כולסטרול/ליפידל/חולשת שרירים

dodo281

New member
כולסטרול/ליפידל/חולשת שרירים

לד"ר אלקיים שלום, שואלת אני בעבור אשה בת 82, בריאה בד"כ, אך סובלת מאנגינה פקטוריס, ומהיפרליפידמיה כבר שנים רבות. פעילה - פיסית וקוגניטיבית, שנים רבות - צועדת יום-יום , ושוחה בקביעות, לב ושרירים - ברגיל - במצב מעולה - יחסית לגיל. התחלת קטרקט - מספר שנים - אך עדיין לא לניתוח. נוטלת תרופות להפחתת שומנים - מזה 20 שנה. מצב עורקי צוואר נורמטיבי. מבחינת הקרדיולוג - אין צורך בתרופות סטאטיניות. מבחינת רופאת המשפחה - יש צורך. נוטלת דיורטיקה - לא ידועה כל בעייה כלייתית. בשבועיים האחרונים : הופיעה חולשת שרירים כללית - מתבטא בעיקר בהליכה - : בעייה בנעילת הברכיים עד הסוף, פלג גוף עליון - נטוי כלפי מטה , וחוסר ביטחון בהליכה . כרגע תמונת הדם היא: כולסטרול - 303. HDL - 55 LDL - 203 טריגליצרידים - 224. אלקליין פוספט - 79. מגנזיום - תקין. GOT-AST- 20 GPT - ALT- 12 CPK-263 , לפני כ-1/2שנה - CPK - 359 ובצדו - כולסטרול 430. היה זמן - ואיני זוכרת מתי בדיוק - אך בטווח של לפני 1/2 - 11/2 שנה - בו הופיעו - : כאבי שרירים קשים - בעיקר בשוקיים וחולשה כללית - מיוזמתה - אינטואיטיבית - חדלה ליטול ליפידל ל-3 חודשים - ללא הסכמת רופא המשפחה - והכאבים נעלמו. שבה ליטול ליפידל. שאלותי : 1. האם ייתכן כי הליפידל הוא הגורם לחולשה - וברור לי שאם כן - הרי המצב עלול להיות מסוכן. 2. האם מגנזיום ציטראט - רצוי/יכול להועיל/מסוכן - במצבה. מה המינון המומלץ לאנשים בגיל זה? 3. מה המלצתך - בגבולות הנתונים הידועים כאן, בהתחשב בגיל ובמצב - לגבי המשך/הפסקת נטילת ליפידל. 4. אשמח לכל דבר שמתצאי לנכון להביא בפני. בתודה !!!!!

כאבי שרירים וסטטינים

סטטינים גורמים לעיתים נדירות לכאבי שרירים - הם לעיתים קרובות יותר מעלים את הCK אך ללא משמעות קלינית ברוב המקרים- יחד עם זאת יש מקרים של כאבי שרירים ואף חולשת שרירים עקב סטטינים - אם באופן חד משמעי התלונות חלפו אחרי הפסקת הליפידל ונישנו לאחר חידושו, אין מנוס אלא ליחס את התלונות לסטטינים - בהתחשב בגיל החולה והעדר עדות אוביקטיבית למחלה אתרוסקלרוטית, אני נוטה להמליץ להפסיק את הטיפול - איכות החיים הרבה יותר חשובה במקרה זה לגבי מגנזיום ציטרט, אני לא רואה אינדיקציה ברורה כאן

dodo281

New member
לד"ר אלקיים - תודה מכל ה- ../images/Emo23.gif

ושאלונת נוספת - לגבי מגנזיום ציטראט - האם - לדעתך - לאותה גב' - (ובכלל) - הוא יכול לגרום נזק כלשהו. אני שואלת - כיוון שלי - כחולת תש' כר' ופיברו - הוא מסייע מאוד - בעת חולשה רבה, וחשבתי שאולי יוכל להועיל לה - מבחינה אנרגטית - בתקופה קשה זו - עד שתשוב ותתחזק. תודה !

dodo281

New member
לד"ר אלקיים-שוב-../images/Emo6.gif מכל ה-../images/Emo23.gif ../images/Emo140.gif

למעלה