות כולסטרול יציבות 215-220, HDL 49 ו- LDL 150-160 הרופאה שלי החליטה שאין צורך בטיפול תרופתי בשלב זה. ל.ד. 130/85 . בבדיקות של אתמול כולסטרול 274 , HDL 53 ו- LDL 203. שאלתי: הדיאטנית שלי בחופש עד ה-20 לחודש ויש לי תור ל-21/4. מה אני עושה בינתיים? מצריך לגשת לרופא? חג שמח לכולם.

אני לא מבין מה הבעיה ?

הכולסטרול שלך מצוין ולדעתי לפי הנתונים שאתה בחור נורא בריא ! אז מה בדיוק הבעיה ?

eaz1514

New member
בעיה ראשונה שאי לא בחור אלה

אישה עוד חודש בת 50 וכולסטרול 274 זה לא בדיוק הכי בריא בפרט ש-LDL 203 (הכולסטרול הרע) והכל קפץ בצורה לא הגיונית. ערכים היו הרבה יותר נמוכים בבדיקות הקודמות. לכן בקשתי דעתה של דיאטנית. בכל מקרה הרופאה שלי בחופש עד אחרי החגים כך שעלי לחכות ממילא. תודה על ההתייחסות, חג שמח.

למעלה