כולסטרול גבוה

שנורקל

New member
כולסטרול גבוה

לפני כשבוע עברתי בדיקת דם שגרתית (אתם יודעים.... טבעונות), וכל התוצאות היו נורמליות- חוץ מהכולסטרול שהיה ממש גבוה- יחסית לעובדה שאני לא אוכלת בשר וחלב. אח"כ שמעתי שאכן לאנשים כמונו יש בעיית כולסטרול גבוה. מישהו יודע למה זה ככה? שכן, זה לא ממש הגיוני....

איילת12

New member
גם אצלי!!!!

לא ידעתי שזה נפוץ? כבר שנה שיש לי כולסטרול גבוה במיוחד. האם את טבעונית? לעתים צמחונים נוטים להגזים בצריכת גבינה צהובה.... וביצים.... הציעו כדורים של אומגה 3 אבל הם עשויים משמן דגים, אני יודעת שיש תחליפים מאצות, אבל אני לא מוצאת אותם....

דורון ק

New member
אומגה 3

יש עוד מקורות לאומגה 3:אגוזי קליפורניה וזרעי פשתן הם הבולטים שביניהם(יחס טוב בין אומגה 3 לאומגה 9). שתי טעויות נפוצות בנוגע לאומגה 3 אצל אנשים הם: 1)יש רק בדגים-שטות מוחלטת!הרי הדגים מקבלים את זה מהאצות,וגם הספיגה של אומגה 3 מהדגים היא לא יותר טובה אצל אנשים בריאים. 2)זה שומן מה שאומר שזה לא בריא ומשמין-גם כן שטות מוחלטת!חומצות שומן חיוניות(EFA) אומר שהגוף אינו יכול לייצרם ולמרות זאת חייב אותם לשמירה על תפקודי גוף,חומצות שומן אלו אינן קשות לעיכול,אנטי דלקתיות ולכן משפרות את העיכול,את המטבוליזם של שומן מה שמביא לשיפור כללי של הקצב המטאבולי שלא כמו TFA(שומנים מוקשים),שומנים מהחי שקשים לעיכול ונכנסים במהירות לתאי השומן. כ-30-20 גרם של אגוזי קליפורניה מספק את התצרוכת היומית לחומצות שומן אלו.

דורון ק

New member
כולסטרול וטבעונות

אז ככה,לכולסטרול שני מקורות אספקה: 1)יצירת הכולסטרול בתאי הכבד. 2)אספקה מהמזון. סיבות להיווצרת רמת כולסטרול גבוה: 1)מזון-תזונה עם הרבה אוכל מהחי העשיר בשומן רווי וכולסטרול,תזונה העשירה בסוכרים פשוטים ויש גם אנשים בעלי רגישות לקפאין-כל אלו תורמים להעלאת הכולסטרול. 2)עודף משקל-כרוח גם בהעלאת ה-LDL(הכולסטרול ה"רע") והפחתת ה-HDL(הכולסטרול ה"טוב"). 3)פעילות גופנית יוצרת תגובה הפוכה מבחינת כולסטרול מעודף משקל. 4)תורשה-הצופן הגנטי של כל פרט משפיע על קצב יצור כולסטרול,התמודדות עם כולסטרול מהמזון ויכולת הטיפול בו. 5)מין וגיל-רמת הכולסטרול נוטה לעלות בממוצע מגיל 20 בערך,עד לתקופת הבלות רמת הכולסטרול בממוצע נמוכה אצל נשים מאצל גברים. אם כך הדרך להוריד כולסטרול "רע" ולהעלות כולסטרול "טוב" היא: 1)לא לאכול מוצרים מהחי-מה שאת כבר עושה
. 2)העלאת כמות העמילן והסיבים התזונתיים-הפחתת כמות הסוכר הפשוט! 3)הפחתה במשקל אם יש צורך! 4)הגברת פעילות גופנית!

שנורקל

New member
תראה...

נוצרה כאן בעיה, שכן אני עוד לא בת 18, אין לי עודף משקל, אני עושה ספורט, ואני לא ממש אוהבת סוכר. זה אולי קשור לעובדה שאני שותה ליטרים של תה ביום??!!

gali1984

New member
תה לא מומלץ (לפחות לא הרבה)

זה מוריד את רמת הברזל בגוף (זה מה שאמרו לי במרפאה ועוד אמרו לי שרצוי לא לשתות תה שעתיים לפני או אחרי הארוחה). תה רצוי לשתות ללא קפאין (יש כאלה, אני לא יודעת אם הם טעימים . אני שותה תה צמחים בלי תיון במקום תיון אני שמה צמחים כמו לואיזה, מליסה לימונית וכו... זה יוצא ממש טעים *בתוספת קצת סוכר* כדאי לך לנסות פעם) זה בכל אופן מה שידוע לי על תה או יותר נכון על קפאין. ביי ביי וחג שמח גלי

דורון ק

New member
המממ....

יכול להיות שלא התכוננת טוב לבדיקה-צריך לצום כ-12 שעות(לשתות רק מים!),לא לעשות פעילות גופנית כ-24 שעות לפני הבדיקה. תה עם קפאין לא מומלץ לשתיה מרובה,את חלק מהסיבות גלי ציינה(הפרשת יסודות מזון),עוד סיבות הן שקפאין סופח נוזלים(וגורם להשתנה מרובה)יכול לגרום לכאבי ראש,בחילות וכו.

Talia E

New member
כולסטרול

את מה שאכתוב מכאן והלאה, למדתי במסגרת לימודי בצמחי מרפא, ורופאים רבים יגידו כנראה שהם שטויות במיץ...: אחת הדרכים של הגוף להתמודד עם רעלים, כדי להיפטר מהם, היא לעטוף אותם בשומן (כולסטרול). כלומר, כולסטרול עולה (מעבר לסיבות שצויינו כאן, בנוסף לנטייה מולדת) כאשר כמות הרעלים בגוף גדולה. "רעלים" - למשל, צבעי מאכל, מוצרים מעובדים, כימיקלים למיניהם (ממתיקים דיאטטים, למשל) ועוד. ספרי מעט יותר על התזונה שלך - ואוכל להתייחס בפירוט. אגב, בהחלט ייתכן שהכולסטרול הגבוה נובע משתיית כמות גדולה מדי של תה [איזה תה זה?] -כמות מופרזת מכל דבר, מוציאה מאיזון, גם אם הוא כביכול "בריא". האם תוכלי להחליף אותו במים (לא קרים מדי)? מלבד זאת, הירקות ה"סולנים" (שתיכף אפרט אותם) מכילים גם הם חומצות, שהגוף עוטף גם אותן בשומן כדי להיפטר מהן, ולכן גם הם "תורמים" לכולסטרול גבוה. לגבי הסולנים, אני אפרט מהמזיק ביותר למזיק הכי פחות: 1. עגבניה - הכי מזיק! (אגב, כוללת גם חומצות שהורסות תאי מוח) 2. חציל 3. פלפל (בעיקר ירוק - אדום הרבה פחות מזיק). 4. תפוח אדמה - הכי פחות מזיק. לפיכך מומלץ לצמצם מאד את הצריכה שלהם. כאמור, לסיוע ספציפי יותר, תני פרטים על מרכיבי התזונה שלך. טליה

m_katzmann

New member
בעיות בכבד

היי, דיאטה מוגזמת גורמת לבעיות בכבד שאחראי על יצור הכולסטרול ולכן מומלץ מאוד להוסיף לדיאטה פעילות גופנית, ים שמש וטבע. נטילה יומית של כף שמןזית לפני ארוחת הבוקר יכולה לאזן שוב את הכולסטרול. כוס מיים חמים עם הרבה לימון - נותנת המון. מאיה

!PuMiCkY

New member
משום מה...

אצלי זה אחרת... פעם היה לי כולסטרול גבוה, אבל מאז שהתחלתי להיות צמחונית הוא פשוט צנח, וכרגע כמות הכולסטרול שלי היא מתחת למינימום...... לא יודעת איך זה הגיוני...
... עדי

למעלה