כולסטרול
את מה שאכתוב מכאן והלאה, למדתי במסגרת לימודי בצמחי מרפא, ורופאים רבים יגידו כנראה שהם שטויות במיץ...: אחת הדרכים של הגוף להתמודד עם רעלים, כדי להיפטר מהם, היא לעטוף אותם בשומן (כולסטרול). כלומר, כולסטרול עולה (מעבר לסיבות שצויינו כאן, בנוסף לנטייה מולדת) כאשר כמות הרעלים בגוף גדולה. "רעלים" - למשל, צבעי מאכל, מוצרים מעובדים, כימיקלים למיניהם (ממתיקים דיאטטים, למשל) ועוד. ספרי מעט יותר על התזונה שלך - ואוכל להתייחס בפירוט. אגב, בהחלט ייתכן שהכולסטרול הגבוה נובע משתיית כמות גדולה מדי של תה [איזה תה זה?] -כמות מופרזת מכל דבר, מוציאה מאיזון, גם אם הוא כביכול "בריא". האם תוכלי להחליף אותו במים (לא קרים מדי)? מלבד זאת, הירקות ה"סולנים" (שתיכף אפרט אותם) מכילים גם הם חומצות, שהגוף עוטף גם אותן בשומן כדי להיפטר מהן, ולכן גם הם "תורמים" לכולסטרול גבוה. לגבי הסולנים, אני אפרט מהמזיק ביותר למזיק הכי פחות: 1. עגבניה - הכי מזיק! (אגב, כוללת גם חומצות שהורסות תאי מוח) 2. חציל 3. פלפל (בעיקר ירוק - אדום הרבה פחות מזיק). 4. תפוח אדמה - הכי פחות מזיק. לפיכך מומלץ לצמצם מאד את הצריכה שלהם. כאמור, לסיוע ספציפי יותר, תני פרטים על מרכיבי התזונה שלך. טליה