כולסטרול גבוה

Deosette

New member
כולסטרול גבוה

אני בת 25 וגילו אצלי כולסטרול גבוה (250). אני מנסה לחשוב מה הם הסיבות לכך: -גלולות נגד הריון? - תזונה? הדברים שבולטים בתזונה שלי הם מיונז, פסטה ושמנת מתוקה 32%. אני לא צורכת שמן רגיל אלא רק שמן זית בכבישה קרה או שמן זרעי ענבים. אני צורכת אומגה 3 כל יום וביצה אחת ליומיים. יוגורט עיזים כל בוקר? לחם לבן רגיל? פופקורן? מה מאלו יכול להיות? איך אפשר לשפר תזונה? וחץ מזה יש לי רמה גבולית אך מינימלית למדי של אבץ, ורמה גבולית על מקסימום של זרחן. זה טוב? אלו צמחים נותנים יותר אבץ (תה) ואלו מסייעים להורת כולסטרול?
 

RavidAtia

New member
שמנים

ישנם מספר שמנים שניתן לטפל בהם להורדת כולסטרול. את מוזמנת לפנות אלי בתיבה או במייל.
 

נונוש5

New member
כולסטרול-

בגיל 30 הייתה לי בדיוק את אותה בעיה,השתמשתי בלציטין וסידן בכל בוקר,והרופאה ה,שתגעה איך עשיתי זאת תוך חודש,הורדתי בחצי,היא אף הוסיפה ואמרת שהיא תתן את הטיפול לפציינטים שלה,
 
כולסטרול

ובעיות רבות אחרות ניתנות לטיפול באמצעות שמנים וצמחי מרפא, אך יש צורך באבחון מקיף. לא ניתן לפתור בעיות מסוג זה דרך הפורום - זה יהיה מאוד לא אחראי מצידנו.
אשמח להפנות אותך למטפל/ת באזור מגורייך. שבוע טוב, הילה
 

iggypop2

New member
היי

אנסה לעזור לך מהמעט שאני יודע. קודם כל אפשר לאכול שן שום (או יותר) כל יום כדי לשפר את רמת הכולסטרול. הייתי מוריד את כמויות המיונז והשמנת. לאכול כמה שפחות מזון משומר ,או מזון ב'אריזות'. שותה פחות אלכוהול (?) אוכל יותר פרות וירקות במגוון צבעים שונים - לפחות 5 ירקות או פירות ביום. בקטניות ואגוזים ובשר כבד יש אבץ. שתיית משקאות תוססים מגבירה את צריכת הזרחן כנ"ל לגבי יוגורט.. תה של מרווה,או של זוטה לבנה טוב להורדת לחץ דם גם כן (לפחות פעם ביום). גם שום אגב אפשר לשתות בתה,ולהמתיק בדבש או סוכר חום. לגבי גלולות נגד הריון,אני חושב שזה דבר לא בריא ולא טבעי...זו דעתי. אפשר עוד לקרוא gamnon ---- למען הסר ספק,אני לא מטפל רק מתעניין בתחום
 

שרי30

New member
כולסטרול

אפשר להתגבר על כולסטרול דרך תזונה. כולסטרול נמצא אך ורק במוצרים מהחי. את צריכה להימנע ממאכלים שיש בהם שומן רווי - גבינות, ביצים ובשר אדום. תחתכי מהתזונה שלך לגמרי ביצים, חמאה, גבינה צהובה. תאכלי מעדנים 1.5%, וגבינות מעוטות שומן (גג 5%). חלב במקום 3% לרדת ל - 1.5%. לא בשר אדום אלא רק בשר עוף רזה. מיונז?! אוי ואבוי. זה מחלמונים של ביצים = שיא הכולסטרול. להוציא מהבית. שמי לב שגם בעוגה או פשטידה יש ביצים. ואם בעוגה אחת שמים 3 ביצים כבר הגעת ל - 600+ ערכים של כולסטרול בעוגה אחת! ואם גם שמו בעוגה שמנת חמוצה/מתוקה/חמאה, את אוכלת בפרוסת עוגה אחת המון המון כולסטרול. שמנת מתוקה?! = כמות כולסטרול מטורפת. לא לגעת בשום מקרה!!!! בפופקורן ייתכן ששמים בכלל מרגרינה, אסון קולינארי בגלל שומן הטראנס. לא לגעת בכל מה שיש בו מרגרינה - בצק עלים, בורקסים, עוגות קנויות. חוץ מזה, לבצע פעילות גופנית ששורפת שומנים. הצעה לתפריט - בבוקר לאכול דייסת שיבולת שועל (קוואקר) שעשויה על מים, לא מומתקת, שעליה את שמה חתיכת פרי. בעשר - פרי בצהרים - מנת חלבון (עוף, דג) עם פחמימות (אורז, תפוחי אדמה) וירקות מבושלים/מאודים. אחה"צ - יוגורט עם ברנפלקס (לשים לב מדגנים מלאים). בערב - פרוסות לחם עדיף מחיטה מלאה/שיפון עם גבינות רזות, טחינה/חומוס שאת מכינה לבד, אבוקדו. ירקות מצבעים שונים. תקראי את הספר "שומנים טובים, שומנים רעים", הוא מפרט מאילו שומנים כדאי להימנע ומאילו לצרוך: - שומנים רעים הם שומנים טראנס (מרגרינה) ושומנים רווים (כמו שציינתי לך בתחילת ההודעה). - שומנים טובים הם מהצומח והם לא רווים ולא מוקשים ולא רק שהם לא מזיקים אלא חובה לצרוך אותם בגלל חומצות השומן החיוניות שיש בהם- כגון אבוקדו, טחינה, שמן זית, שמן קנולה. האגוזים למינהם, בוטנים. ברגע שאת מבינה את ההבדל בין השומנים הטובים לבין השומנים הרעים, צ'יק צ'ק תתאזני מבחינת כולסטרול. בעוד חודשים אחדים תחזרי על בדיקת הדם. אם אחרי כל שמירת התזונה עדיין יש רמת כולסטרול גבוהה, אולי זה משהו תורשתי ותאלצי להיעזר בכדורים. לא נורא, המון אנשים לוקחים את זה וממש שווה להשתמש על מנת לשמור על הלב.
 

Deosette

New member
תודה על התשובות

אפשר לדעת מה נחשב לגבינה רזה? מכיריים תחליף טוב לשמנת מתוקה עבור הכנת רוטב פטריות לפסטה? חלב אני לא נוגעת אבל יוגורט עיזים כן והבעיה עם שומן של פחות מ3% זה שספיגת הסידן חלשה. את המיונז אעיף. אבל ראיתי כזה שכתוב בו ללא כולסטרול, להאמין? הביצה חיונית לי בגלל החלבונים שזה משהו שאני גם חייבת. אבל אני לא עולה על המינון של ביצה ליומיים. אכן צרכתי המון פופקורן חמאה, אעיף את זה! גבינת עיזים במקום חמאה זה סבבה? לגבי גלולות, אני יודעת שזה לא בריא וסביר להניח שהוא הגורם להעלאת כולסטרול אבל מה אני אעשה, אשריץ ילדים?
 

שרי30

New member
תשובות

קודם כל על מנת להבין, כולסטרול זה שומן שמצטבר בתוך הדם. אם רמתו גבוהה באופן חריג, נוצרים קרישי דם ואפשר חלילה לקבל התקף לב/שבץ. במו עיני ראיתי אנשים שזלזלו וחטפו התקפי לב. מדובר כמובן סביב גיל 50-60. אבל כדאי כבר להתחיל לשמור על מנת להגיע לגילאים האלה במצב טוב. הגוף מייצר כולסטרול לבד וגם מקבל אותו ממקור חיצוני. אם אנחנו מגזימים בצריכת השומן שלנו, רמת הכולסטרול קופצת. זה מעין משחק תזונתי כזה. אוכל שמן=רמות שומן גבוהות בגוף, גם כולסטרול וגם טריגליצרידים. כפי שהסברתי בהודעה הקודמת, זה לא כל שומן. פעם ההמלצה היתה להימנע משומנים באופן גורף. אבל היום מבינים שצריך להבדיל בין סוגי השומן. יש שומנים רעים - טראנס ורווים שמעלים את רמות הכולסטרול, ויש שומנים טובים שיכולים אפילו להוריד את רמת הכולסטרול. כאן אנו מדברים על שמן זית, קנולה, אבוקדו, טחינה, בוטנים, אגוזים למינהם. שומנים רעים מגיעים מביצים (בחלמון ביצה יש כמות כולסטרול מטורפת, את לא מאמינה. אחרי שתדעי תפסיקי עם הביצים), בשר ומוצרי חלב. בפרוסת גבינה צהובה, יש סביב 27 מ"ג כולסטרול. במאה גרם קוטג' 5% נדמה לי יש 15 מ"ג כולסטרול. ועכשיו תחזיקי חזק - בחלמון ביצה אחת יש 236 מ"ג כולסטרול!!! את מבינה? ביצה זה אסון. בחמאה יש כמות ענקית של כולסטרול. להוציא בכלל מהבית חמאה. כשאת קונה מוצרים, תסתכלי על התווית - קודם כל על מנת לבדוק שלא דחפו לך חומרי שימור, צבעי מאכל וניחוחות למינהם. דבר שני לבדוק את היחס בין השומן הכללי לבין השומן הרווי וספציפית את רמת הכולסטרול. אם רשמו לך שומן כללי 7 מ"ג ומתוכו שומן רווי 5 מ"ג, את יודעת שיש המון כולסטרול בפנים. לאט לאט תשתלטי על הנושא ותביני את היחסים האלה. אגב יש יצרנים ששינו לחלוטין את התפיסה שלהם. למשל עוגיות מזרחיות עבאדי, פעם היו משתמשים במרגרינה. היום הם משתמשים בשמן צמחי ורמת השומן הרווי בחטיפים שלהם ממש שולית. שמן צמחי הכוונה לשמן שאיננו מהחי (חמאה) ואיננו מרגרינה (שנקרא שומן מוקשה חלקית). שמן צמחי הכי טוב זהו הקנולה, אבל הוא יקר ואף יצרן לא יטרח להשתמש בו, אז משתמשים בשמן סויה, שמן תירס וכך הלאה. הרע במיעוטו. בכל שמן צמחי אין כולסטרול (כאמור כולסטרול מגיע רק מהחי). למרות הנאמר לעיל, יש שומן צמחי שהוא מאוד מזיק וזהו שמן הדקל שהוא מאוד רווי. אני עדיין לא הבנתי איך קוראים לשמן הזה במוצרים. האם שמן צמחי? האם שומן צמחי? לא שמעתי על שום קשר בין גלולות לבין העלאת כולסטרול. הייתי בינתיים נשארת עם זה, במיוחד אם את מתחת לגיל 30 וטרם ילדת (מה תעשי, תשימי כעת התקן? זה לא מתאים. את צריכה להיות מוגנת). תעזבי את הגלולות, אלא אם כן את מעשנת ואז זה מסוכן. אחרי הילד הראשון תעזבי את הגלולות ותשימי התקן. לגבי מיונז ללא כולסטרול, סימן שזה ללא ביצים - אז מה זה בדיוק? לא רוצה לחשוב על כל הזבל שהכניסו פנימה. זו ההזדמנות שלך בכלל לפתח מודעות לאותיות הקטנות שיש על מוצרי המזון ולהבין את הדקויות. תשתדלי לאכול מזון שאין בו חומרי שימור וצבעי מאכל. אין צורך לקנות חומוס וטחינה שמכניסים לשם המון שמן וחומרי שימור. אפשר לעשות לבד ועם שמן זית שהוא בריא. בשר - לא לקנות שניצלים מוכנים אלא לקנות מהקצב ולהכין לבד. אפשר להקפיץ במקום לטגן אחד אחד. כל מיני טריקים כאלה. לשים לב על איזה מוצרים רשום "שומן מוקשה חלקית" שזה = מרגרינה, לא לגעת. פעם שמעתי שעל מנת לשמור על הלב (שזה בעצם מה שאת עושה אם יש לך רמת כולסטרול גבוהה), צריך לקנות מוצרי חלב שהם פחות מ - 1.5%. כל מה שלמעלה מזה, נחשב לא טוב. אני בכל זאת כן קונה גבינה צפתית/בולגרית/קוטג' שהם 5%. אבל לא נוגעת בגבינה צהובה, לא בגבינות שמנות, שמנת למינהן (מתוקה, חמוצה). כשאני קונה מעדנים (יוגורטים למינהם) אני מקפידה שיהיה רשום עליהם 1.5%. וגם עם אפשר ללא תוספות - צבע, פירות וכך הלאה. רק יוגורט. תבדקי אם יש יוגורט עיזים דל שומן. קודם כל אפשר להכין רוטב לפסטה ללא שמנת - רוטב עגבניות הוא ללא שמנת. אפשר להקרים רוטב פטריות עם קצת חלב. אם את ממש נעולה על שמנת, תשתמשי בשמנת לבישול 15%. א-ב-ל - רק באירועים חגיגים כגון סופי שבוע, אירוחים וכך הלאה. באמצע השבוע כשאת מבשלת לעצמך, בלי שמנת בכלל! תשתמשי בחלב להקרמה או תעשי רטבים שלא זקוקים להקרמה. סידן לא צריך רק ממוצרי חלב. אפשר גם טחינה, ועוד כל מיני דברים. אני באופן אישי נוטלת תוסף סידן באופן קבוע. גבינות עיזים הן מאוד שמנות. יכולות להגיע עד 30%. שימי לב. תקני גבינות עיזים רזות. ביצה ליומים - מדוע? את צמחונית? תעברי לביצה אחת לשבוע, זה מספיק.
 

Deosette

New member
תודה רבה

אני מאוד מעריכה את כל התשובות ואקח את זה לתשומת ליבי. לגבי הביצים, הייתי צורכת אותם בגלל הערכים התזונתיים שבו כגון החלבונים, הברזל וכו' אבל ברור שאני חייבת למצוא לו תחליף. בכל אופן, אחליף את המיונז והמרגרינה בגבינת עיזים דלת שומן ואמנע מהשמנת מתוקה (אנסה את האופציה של חלב עיזים דל שומן). עכשיו אצא לסופר וממש אצטרך להקפיד לקרוא מוצרים. זה מרגיז, אני מאוד קטנה ורזה, כולם בהלם שיש לי כולסטרול גבוה - הייתי כזו שאננה שמותר לי לאכול הכל...
 

שרי30

New member
יכול להיות

שהנטייה שלך לכולסטרול היא גם תורשתית. יש אנשים שהגוף שלהם מייצר ואוגר כולסטרול יותר מאחרים, וזה ללא קשר למשקל גוף (אם כי כמובן שלאנשים שמנים יש סיכוי גבוה יותר לשומנים בדם). טוב שעלית על זה כעת ואת יודעת על כך ויכולה לשמור. תנסי קודם כל את השינוי התזונתי ובעוד חודשים אחדים תראי אם זה עוזר. אם לא, תתייעצי עם הרופא מה לעשות, כי לא כדאי להסתובב עם רמת כולסטרול גבוהה. תתחילי לעשות גם ברצינות ספורט, ששורף שומנים וגם מעלה את רמת הכולסטרול הטוב. שיהיה בהצלחה! ואם תרצי עוד שאלות, אני כאן או במסר
 

Deosette

New member
אולי באמת תורשתי

אצל אבא שלי גם ככה אבל הוא מבוגר, זה נורמלי שבגילו יש כולסטרול גבוה. היום צחקתי עליו "אבא הדבקת אותי בכולסטרול גבוה"
לגבי הספורט, יש לי בעיה אחרת - הלחץ דם שלי נמוך באופן שאי אפשר לעשות ספורט מבלי שהוא יצנח (ואז אני לא רואה כלום בעיניים). אנסה אולי הליכה בשכונה פעם ביום יומיים. יעזור?
 

שרי30

New member
מחשבון הרכב שומנים

מצאתי באתר של אולגה רז כלי עזר מצוין להבנת הרכב השומנים של מזונות שונים. את לוחצת על המזון עליו את מעונינת לדעת את הרכב השומן שבו, ומקבלת דיאגרמה ברורה ולמטה גם רשום אם כדאי לצרוך או לא. ממש שימושי!
 

שרי30

New member
הליכה זה מעולה

זה נחשב אחד סוגי הספורט הטובים ביותר. עם הזמן תגלי שאת עושה מרחקים גדולים יותר ובהחלט הכושר שלך עולה, וגם מעצב את הגוף מצוין. אגב, בנוגע ל"שחור בעיניים", שווה שתבדקי את רמת הברזל שלך - אולי זה לא הלחץ דם אלא אנמיה סמויה. עליך לבקש מהרופא: 1. ספירת דם בה כלולה רמת ההמוגלובין 2. פריטין 3. iron 4. טרסנפריין כל ארבעת הבדיקות הללו נותנות ביחד את האינדיקציה על רמת הברזל בגוף.
 

Deosette

New member
בדקתי

גם הברזל וגם ספירת הדם מעולים. אז אתחיל ללכת... שוב, תודה על הכל!:)
 

שרי30

New member
שיהיה בהצלחה

כל הכבוד על המודעות והנחישות! אני מתחייבת שיהיה שיפור עם שמירה על תזונה והליכה נמרצת קבועה. תסתכלי בלינק ששמתי לך על המחשבון הרכב שומנים, זה ממש דף מעולה עם המון מידע מענין. בכלל האתר הזה של אולגה רז הוא אוצר בלום.
 
להוריד כולסטרול

שינוי אורח חיים על ידי תזונה נכונה ,פעילות גופנית מבוקרת בקביעות ובהתמדה יש לחלק את כמןות המזון היומית ל5-6 ארוחות ביום לאכול מכל קבוצות המזון לפחות 5 מנות של ירק ופרי . לשלב בתפריט מזונות המכילים שומן חד בלתי רווי מהצומח כמו : אבוקדו ,שמן זית , זיתים אזגוזים שקדים בוטנים ושמן קנולה .מן החי : דגי ים כמו מקרלל ,טונה ,סלמון ,הליבוט ,סול סרדינים ובקלה .דגי ים ולא דגי בריכות . מזונות המכילים שומן רב בילתי רןןו שמן סויה שמן חמניות שמן תירס גרעינים לבנים שחורים אזגוזי מלך . מזונות בהם יש ל המנע או לצרוך מעט : בשרים :Lמין החי בשר עוף והודו לא שמן יש לאפות או לבשל וללא העור .איברים פנימיים כמו מוח כליות קורקבנים כבד ,נקניק נקנקיות בשר טחון קנוי קבב והמבורגרים חלב ומוצריו מעל 5% שומןןןןןןן סוכרים למיניהם . שומן מסוג טרנס שעבר תהליך מנוזל לשומן מוצק נמצא במוצרים כמו:: מרגרינו.גלידות, עוגות קרקרים חטיפים וופלות שקדעי מרק בצקים מוכנים בצק עלים מיצי פירות שתיה ממותקת וכד' התהליך אינו קל המעבר מגאנק פוד לאוכל בריא הוא מהפך בתפוסי ההתנהגות אך במצבך אין לה הרבה ברירה . אני יותר מכפול מגילך והורדתי כולסטול מ250 ל192 בעזרת שינוי אורח חיים .סירבתי לקחת תרופות .הדיאטנית המליצה לי על תוסף תזונה "פוליקול קומפלקס "ואני מאמינה שיש לו חלק בהורדת הכולסטרול . תפני לדיאנית לקבל ייעוץ ועכשיו !!!!!!!!!!!!!!
 
למעלה