כולסטרול גבוה

c h i p c h i p

New member
כולסטרול גבוה

אני צעירה בת 27, בבדיקות דם שעשיתי לפני חצי שנה יצא כולסטרול מאוד גבוה : HDL 89 LDL 163 בחמישה חודשים האחרונים אני עושה דיאטה , להורדה במשקל ע"י דיאטנית. התפריט מאוזן. ירדתי 10 ק"ג, ועכשיו אני שוקלת 59 קילו, וגובהי 158 אני עושה ספורט בחדר כושר באופן קבוע. אני אוכלת ממש מעט בשר ואם כבר אז בעיקר עוף. הפסקתי לאכול כמעט כל דבר שיש בו הרבה כולסטרול עשיתי בדיקות חוזרות והתוצאות אפילו גרועות יותר HDL 74 LDL 165 אחרי כל הדיאטה רק פגעתי בעצמי? אני לא מבינה מה קורה פה. איך זה קורה? בנוסף ביקשתי הפעם גם לבדוק B12 כי היה לי חשש בגלל שאני כמעט לא אוכלת בשר: FERRITIN 7.9 VITAMIN B12 206 TSH 3.9 לי זה נראה כאילו חסר לי משהו. מה זה אומר?

c h i p c h i p

New member
האם יתכן שגלולות משפיעות?

אני לוקחת כבר כמה שנים גלולות (מליאן) האם יכול להיות שהן מעלות כולסטרול?

לא פגעת בעצמך

התחלת לאכול בטח יותר טוב...רב הייצור של הכולסטרול בגופנו הינו ייצור פנימי של הכבד ולעיתים יש אנשים שפשוט מייצרים יותר ללא קשר עם מה שהם אוכלים (גם אם טבעונים שכלל לא נוגעים במוצרים/שומן מהחי) וייתכן שאת כזו - מייצרת ...ובהמשך לשאלתך השנייה כן ייתכן שזה קשור לגלולות למניעת הריון שאת נוטלת ויש תרופות נוספות שמעלות .ערכי הLDL לא ממש גבוהים לבחורה בגילך וטוב שהכולסטרול הטוב מספיק גבוה (לא ציינת כמה הכללי). נראה שאת קצת אנמית אז התייעצי עם הדיאטנית שלך לגביי תוספים של ברזל ו B12 (ערכים בגבול התחתון של הנורמה) בכל מקרה אין מה ל-ה-י-ל-ח-ץ.

למעלה